Nie świeci oświetlenie kabiny
- Nuras
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Andrzej
- Rocznik: 1995
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5TDI 140KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Tak kolego ,,pgroszek73'' (Kolega jest z Wolina?
. Wyciągam żarówkę i sprawdzam miernikiem najpierw jeden kabelek z masą z auta i drugi oba wskazują ok 10.5 v? Nie wiem co to może być. Obwód zamknięty to chyba nie jest bo jeną mam spaloną żarówkę. Może wiecie który pin z kostki drzwi trzeba z masą zmostkować żeby ominąć całą instalację drzwi i wyeliminować zamek
[ Dodano: 2018-01-04, 20:08 ]
Rozwiązałem problem z drzwiami już wszystko śmiga jak należy
. Okazała się spalona ścieżka w zamku drzwi na płytce (od mikrostyku). Fis już działa światełka pod nogami i w drzwiach też
. Zostało tylko jedno czyli oświetlenie nad pasażerami. Po otwarciu drzwi wszystko się zapala oprócz tego. Gdzie idzie wiązka od tych lampek do przedniej lampki w podsufitce czy bezpośrednio do modułu
??
[ Dodano: 2018-01-05, 18:37 ]
Dobra już wszystko śmiga poruszałem wtyczką podświetlenia pasażerów w podsufitce i gitarka temat zmęczony
[ Dodano: 2018-01-04, 20:08 ]
Rozwiązałem problem z drzwiami już wszystko śmiga jak należy
[ Dodano: 2018-01-05, 18:37 ]
Dobra już wszystko śmiga poruszałem wtyczką podświetlenia pasażerów w podsufitce i gitarka temat zmęczony
A6 C4 Quattro Rulez
i c5 Allroad;-)
-
marbaj
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Marek
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 2.4 163KM
- Napęd: FWD
- Paliwo: Benzyna+LPG
Miałem taki sam objaw i po podmianie tylnej lampki od kolegi wszystko działało jak należy.SZCZooR pisze:
U mnie jest tak że tylne pasażerów działają te do czytania ok. I działa wszystko ok jak się włączy przód na pozycję 1.
Ten centralny z tyłu nie działa. Jak świeci to nie da się wyłączyć a jak się otworzy drzwi to zapala się przód a tył nic.
Gdzieś wyczytałem że problemem mogą być zimne luty na tej płytce w lampie.
Rozebrałem całą lampkę poprawiłem luty ale nie pomogło.
Dorwałem na szrocie lampkę za 10 i wszystko jest OK.
Problem był w samej lampce a nie jak większość szuka w drzwiach. Powodzenia w Nowym Roku.
-
SZCZooR
-
SZCZooR
-
tomasz86
- Nuras
- Forum Audi A6 / A7

A u mnie znowu prawe tylne drzwi przestały działać, otworzyłem je tylko błysnęły i znów lipa, chyba kolejna ścieżka poszła w zamku, ciekawe dla czego???
[ Dodano: 2018-02-03, 14:21 ]
Ponownie dzisiaj rozebrałem zamek i druga ścieżka była spalona. Zmostkowałem ścieżkę to bezpiecznik spaliło
. Podpowiedzcie proszę gdzie szukać zwarcia czy ewentualnej przyczyny. Jak jest z wiązką idzie pod siedzeniem ? Trzeba dywan ściągać lub siedzenie ? A może w zamku jest zwarcie? Powiedzcie od czego zacząć koledzy ....
[ Dodano: 2018-02-03, 14:21 ]
Ponownie dzisiaj rozebrałem zamek i druga ścieżka była spalona. Zmostkowałem ścieżkę to bezpiecznik spaliło
A6 C4 Quattro Rulez
i c5 Allroad;-)
Witajcie
Borykam się od niedawna z podobnym problemem.
W przednich prawych i tylnych lewych drzwiach nie świecą mi się lampki i do tego nie reagują lampki w nogach. Ponadto jak otworze w/w drzwi nie zapala się oświetlenie wnętrza.
Kiedy przy otwartych drzwiach (pp) palcem przesuwam hak od zamka, to się zapala wszystko.
W tylnych niestety już tak dobrze nie jest.
Mikrostyki?
Borykam się od niedawna z podobnym problemem.
W przednich prawych i tylnych lewych drzwiach nie świecą mi się lampki i do tego nie reagują lampki w nogach. Ponadto jak otworze w/w drzwi nie zapala się oświetlenie wnętrza.
Kiedy przy otwartych drzwiach (pp) palcem przesuwam hak od zamka, to się zapala wszystko.
W tylnych niestety już tak dobrze nie jest.
Mikrostyki?
- Nuras
- Forum Audi A6 / A7

Zacznij od styczników w zamkach. Wyjmij i sprawdź miernikiem. A najlepiej jeszcze weź przewód z żarówką (żarówka dla bezpieczeństwa) i podepnij jeden przewód do masy a drugi z tego co pamiętam to w słupku za gumą harmonijką niebieska kostka 4 pin.Podłącz i zobacz czy zadziałają lampki, jak tak to stycznik. U mnie na razie wszystko już działa, wtyczka pod siedzeniem miała zwarcie. Tylko najgorsze ze po zdjęciu siedzenia i ponownym założeniu świeci mi się kontrolka airbag błąd n131. Podpiąłem na krótko przewody i dalej błąd po skasowaniu wraca,,,,,
A6 C4 Quattro Rulez
i c5 Allroad;-)