Wczoraj zostałem szczęśliwym posiadaczem zestawu głośnomówiącego Nokia HF 210. Po "zamontowaniu" go na osłonie przeciwsłonecznej przeszło mi przez myśla aby pójść o krok dalej:) Urządzenie ulokować w ciekawszym miejscu (jeszcze nie wiem jakim;)) i połączyć je z fabrycznym kaseciakiem. Dużo kombinacji, nie ma co liczyć na plug&play, ale chyba warto się pobawić:)
Napotkałem kilka potencjalnych problemów:
1: Jakie są możliwości podłączenia (oczywiście po totalnym rozmontowaniu HF 210) sygnału z głośnika na jakieś wejście do radia?
2: Obiło mi się o uszy, że w obudowie przedniego żyrandola w C5 był montowany mikrofon... We wszystkich wersjach? Jest opcja go wykorzystać?
3: Mega opcją byłoby zrobić wyciszenie muzy gdy dzwoni telefon... Jest taka opcja w tym cudzie?
Zachęcam do wypowiedzi, bo po podniesieniu kar za pogaduchy za kierownicą temat powinien być coraz bardziej na topie, a fajnie byłoby samemu coś stworzyć

Temat wrzuciłem do działu elektryka ze względu na większą ilość odwiedzin, jeśli to konieczne, to proszę admina o przeniesienie do działu Car Audio.