Witam wszystkich,
wiem, ze temat juz sie przewijal kilkakrotnie jednak nie znalazlem nic co by mi pomoglo rozwiazac problem...
Otoz rano po odpaleniu silnika, nie dziala mi cala manetka, tj, nie ma kieronkow, nie moge dlugich wlaczyc, tempomatu itp. Przestalo dzialac nagle, bez zadnych wczesniejszych objawow. Gdzie zaczac, co mymienic zebym znowu mogl sie cieszyc jazda?
Dodam, ze zamowilem rowniez manetke do wycieraczek, jako ze mimo to, ze mam wycieraczki wylaczone, piora chodza tak jakby byl wlaczany na czasowce.
Dzieki za jakiekolwiek wskazowki!
Nie dziala manetka od kierunkow, tempomatu, dlugicg swiatel
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Kolego problem jest tylko z elementami sterowanymi manetką, czy też innymi elementami takimi jak wentylacją, światłami wnętrza itp? Czy problem występuje po odpaleniu samochodu, czy również po przekręceniu stacyjki? Czy próbowałeś włączyć kierunkowskaz, i sprawdzać czy pozostają włączone światła postojowe na wyłączonym zapłonie (po stronie w którą masz włączony kierunkowskaz)?
Ponadto, problem w wycieraczkami wcale nie musi być spowodowany manetką - prędzej obstawiłbym sterownik wycieraczek umiejscowiony w gniazdach przekaÂźników pod kierownicą.
Możliwe (mało prawdopodobne, ale możliwe) że uszkodzeniu uległa wiązka przewodów idąca wzdłuż kolumny kierownicy, stąd nieprawidłowości w działaniu wymienionych przez Ciebie systemów.
Ponadto, problem w wycieraczkami wcale nie musi być spowodowany manetką - prędzej obstawiłbym sterownik wycieraczek umiejscowiony w gniazdach przekaÂźników pod kierownicą.
Możliwe (mało prawdopodobne, ale możliwe) że uszkodzeniu uległa wiązka przewodów idąca wzdłuż kolumny kierownicy, stąd nieprawidłowości w działaniu wymienionych przez Ciebie systemów.