Witam!
Mam taki problem gdyż nie działa mi podświetlenie tablicy rejestracyjnej.. Bezpiecznik OK żarówki OK, zauważyłem że podświetlenie działa jedynie gdy bez zapłonu włączę światło przeciwmgielne zapala się podświetlenie tablicy ale gdy włączę już zapłon gaśnie. Dodam że światło przeciwmgielne w ogóle nie działa....Proszę o pomoc.
[A6 C5] Oświetlenie tablicy rejestracyjnej
Siems Wszystkim,
może odrobinę odgrzeję kotleta ale... mam problem - nie pali mi tylko jedna żarówka oświetlenia tablicy rejestracyjnej (avant). Problem pojawił się po zmianie na LED i powrocie na zwykłe żarówki. Prawa LED zaczęła szaleć więc wymieniłem na nową - ta zrobiła to samo więc obie wymieniłem na zwykłe żarówki. Czy poza problemami z doginaniem blaszek i bezpiecznikiem jest jakaś kostka w klapie która mogła zostać "naruszona" przy wymianie silniczka tylnej wycieraczki??
Z góry dzięki za podpowiedź.
może odrobinę odgrzeję kotleta ale... mam problem - nie pali mi tylko jedna żarówka oświetlenia tablicy rejestracyjnej (avant). Problem pojawił się po zmianie na LED i powrocie na zwykłe żarówki. Prawa LED zaczęła szaleć więc wymieniłem na nową - ta zrobiła to samo więc obie wymieniłem na zwykłe żarówki. Czy poza problemami z doginaniem blaszek i bezpiecznikiem jest jakaś kostka w klapie która mogła zostać "naruszona" przy wymianie silniczka tylnej wycieraczki??
Z góry dzięki za podpowiedź.
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Skoro jedna z żarówek się świeci, tzn że bezpiecznik oraz przewoód w harmonice tylnej klapy są całe. Skupiłbym się na sprawdzeniu połączenia pomiędzy dwiema lampami - być może wystarczy przeczyścić styki.Bart-G pisze:Siems Wszystkim,
Z góry dzięki za podpowiedÂź.