podlaczenie kabla usb
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Henryk
- Rocznik: 1996
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T AEB 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
podlaczenie kabla usb
Witam ,
musze podpiac na stale kabelek z wyjsciem mini usb - pytanie brzmi , czy ze strony gdzie jest to usb szerokie moge uciac wtyczke i podpiac sie pod prad z auta ?
Trzeba jakos specjalnie to przerabiac czy wystarczy podlaczyc plus i minus ?
musze podpiac na stale kabelek z wyjsciem mini usb - pytanie brzmi , czy ze strony gdzie jest to usb szerokie moge uciac wtyczke i podpiac sie pod prad z auta ?
- Naprawa Audi A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Re: podlaczenie kabla usb
USB to format, który ma dwa napięcia +5V i +12V - więc nie da się tego zrobić bez jakichkolwiek przeróbekmatelek pisze:Witam ,

Re: podlaczenie kabla usb
USB ma tylko +5Vtomekkk1 pisze:USB to format, który ma dwa napięcia +5V i +12V - więc nie da się tego zrobić bez jakichkolwiek przeróbekmatelek pisze:Witam ,

- Naprawa Audi A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Kontakt:
WróćMushkin pisze:USB ma tylko +5Vtomekkk1 pisze:USB to format, który ma dwa napięcia +5V i +12V - więc nie da się tego zrobić bez jakichkolwiek przeróbekmatelek pisze:Witam ,
Trzeba jakos specjalnie to przerabiac czy wystarczy podlaczyc plus i minus ?![]()
Obrazek

Tyż prowda

- pastaldo
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Janusz
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 2.5TDI 150KM
- Napęd: FWD
- Kontakt:
Rozumiem że chcesz cos tym wynalazkiek ładować. Powiedzieli Ci że w standardzie USB masz 5V a w samochodzie masz 12V więc jak coś podłączysz do tego kabla po takiej przeróbce to aby dym pójdzie.matelek pisze:czyli jak odetne wtyczke od kabelka to zobacze 4 kabelki - czerwony, czarny, zielony, bialy , wystarczy podpisac plus i minus do np kabelkow od zaplaniczki i bedzie dzialac ? '
Pytam jak laik w tych tematach a nie chce spalic czegos
Chcąc takie przeróbki robic trzeba skorzystać przynajmniej ze stabilizatota 7805 ale tez dużego prądu nie odbierzesz bo będzie się bardzo grzał
-
- Forum Audi A6 / A7
Przy przeróbce czy kupnie taniej ładowarki USB, pamiętać trzeba że nie wszystkie telefony ładują po podaniu PLUSA i MINUSA, trzeba również odpowiednio zmostkować/połączyć rezystory, aby wzbudzić ładowanie.
Lepiej już kupić porządną ładowarkę USB i ją ukryć.
Ja u siebie też schowałem ładowarkę TomTom podłączona pod zacisk 30 (stacyjka) a kabelek słupkiem i sufitem przeciągnąłem do uchwytu telefonu(Iphone), który mam przy lusterku. ÂŁadowarka schowana nad bezpiecznikami,.
Nie martwię się więc o pobór prądu po wyjęciu kluczyka ze stacyjki
Lepiej już kupić porządną ładowarkę USB i ją ukryć.
Ja u siebie też schowałem ładowarkę TomTom podłączona pod zacisk 30 (stacyjka) a kabelek słupkiem i sufitem przeciągnąłem do uchwytu telefonu(Iphone), który mam przy lusterku. ÂŁadowarka schowana nad bezpiecznikami,.
Nie martwię się więc o pobór prądu po wyjęciu kluczyka ze stacyjki

Hiszpania jest piękna....szkoda że tak daleko