Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] niemożna uruchomić silnika, kontrolki migają

Elektryka
ODPOWIEDZ
golabek_ms
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5] niemożna uruchomić silnika, kontrolki migają

Post autor: golabek_ms » 14 cze 2009, 17:21

Witam
Mam problem, a mianowicie gdy przekręcam kluczyk silnik nie odpala, a podświetlenie sie raz rozjaśnia, a raz podświetla. Kolejnym razem silnik się nie odpala, a wszystkie kontrolki migają. Włanczam guzik od włączenia zapłonu i to jest ok, ale ten odgłos jak chcę odpalić silnik :cry:
Proszę o pomoc

Voytec
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Wojtek
Rocznik: 2014
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 CDUD 245KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: Voytec » 14 cze 2009, 17:31

golabek_ms pisze:Włanczam guzik od włączenia zapłonu i to jest ok, ale ten odgłos jak chcę odpalić silnik :cry:
możesz rozjaśnić o jaki guzik chodzi :shock: :?:

golabek_ms
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: golabek_ms » 14 cze 2009, 18:12

ten "guzik" to takie zabezpieczenie gdy go nie włącze to nie odpale silnika, wyłączenie zapłonu czy coś w tym rodzaju.
A jeśli chodzi o całą usterkę stało się to prawdopodobnie gdy niechcący dotknołem kablem karoserii, idący od aku do wzmacniacza i wtedy mogło dojść do jakiegoś zwarcia. Lecz to tylko przypuszczenie :-/

golabek_ms
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: golabek_ms » 14 cze 2009, 19:41

Może i racja z tym wyłącznikiem, ale wygląda na to że on jest sprawny. Wcześniej gdy silnik uruchamiałem bezproblemu :-? przekręcałem kluczyk i nic zero podświetlenia kontrolek na zegarze, dopiero jak ten wyłącznik włączyłem kontrolki się podświetlały na 1/2sek i spokojnie odpalałem silniczek.
Teraz wyłącznik reaguje tak samo, tz jak jest kluczyk i włanczam ten guzik kontrolki podświetlają się tak jak wcześniej, czyli guzik działa tylko zamiast głosu silniczka słyszę jakieś Rrrrr... i cisza ewentualnie kontrolki świrują lub podświetlenie. I o co chodzi?

golabek_ms
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: golabek_ms » 15 cze 2009, 09:57

A no włąśnie pasowało by go podpiąć pod komputer, pozostaje mi tylko holl do jakiegoś mechanika jeśli nic niewymyślę i go nie uruchomię i tak dla pewności przejrzę jeszcze raz bezpieczniki

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja