Witam, znalazłem podobne tematy na forum, ale nie do końca rozwiały one moje wątpliwości.
Chodzi o brak oświetlenia w bagażniku w Avancie. Nie świeci się w ogóle lampka w podsufitce (na żadnej z pozycji), nie świeci także czerwona lampka w klapie. Dodatkowo jedno podświetlenie tablicy z tyłu, ale to może nie ma akurat związku. Po otworzeniu klapy na FISie mam odpowiednią sygnalizację.
Proszę o sugestie:
1. Czujnik w klapie (chyba wykluczony skoro FIS pokazuje otwarcie?)
2. Wiązka w prawym górnym rogu?
3. ÂŻarówki - ale kilka jednocześnie?
Mógłbym oczywiście dojść do tego metodą eliminacji, przeszkodą są temperatury obecnie panujące na zewnątrz -chciałbym sobie zaoszczędzić marznięcia.
[A6 C5] Oświetlenie bagażnika Avant
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
- TheWitcher
- Forum Audi A6 / A7
Panowie, nie chce zakladac nowego tematu wiec podlacze sie tutaj.
Mam problem z oswietleniem bagaznika, a mianowicie nie zapala sie lampka w kabinie i ta dwukolorowa na klapie oraz FIS nie pokazuje otwarcia klapy - przy czym wewnetrzna lampka dziala prawidlowo.
Centralny zamyka prawidlowo i tak samo otwiera.
Cala reszta dziala prawidlowo (podswietlenie tablicy, wycieraczka, przeciwmgielne)
Sprawdzilem mikrostyk i wyglada na to ze zamyka obwod prawidlowo.
Zdjalem zamek i zrobilem mostek na wtyczce i nadal nic.
Gdzie jeszcze moze byc problem?
Tak wyglada wtyczka mikrostyku w zamku:
Pytanie na ktorym powinien byc prad?
(kolory kabli: bialy/zolty, brazowy)
![Obrazek]()
tak wyglada podlaczenie w lampce:
(kolory kabli: brazowy, szary, czerwony/zolty, czerwony/zielony
![Obrazek]()
Zamek klapy w Avancie wraz z mikrostykiem:
![Obrazek]()
Gdzie szukac przerwy?
Mam problem z oswietleniem bagaznika, a mianowicie nie zapala sie lampka w kabinie i ta dwukolorowa na klapie oraz FIS nie pokazuje otwarcia klapy - przy czym wewnetrzna lampka dziala prawidlowo.
Centralny zamyka prawidlowo i tak samo otwiera.
Cala reszta dziala prawidlowo (podswietlenie tablicy, wycieraczka, przeciwmgielne)
Sprawdzilem mikrostyk i wyglada na to ze zamyka obwod prawidlowo.
Zdjalem zamek i zrobilem mostek na wtyczce i nadal nic.

Gdzie jeszcze moze byc problem?

Tak wyglada wtyczka mikrostyku w zamku:
Pytanie na ktorym powinien byc prad?
(kolory kabli: bialy/zolty, brazowy)
tak wyglada podlaczenie w lampce:
(kolory kabli: brazowy, szary, czerwony/zolty, czerwony/zielony
Zamek klapy w Avancie wraz z mikrostykiem:
Gdzie szukac przerwy?
Byla: Audi 80 1.6, A6 2.4 V6, A6 1.9Tdi Saloon, Coupe Quattro typ 85, jest jak w opisie 

Witam, od niedawna jestem posiadaczem a6 c5, od momentu kupna jest problem po otwarciu drzwi i otworzeniu samej klapy tylnej światełko w bagażniku nie zapala się na FIS nie widać otwartej klapy a lampka czerwona w klapie nie działa. Dziś wymieniałam mechanizm wycieraczki tylnej i przy okazji zajrzałem i tam i niby wszystko ok ten mikro styk jest ok działa i otwiera zamek (szukałem w tym dużym czarnym elemencie z wkładką zamka) wydaje mi się że brakuje tam jednej kostki i nie mogę się jej doszukać nigdzie ani w słupkach klapy nie ma po prostu na 3 piny z kolei w zamku jak na poście wyżej ostatnie zdjęcie w kostce 2 pinowej też nie mam kabelka żadnego i nie ma go nigdzie mam też kostkę szarą jak na zdjęciu wyżej i czarną taką samą, czarna jest wpięta w obudowę lampy podświetlenia lub mgielnego, szara z żółtym kabelkiem i brązowym jest lużna i zawinięta jak by fabrycznie w taśmę izolacyjna parcianą. Może mi ktoś z tym pomóc trchę wkurza jak otworzy sie auto i zagląda do bagażnika a po chwili zamknięte.
[ Dodano: 2016-11-07, 21:51 ]
Czy nikt nie pomoże nowemu posiadaczowi audi?
[ Dodano: 2016-11-12, 13:16 ]
Ja mam już temat załatwiony wymiana zamka z mikrostykiem pomogło w starym jeden z pinów był ułamany teraz bangala.
[ Dodano: 2016-11-07, 21:51 ]
Czy nikt nie pomoże nowemu posiadaczowi audi?
[ Dodano: 2016-11-12, 13:16 ]
Ja mam już temat załatwiony wymiana zamka z mikrostykiem pomogło w starym jeden z pinów był ułamany teraz bangala.
Polonez Caro/Audi 80sedan/Passat B3 sedan/2xTransporter T4-> Audi A6C5 Avant
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: BoBo
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9TDI 131KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
Re: [A6 C5] Oświetlenie bagażnika Avant
Witam!EnduroRider pisze: ↑05 gru 2010, 18:54Witam, znalazłem podobne tematy na forum, ale nie do końca rozwiały one moje wątpliwości.
Chodzi o brak oświetlenia w bagażniku w Avancie. Nie świeci się w ogóle lampka w podsufitce (na żadnej z pozycji), nie świeci także czerwona lampka w klapie. Dodatkowo jedno podświetlenie tablicy z tyłu, ale to może nie ma akurat związku. Po otworzeniu klapy na FISie mam odpowiednią sygnalizację.
Proszę o sugestie:
1. Czujnik w klapie (chyba wykluczony skoro FIS pokazuje otwarcie?)
2. Wiązka w prawym górnym rogu?
3. ÂŻarówki - ale kilka jednocześnie?
Mógłbym oczywiście dojść do tego metodą eliminacji, przeszkodą są temperatury obecnie panujące na zewnątrz -chciałbym sobie zaoszczędzić marznięcia.
Mam dokładnie taką samą sytuację: nie świeci lampka w bagażniku oraz ta na klapie, FIS pokazuje otwarcie bagażnika. Luty w lampce przelutowałem i dalej nic. Co to może być?
Dodatkowo oświetlenie nie gaśnie automatycznie po zamknięciu wszystkich drzwi oraz zamknięciu zamka.