Pilot Centralnego Zamka.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysiek
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Benzyna+LPG
Pilot Centralnego Zamka.
Witam.
Podczas obecnych świąt, Pilot przestał działać, prawdopodobnie się rozkodował i stad tez duży problem. Mianowicie Posiadam tylko Jeden Kluczyk z Pilotem a jak na złość w Samochodzie są dwa zamki , w drzwiach kierowcy i w klapie. Problem w tym ze obydwa nie działają, w drzwiach się kreci a w klapie nie idzie włożyć kluczyka. Czy ktoś ma jakiś pomysł jak dostać się do Auta bądź jak zaprogramować pilota ? Czy zostaje tylko wybicie szyby ale co dalej ?
Pozdrawiam.
Podczas obecnych świąt, Pilot przestał działać, prawdopodobnie się rozkodował i stad tez duży problem. Mianowicie Posiadam tylko Jeden Kluczyk z Pilotem a jak na złość w Samochodzie są dwa zamki , w drzwiach kierowcy i w klapie. Problem w tym ze obydwa nie działają, w drzwiach się kreci a w klapie nie idzie włożyć kluczyka. Czy ktoś ma jakiś pomysł jak dostać się do Auta bądź jak zaprogramować pilota ? Czy zostaje tylko wybicie szyby ale co dalej ?
Pozdrawiam.
-
- Forum Audi A6 / A7
Wiec tak, otworzyłem maskę, próba z Akumulatorem nic nie wnosi do Sprawy. Udało mi się nawet za pomocą druta ciągnąc za klamkę co tez nie przynosi żadnego efektu (choć w w drugiej Audi jest można tak otworzyć drzwi od środka) Myślę jeszcze żeby spróbować nacisnąć przycisk znajdujący się na drzwiach do otwierania(lecz myślę ze musi być kluczyk w stacyjce) Ktoś ma jeszcze jakiś pomysł ? Czy już zostaje wybicie szyby ? a może pod maska idą gdzieś kable do Centralnego żeby coś przy nich pomyśleć ?
A Mozę jest możliwość otworzenia Bagażnika od Zewnątrz ?
A Mozę jest możliwość otworzenia Bagażnika od Zewnątrz ?
-
- Forum Audi A6 / A7
Tak , udało się otworzyć bagażnik bez żadnych cięć i zniszczeń na szczęście. Zatem ostatnie pytanie. Czy jestem wstanie zaprogramować pilota jeśli posiadam jeden kluczyk, a zamek w drzwiach nie działa ? Próbowałem nacisnąć przycisk na drzwiach żeby wywołać ta samą symulacje co z kluczykiem w drzwiach ale to nic nie dało. Czy jest jakaś możliwość ?
Z góry dzięki za wszystkie twoje podpowiedzi
Z góry dzięki za wszystkie twoje podpowiedzi

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 1998
- Silnik: 1.8T ANB 150KM
- Skrzynia: Manual
Powinieneś otworzyć już drzwi, działa przycisk otwierania na drzwiach?
Jeśli zamek w drzwiach nie działała to zostaje kluczyki dodać vagiem. Ale też warto zrobic zamek w drzwiach kierowcy i mieć dwa kluczyki. Zapobiegnie to takim komplikacjom jak masz teraz. Wkładkę zamka idzie dopasować do kluczyka. Może problem jest z modułem komfortu? Ja wymieniałem baterię w swoim ale nie rozkodowały się.
Jeśli zamek w drzwiach nie działała to zostaje kluczyki dodać vagiem. Ale też warto zrobic zamek w drzwiach kierowcy i mieć dwa kluczyki. Zapobiegnie to takim komplikacjom jak masz teraz. Wkładkę zamka idzie dopasować do kluczyka. Może problem jest z modułem komfortu? Ja wymieniałem baterię w swoim ale nie rozkodowały się.
-
- Forum Audi A6 / A7
Tak jak mówisz
Własnie robiłem, niestety moduł komfortu nie działa a inaczej trzeba mieć mimo to dwa kluczyki i sprawny zamek. Wszystko już wiem.
Zostaje wyciągniecie wkładki i dorobienie nowej pasującej do obecnego kluczyka.
Wszystko ładnie szkoda ze w 10 min Akumulator się rozładował
Innych pomysłów już brak w takim razie Pozdrawiam i dzięki za wszelkie odpowiedzi
Edit. A Jeżeli "...Jeden z kluczyków pojazdu (stary - z zakodowanym i działającym pilotem) umieść w stacyjce i włącz zapłon w pozycję ON..." a ja nie mam i nie będę posiadał takiego nawet jak kupie drugi To czy to zadziała ? Czy źle rozumuje ? Czy w stacyjce może znajdować się tylko i wyłączenie kluczyk bez działającego pilota ?

Zostaje wyciągniecie wkładki i dorobienie nowej pasującej do obecnego kluczyka.
Wszystko ładnie szkoda ze w 10 min Akumulator się rozładował

Innych pomysłów już brak w takim razie Pozdrawiam i dzięki za wszelkie odpowiedzi

Edit. A Jeżeli "...Jeden z kluczyków pojazdu (stary - z zakodowanym i działającym pilotem) umieść w stacyjce i włącz zapłon w pozycję ON..." a ja nie mam i nie będę posiadał takiego nawet jak kupie drugi To czy to zadziała ? Czy źle rozumuje ? Czy w stacyjce może znajdować się tylko i wyłączenie kluczyk bez działającego pilota ?
Ostatnio zmieniony 28 gru 2018, 21:03 przez Many90, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
No Ok
Wszystko już wiem, Wiec biorę się jutro (jeśli będzie pogoda) za rozbieranie drzwi żeby dostać się do wkładki, możliwe ze tylko ona jest uszkodzona.
Mam tez rozumieć ze w Audi z 98r nie był montowany moduł komfortu ?
Mimo to myślę ze wymiana samej wkładki pomoże w zaprogramowaniu Pilota i, że to nie jest wina czegoś innego.
W Takim razie jeszcze raz Dzięki

Mam tez rozumieć ze w Audi z 98r nie był montowany moduł komfortu ?
Mimo to myślę ze wymiana samej wkładki pomoże w zaprogramowaniu Pilota i, że to nie jest wina czegoś innego.
W Takim razie jeszcze raz Dzięki