Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[A6 C5] Oświetlenie tablicy rejestracyjnej

Elektryka
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ar1988
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5] Oświetlenie tablicy rejestracyjnej

Post autor: ar1988 » 16 kwie 2010, 23:52

Witam!
Mam taki problem gdyż nie działa mi podświetlenie tablicy rejestracyjnej.. Bezpiecznik OK żarówki OK, zauważyłem że podświetlenie działa jedynie gdy bez zapłonu włączę światło przeciwmgielne zapala się podświetlenie tablicy ale gdy włączę już zapłon gaśnie. Dodam że światło przeciwmgielne w ogóle nie działa....Proszę o pomoc.

Awatar użytkownika
ar1988
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: ar1988 » 21 kwie 2010, 19:23

Dzięki Panowie za radę. Już wszystko działa. Okazało się, że nie było masy, gdzieś się kabel przetarł i wariowało. Masa pociągnięta i wszystko gra.

Bart-G
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Bart-G » 23 mar 2013, 21:15

Siems Wszystkim,

może odrobinę odgrzeję kotleta ale... mam problem - nie pali mi tylko jedna żarówka oświetlenia tablicy rejestracyjnej (avant). Problem pojawił się po zmianie na LED i powrocie na zwykłe żarówki. Prawa LED zaczęła szaleć więc wymieniłem na nową - ta zrobiła to samo więc obie wymieniłem na zwykłe żarówki. Czy poza problemami z doginaniem blaszek i bezpiecznikiem jest jakaś kostka w klapie która mogła zostać "naruszona" przy wymianie silniczka tylnej wycieraczki??
Z góry dzięki za podpowiedź.

Awatar użytkownika
kot919
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Audi Forum
Rocznik: 2001
Moje auto: S6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 TFSI 300KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG

Post autor: kot919 » 23 mar 2013, 22:06

Bart-G pisze:Siems Wszystkim,

może odrobinę odgrzeję kotleta ale... mam problem - nie pali mi tylko jedna żarówka oświetlenia tablicy rejestracyjnej (avant). Problem pojawił się po zmianie na LED i powrocie na zwykłe żarówki. Prawa LED zaczęła szaleć więc wymieniłem na nową - ta zrobiła to samo więc obie wymieniłem na zwykłe żarówki. Czy poza problemami z doginaniem blaszek i bezpiecznikiem jest jakaś kostka w klapie która mogła zostać "naruszona" przy wymianie silniczka tylnej wycieraczki??
Z góry dzięki za podpowiedÂź.
Skoro jedna z żarówek się świeci, tzn że bezpiecznik oraz przewoód w harmonice tylnej klapy są całe. Skupiłbym się na sprawdzeniu połączenia pomiędzy dwiema lampami - być może wystarczy przeczyścić styki.

Bart-G
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Bart-G » 25 mar 2013, 11:32

Jak najlepszy przyjaciel Shreka niepotrzebnie zawracałem głowę :)
ÂŻarówka przepalona w dość złośliwy sposób - dopiero teraz zauważyłem - wymieniona na nową i po problemie :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja