Witam,
problem jest taki ze nie działa mi pilot zdalnego sterowania... Po przeczytaniu wielu tematów podejrzewam modul komfortu. Ale zaznaczam ze wszystko inne dziala (oswietlenie w kabinie, centralny zamek jak przekrecam kluczyk w zamku, centralny zamek przyciskami na dzrzwiach). Czy moze byc inna przyczyna?
Dodam rowniez ze probowalem kodowac inny kluczyk i nie zakodowal i rowniez jak probowalem polaczyc sie VAGiem z tym modulem [kanal- 35] to wyskakiwal blad komunikacjii Prosze o pomoc
[ A6 C5] Nie działa mi centralny zamek z pilota
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
@MONEER
w baterii nie tkwi problem bo kupilem nawet nowy pilot i baterie tez zmienilem i to nic nie pomoglo:( poza tym tak jak napisalem nie moge sie na kanale 35 polaczyc z centralnym..
a mam wogule takie pytanie jak odlacze modul to nie bedzie mi centralny wogule dzialal??
a mam wogule takie pytanie jak odlacze modul to nie bedzie mi centralny wogule dzialal??
-
- Forum Audi A6 / A7
dzieki za odpowiedz,
bede w takim razie probowal ten stary pilot jeszcze zakodowac:) jezeli chodzi o polaczenie z modulem to wykluczam wine VAGA bo na innych kanalach sie laczy bez problemu... tylko akurat nie z modulem komfortu... i jeszcze moj mechanik mowil ze jak probowal zakodowac kluczyk to bylo slychac jakies tykniecie z modulu ale drzwi sie nie otwarly..
bede w takim razie probowal ten stary pilot jeszcze zakodowac:) jezeli chodzi o polaczenie z modulem to wykluczam wine VAGA bo na innych kanalach sie laczy bez problemu... tylko akurat nie z modulem komfortu... i jeszcze moj mechanik mowil ze jak probowal zakodowac kluczyk to bylo slychac jakies tykniecie z modulu ale drzwi sie nie otwarly..
- Wysoczan
- Forum Audi A6 / A7
A moze jest to problem z czestotliwoscia fal pilota?? Czesto rozstraja sie po wymianie baterii. W instrukcji jest dokladnie opisana procedura dostrajania. Z tego co kojarze, to trzeba bylo otworzyc drzwi kierowcy kluczykiem i z przekreconym do oporu kluczykiem w zamku wcisnac przycisk otwierania. Potem tak samo zamykajac. Ale jak pisalem - nie pamietam tego dokladnie, a w instrukcji obslugi jest to opisane.
Pozdr.
Pozdr.
-
- Forum Audi A6 / A7
Co do dostrajania po wymianie baterii
A wiec tak panowie jeśli chodzi o dostrajanie po wymianie baterii to kolega ,,wysoczan'' ma racje bo właśnie sam miałem taki problem wystarczy włożyć kluczyk do zamka przekręcić do oporu w pozycje otwórz,trzymać i nacisnąć przycisk otwórz na pilocie i później w druga stronę przekręcić do oporu trzymać i nacisnąć przycisk zamknij..z drugim kluczykiem(o ile jest) robicie tak samo i gitara..pozdro
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez blackstr8, łącznie zmieniany 1 raz.