[A6 C5] Podgrzewane fotele
- vipkwiecien
- Forum Audi A6 / A7
- vipkwiecien
- Forum Audi A6 / A7
- loko86
- Forum Audi A6 / A7
koledzy a powiedzcie czy posiadliście tajemną wiedzę na temat sprawności mat grzewczych zaszytych w fotelach? mianowicie ja posiadam wersje z podgrzewanymi fotelami, które grzeją bardzo słabo (w zasadzie ja nie czuje żeby działały, aczkolwiek słyszałem od osób mniej gruboskórnych że coś tam grzeje...
w związku z tym wiecie czy "wypalanie" się mat grzewczych jest zjawiskiem czesto spotykanym w tym modelu czy raczej nie mam gdzies dobrego styku co jest powodem braku odpowiedniego grzania?
w związku z tym wiecie czy "wypalanie" się mat grzewczych jest zjawiskiem czesto spotykanym w tym modelu czy raczej nie mam gdzies dobrego styku co jest powodem braku odpowiedniego grzania?
Pozdrawiam
loko
loko
- vipkwiecien
- Forum Audi A6 / A7
- loko86
- Forum Audi A6 / A7
dzieki kolego za szybką reakcje
a słowem wprowadzenia gdzie moge zlokalizować czujnik temp? on jest pod obiciem każdego fotela? jest do niego jakiś dostęp bez rozprucia tapicerki? a gdyby coś było nie tak z klimatronikiem to miałbym od tego błędy w VAG'u? bo nic nie pokazuje ...
oba fotele "grzeją" (o ile można to tak nazwać) słabo

oba fotele "grzeją" (o ile można to tak nazwać) słabo
Pozdrawiam
loko
loko
- vipkwiecien
- Forum Audi A6 / A7
podepnę się do tematu.
Mianowicie w kostce pod fotelem jest 6 kabli. W starej kostce od maty też było ich tyle samo więc pasowało. Teraz mam matę z passata tylko z dwoma kabelkami. Pewnie plus i masowy. Wystarczy teraz znaleźć w kostce z auta plus i masę i podłączyć te dwa kable z nowej maty i będzie chodziło??
Mianowicie w kostce pod fotelem jest 6 kabli. W starej kostce od maty też było ich tyle samo więc pasowało. Teraz mam matę z passata tylko z dwoma kabelkami. Pewnie plus i masowy. Wystarczy teraz znaleźć w kostce z auta plus i masę i podłączyć te dwa kable z nowej maty i będzie chodziło??
Witam mam podobny problem , zmieniałem siedzenia na skórzane myślałem ze wymiana klimatronika załatwi sprawę ale zmieniłem panel a tam 2 dodatkowe gniazda których w starym klimatroniku nie ma... Kabli przy fotelach było tyle samo co w wersji bez podgrzewania...Czy ktoś może przerabiał ten problem ?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
RIP : A6 C5 1998 2,4 B+G 165KM
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Seweryn
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.2 FSI 255KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
trzeba sprawdzić czy tam masz maty grzejne
a potem dłubać z elekrtyką na klimatroniku masz tylko sterowniki
a potem dłubać z elekrtyką na klimatroniku masz tylko sterowniki
Cześć ekipa.
Naprawy hamulców Audi A6 C5. Zapraszam.

- vipkwiecien
- Forum Audi A6 / A7
jak masz taka sama ilosc kabli to nie masz grzania;) chyba ze w poprzednich miałeś grzane fotele i niewiedziałeś o tym:P
z tgo co pamietam to tam jest 3 kostki: od elektryki fotela, poduszka powietrzna i ewentualnie grzanie(z 4 kablami: 2 cienkie i 2 grube)
z tgo co pamietam to tam jest 3 kostki: od elektryki fotela, poduszka powietrzna i ewentualnie grzanie(z 4 kablami: 2 cienkie i 2 grube)
prędkość była dobra tylko zakręt za ciasny
Tak jak obiecałem napiszę parę słów po założeniu podgrzewania foteli.Okazało się,że fotel
kierowcy grzeje cały łącznie z oparciem,fotel pasażera natomiast dłużej się rozgrzewa i
nie grzeje oparcie,ale samo podłączenie wykonałem dobrze, tylko przyczyna leży w samym
fotelu,ale i tak jestem zadowolony z wykonanych prac przed aktualnym zimnem.Jeśli będą
pytania wykonania instalacji chętnie odpowiem.
kierowcy grzeje cały łącznie z oparciem,fotel pasażera natomiast dłużej się rozgrzewa i
nie grzeje oparcie,ale samo podłączenie wykonałem dobrze, tylko przyczyna leży w samym
fotelu,ale i tak jestem zadowolony z wykonanych prac przed aktualnym zimnem.Jeśli będą
pytania wykonania instalacji chętnie odpowiem.
instalacja grzanych foteli
Witam Panowie! Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć co i do którego pina podłączyć w potencjometrach grzanych foteli klimatronika.
Najprościej NUMER PINU -> CO PODÂŁÂĄCZYć
Bądź chociaż jaki kolor kabla idzie do którego pina
NUMER PINU -> KOLOR KABLA
Najprościej NUMER PINU -> CO PODÂŁÂĄCZYć
Bądź chociaż jaki kolor kabla idzie do którego pina
NUMER PINU -> KOLOR KABLA