[a6 C5] opadające prawe lusterko podczas cofania?
-
- Forum Audi A6 / A7
[a6 C5] opadające prawe lusterko podczas cofania?
Witam
Czy jest funkcja automatycznego opadania lusterka prawego podczas wrzucenia biegu wstecznego? tak abyśmy lepiej widzieli np krawężnik. Pamiętam że w starej a8 była taka opcja.
pozdrawiam
Czy jest funkcja automatycznego opadania lusterka prawego podczas wrzucenia biegu wstecznego? tak abyśmy lepiej widzieli np krawężnik. Pamiętam że w starej a8 była taka opcja.
pozdrawiam
krolikkuba
- pawelx
- Forum Audi A6 / A7
w A6 C5 jest coś takiego ale to wyposażenie dodatkowe, dżojstik regulacji lusterek musi być ustawiony na prawe lusterko, w momencie jak wrzucamy wsteczny prawe lusterko nam opada, gdy wyrzucamy wsteczny wraca do pozycji wyjściowej, oczywiście można to wyłączyć ustawiając dżojstik w pozycji środkowej, lub na lewo
u mnie niestety tego nie ma

u mnie niestety tego nie ma
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2010, 21:38 przez pawelx, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
tommy pisze:odkopie troszkę temat.
Ja również w swoim aucie czegoś takiego nie mam, ale czy istnieje szansa aby aktywować to przez kompa czy tylko była to dodatkowa opcja za ojro w salonie?
Raczej była to dodatkowa opcja, ponieważ na przełączniku lusterek jest dodatkowa pozycja.
"Na tym właśnie polega piękno życia, że jestem autorem sytuacji nie do przebicia..."
Audi A6 Avant 2.5 TDi
Probe 2.5 v6
Audi A6 Avant 2.5 TDi
Probe 2.5 v6
- pawelx
- Forum Audi A6 / A7
tu się z Tobą zgadzamsmurf pisze:Raczej była to dodatkowa opcja,
ale tu już niesmurf pisze:ponieważ na przełączniku lusterek jest dodatkowa pozycja

Da się, da :-P Odświeżam temat i podaje rozwiązanie - sprawdzone w mojej A6 C6 8-)smurf pisze:ale tu już nienie ma nic dodatkowego na przełączniku, po prostu przełącznik musi byc ustawiony na prawe lusterko i w momencie jak wrzucimy wsteczny obniża się ładnie, ja też tego nie mam i na pewno nie da sie włączyc to przez kompa
1. Wchodzimy w modul 52 - Door Electr, Pass.
2. ZAPISUJEMY ORYGINALNE KODOWANIE (bezpieczeństwo)
3. Long Coding i sprawdzamy wartość bajtu 4
- jeśli jest 40 (mamy nieskładane lusterka) - zmieniamy na 4C
- jeśli jest 50 (mamy składane lusterka) - zmieniamy na 5C
4. DO IT.
5. Cieszymy się kłaniającym prawym lusterkiem przy cofaniu

Działa przy pokrętle ustawionym na prawe lusterko. Podnosi się automatycznie jak ruszymy do przodu i przekroczymy prędkość 15km/h
pzdr
tedi@a6
- zorrek67
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: dariusz
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 BMK 224KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Hejka
Posiadam audi a6c6 z 2007r i chciałem to se aktywowac tak jak opisane jest i klops
ponieważ nie mam Long Coding jak wejde w Moduł 52 i co zrobic z tym fantem ? pisze z Hiszpani bo tu mieszkam ,te swiniopasy na niczym sie nie znaja!
Mam tez jeszcze jedna kwestie a mianowicie od czego to zalezy bo nie tylko chciałem se ta bajerke ustawic jak i wiele innych jak wchodze w inna opcie przykład co wyszukałem na tym forum to okazuje sie ze nie ma tego Long Coding i nie da rady nic zrobić ! Od czego to jest zależne od Vaga czy auta powiem ze te auto jest dosc dobrze wyposarzone prawie we wszystkie gadzety oprocz szyberdachu . nawet te Swiniopasy nie wiedzieli ze sie odblokowywuje NAVI
sam se wymieniłem płyte i co tylko mi sie udał to aktywowac graficzne cofanie
a po zatym nic
Jak byscie mógli mi cos doradzic ale tak na swojski rozum bo to troszke filozofia wyższa podchodzi i moze cos nie tak robie z tym Vagiem ale raczej tak jak opisane jest, tak krok po kroku działam i zawsze kanczy sie ze nie ma Long Coding
Pozdrawiam

Posiadam audi a6c6 z 2007r i chciałem to se aktywowac tak jak opisane jest i klops

Mam tez jeszcze jedna kwestie a mianowicie od czego to zalezy bo nie tylko chciałem se ta bajerke ustawic jak i wiele innych jak wchodze w inna opcie przykład co wyszukałem na tym forum to okazuje sie ze nie ma tego Long Coding i nie da rady nic zrobić ! Od czego to jest zależne od Vaga czy auta powiem ze te auto jest dosc dobrze wyposarzone prawie we wszystkie gadzety oprocz szyberdachu . nawet te Swiniopasy nie wiedzieli ze sie odblokowywuje NAVI

Jak byscie mógli mi cos doradzic ale tak na swojski rozum bo to troszke filozofia wyższa podchodzi i moze cos nie tak robie z tym Vagiem ale raczej tak jak opisane jest, tak krok po kroku działam i zawsze kanczy sie ze nie ma Long Coding

Pozdrawiam