Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[A6 C5] podłączenie instalacji haka

Elektryka
ODPOWIEDZ
Hubert.z84
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Hubert
Rocznik: 2008
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.7 TDI
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

[A6 C5] podłączenie instalacji haka

Post autor: Hubert.z84 » 08 wrz 2009, 08:41

Witam wszystkich i proszę o pomoc, kupiłem oryginalny hak westfalia z odpinaną główką założyłem do auta ale mam problem z podłączeniem instalacji. Gniazdo przy haku jest na 12 pinów i posiada wyłącznik czujników parkowania lub lampy przeciwmgielnej. Ponieważ mam u siebie czujniki parkowania (A6 C5 1999 1.9TDI) chciałbym podłączyć wszystko tak ze po podpięciu przyczepki czujniki się wyłączą. Może ma ktoś z was schematy takiego połączenia lub sam to robił. Z góry dziękuje.
Hubert.z84

axe
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 2011
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual

Re: [A6 C5] podłączenie instalacji haka

Post autor: axe » 08 wrz 2009, 12:04

Hubert.z84 pisze:Witam wszystkich i proszę o pomoc, kupiłem oryginalny hak westfalia z odpinaną główką założyłem do auta ale mam problem z podłączeniem instalacji. Gniazdo przy haku jest na 12 pinów i posiada wyłącznik czujników parkowania lub lampy przeciwmgielnej. Ponieważ mam u siebie czujniki parkowania (A6 C5 1999 1.9TDI) chciałbym podłączyć wszystko tak ze po podpięciu przyczepki czujniki się wyłączą. Może ma ktoś z was schematy takiego połączenia lub sam to robił. Z góry dziękuje.
Orginal instalacja westfalii jest troche pokrecona i wg mnie delikatna przez chociazby mikrostyki w gniezdzie.
Ja wywalilem 12 pin i zalozylem gniazdo 7 pinowe. Do tego zwykly modul haka z allegro za 160 pln i dziala ok. Modul zeby nie wywalal komunikatu o spalonej zarowce.

Przeciwmgielne - musisz zdjac lewy bok bagaznika i nabadac przewod do lampy przeciwmielnej idacy w gume - przeciac go i przepuscic prad przez modul haka.

Parkowanie - na tej samej zasadzie. Musialem zlokalizowac tylko zasilanie modulu PDC tez w moim przypadku za nadkolem. Rozciac i przepuscic prad przez modul haka.

Wszystko gra i nie ma bledow.
--
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7

Hubert.z84
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Hubert
Rocznik: 2008
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.7 TDI
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic

Post autor: Hubert.z84 » 08 wrz 2009, 21:53

Rozumiem że jeśli zamontuje ten moduł to on będzie wyłączał czujniki jak podłącze przyczepkę i to gniazdo oryginalne z wyłącznikiem nie będzie mi potrzebne?
Hubert.z84

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl