Piszczenie głosników w a6 c5
Piszczenie głosników w a6 c5
Witam wszystkich i bardzo prosze o pomoc!!!!
mój problem to piszczace głosniki i tył i przód.Walcze z tym juz od około roku i za nic w swiecie nie mam pojecia jak to naprawic.byłem juz u roznych mechanikow i kazali mi wymienic głosniki standardowe pozniej radio , kupic wzmacniacz, kondensator nic nie dało.Pozniej alternator i tez nic ciagle piszcza i nikt nic nie wie wiec moze tutaj ktos z was mial taki problem i go jakos rozwiazał.Prosze o jakies pomysły i sugestie.
Aha wspomne tylko ze zaczeło sie to dziac jak rok temu przyciemnialem szyby w aucie, po odbiorze samochodu po jakichs 3 godz zaczely piszczec głosniki i tak do dzis.
mój problem to piszczace głosniki i tył i przód.Walcze z tym juz od około roku i za nic w swiecie nie mam pojecia jak to naprawic.byłem juz u roznych mechanikow i kazali mi wymienic głosniki standardowe pozniej radio , kupic wzmacniacz, kondensator nic nie dało.Pozniej alternator i tez nic ciagle piszcza i nikt nic nie wie wiec moze tutaj ktos z was mial taki problem i go jakos rozwiazał.Prosze o jakies pomysły i sugestie.
Aha wspomne tylko ze zaczeło sie to dziac jak rok temu przyciemnialem szyby w aucie, po odbiorze samochodu po jakichs 3 godz zaczely piszczec głosniki i tak do dzis.
- hemiV8
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2001
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Witaj, może rozwiĂą trochę problem głośniki piszczą tylko nic nie gra (zero muzyki) wszystkie we wszystkich drzwiach. Podłączałeś VAG-a? Zdejmij może tapicerkę sprawdź kable może gdzieś jest problem z przerwanym kablem na masie może w kostce. Swoją drogą zastanawia mnie fakt, co ma alternator do piszczących głośników
no, ale u irysa wszystko możliwe hehe. 

Mialem standardowe glosniki jak w kazdej A6 i wszystki ladnie gralo pojechalem przyciemnic szyby i po 3godz zaczelo mi piszczec,ale wszystkie glosniki graly normalnie plus pisk jak przyspieszam to piszcza w rytm z obrotami silnika.Pojedzilem po mechanikach i powymienialem wszystkie glosniki na nowe wstawem wzmacniacz kondensator nowe radio i wszystkie nowe kable,glosniki graja(wszystkie)ale dalej piszczy.Vag podpinalem i dupa blada.Mase sprawdzilem i jest ok.Moze jak mi przyciemniali to cos zalali albo uszkodzili.To jest tak wsiadasz do auta odpalasz radio i gra muzyka wraz z piszczeniem slyszysz obroty silnika i turbo jak sie zalacza.Cala instalacja byla podpieta na nowo.Piszczaly mi jak pisalem i na seryjnym radiu itd i teraz bez zmian.
Tak cale okablowanie tez jest nowe.Kumpel mi poradzil jedna rzecz a mianowicie poniewaz zaczelo dziac sie to po przyciemnianiu to zeby wyjac bezpiecznik ktory odpowiada za ogrzewanie tylnej i wtedy zobaczyc.Juz pisze dlaczego, poniewaz na tylnej szybie sa te podgrzewane linie i gosciu przy zakladaniu foli mogl naruszyc gdzies w sensie przerwac jedna z nich i zrobilo sie jakies przebicie poczym nakleil folie ktora to zaizolowala w jakis sposob.Szyba dalej sie podgrzewa i przeplywa prEz nia prad ale daje przebicie.Sorry za moj jezyk ale inaczej nie umiem tego wytlumaczyc
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T AJL 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
na starych gratach siało bo najprawdopodobniej były zimne luty lub zaśniedziałe połączenia .na nowych sieje bo ktoś spaprał robotę .brak skutecznej masy . kabel w rękę do minusa aku i drugi koniec podpinaj do wszystkich punktów zestawu które powinny mięć masę -nie zapomnij o obudowach urządzeĂą a coś się wyjaśni
zostaw szybę w spokoju dopuki jej nie włączysz tam nie ma napięcia i nie ma co wysyłąc zakłóceĂą
zostaw szybę w spokoju dopuki jej nie włączysz tam nie ma napięcia i nie ma co wysyłąc zakłóceĂą