Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C5 2.5 TDi ] Podświetlenie wnętrza a solar dach

Elektryka
ODPOWIEDZ
liberro

[ A6 C5 2.5 TDi ] Podświetlenie wnętrza a solar dach

Post autor: liberro » 03 lut 2009, 19:43

Siema chłopaki mam pytanie w sprawie mojego znajomka. Otóż ziomek ma ładną a6 z silnikiem 2,5 tdi zresztą to chyba nie ma znaczenia jeśłi chdzi o podsufitkę. Spaliły mu się zarówki rurkowe które tam są dł 42 mm. Ile kosztuje taka żarówka ? bo cena którą usłyszał trochę go dobiła :/ Czy są jakieś zamienniki ?
Ostatnio zmieniony 03 lut 2009, 20:43 przez liberro, łącznie zmieniany 1 raz.

davidos82
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: davidos82 » 03 lut 2009, 19:46

Trocchę mnie zaskoczyło takie pytanie :lol: taka żarówka kosztuje max kilka zł. Ja takie diodowe na allegro kupowałem po 6zł/szt.

liberro

Post autor: liberro » 03 lut 2009, 19:59

A wiecie dlaczego mnie to zaskoczyło ? bo Gość powiedział mu 250 zł za zarówke :) Więc juz sam z czystej ciekawości zacząłem zastanawiać sie czy one są moze z platyny ??

[ Dodano: 2009-02-03, 20:02 ]
P.S. Czy tam w żarówce są jakieś specjalne funkcje ? Podobno są i daletgo tyle . Chociaz ja tam się przygladałem moze jakiś film poleci albo chociaz mp3 usłyszę a tam tylko drucik i rureczka :)

liberro

Post autor: liberro » 03 lut 2009, 20:14

Nie no chłopaki jest gicik , u mnie wszystko w porządalu. To u koleżki w aucie . Tylko zal mi go trochę się zrobiło jak mi to powiedział bo chłopak ma dopiero 18 lat i pierwszy kontakt za autem . Sam lekkieko pierdolca dostałęm jak usłyszałem tą kwotę ale myśle sobie może ja się nie znam więc głosu nie zabierałem. Swoją drogą sam robie u nich auto i mnie do tej pory liczyli w granicach rozsądku tylko teraz jak na to spojrze to się zastanawiam czy oby napewno :( Czy czasem i ja nie byłem tez dymany w ten sposób bo lekka reką zostawiłem juz ze 4 tysie .

[ Dodano: 2009-02-03, 20:45 ]
Zmieniełem temat trochę , bo własnie sie dowiedziałem ze podobno te zarówki są takie drogie przez solar dach który tam jest . Czy solar dach ma cos wspólnego z zarówką od podświetlenia ?

Awatar użytkownika
DoRuS
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: DoRuS » 04 lut 2009, 02:21

liberro pisze:Zmieniełem temat trochę , bo własnie sie dowiedziałem ze podobno te zarówki są takie drogie przez solar dach który tam jest . Czy solar dach ma cos wspólnego z zarówką od podświetlenia ?
pierwsze slysze.... o tym :shock: :shock: moze ten koles mowil o calym zestawie zarowek diodowych do srodka lacznie z ddrzwiami...?. szukalem na internecie troche na temat oswietlenia samochodowego i nic nie znalazlem w podobnych cenach! jedynie jakies tam diodowki super oszczedne i wytrzymale i nic pozatym i przynajmniej nie w takich cenach!!! ja osobiscie mam normalne zaroweczki tubeczki z tylu wsadzilem niebieskie wszytskie 4 z przodu zostawielm tylko te do czytania biale . ale ogolnie to u mnie tak wyglada: gora pieknie sie swieci na niebiesko a pod nogi dalem czerwone zarowki efekt PIEKNY!!!!!!!!!!! ale fotek wam niepokaze bo ni h... niewidac tego na zdjeciu

[ Dodano: 2009-02-04, 02:25 ]
a moze to takie zarowki inteligentne ktore np po otwarciou drzwi w bialy dzien nie swieca sie...? ktore w zaleznosci od intensywnosci swiatla wewnatrz samochodu swieca tyle ile potrzeba eby prad zaoszczedzic...? no ale wydawac na to 250 zeta...? proste otwieram wsiadam zamykam pozatym u nas w a6 jest tak ze przy dlugo otwartych drzwiach same sie gasza ... a po drugie na cholere jest guzik ktorym mozna to wylaczyc...?

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja