[A6 C5] podłączenie instalacji haka
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Hubert
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7 TDI
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
[A6 C5] podłączenie instalacji haka
Witam wszystkich i proszę o pomoc, kupiłem oryginalny hak westfalia z odpinaną główką założyłem do auta ale mam problem z podłączeniem instalacji. Gniazdo przy haku jest na 12 pinów i posiada wyłącznik czujników parkowania lub lampy przeciwmgielnej. Ponieważ mam u siebie czujniki parkowania (A6 C5 1999 1.9TDI) chciałbym podłączyć wszystko tak ze po podpięciu przyczepki czujniki się wyłączą. Może ma ktoś z was schematy takiego połączenia lub sam to robił. Z góry dziękuje.
Hubert.z84
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Re: [A6 C5] podłączenie instalacji haka
Orginal instalacja westfalii jest troche pokrecona i wg mnie delikatna przez chociazby mikrostyki w gniezdzie.Hubert.z84 pisze:Witam wszystkich i proszę o pomoc, kupiłem oryginalny hak westfalia z odpinaną główką założyłem do auta ale mam problem z podłączeniem instalacji. Gniazdo przy haku jest na 12 pinów i posiada wyłącznik czujników parkowania lub lampy przeciwmgielnej. Ponieważ mam u siebie czujniki parkowania (A6 C5 1999 1.9TDI) chciałbym podłączyć wszystko tak ze po podpięciu przyczepki czujniki się wyłączą. Może ma ktoś z was schematy takiego połączenia lub sam to robił. Z góry dziękuje.
Ja wywalilem 12 pin i zalozylem gniazdo 7 pinowe. Do tego zwykly modul haka z allegro za 160 pln i dziala ok. Modul zeby nie wywalal komunikatu o spalonej zarowce.
Przeciwmgielne - musisz zdjac lewy bok bagaznika i nabadac przewod do lampy przeciwmielnej idacy w gume - przeciac go i przepuscic prad przez modul haka.
Parkowanie - na tej samej zasadzie. Musialem zlokalizowac tylko zasilanie modulu PDC tez w moim przypadku za nadkolem. Rozciac i przepuscic prad przez modul haka.
Wszystko gra i nie ma bledow.
--
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7