Witam
Nie znalazłem tematu i stąd moje pytanko
Jak skutecznie naprawić lub zregenerować nie działającą scieżke ogrzewania tylnej szyby.
Kiedyś oglądałem taki reportaż na TVN TURBO jak gośc naprwaiał taką ścieżkę.
Niestety nigdzie nie znalazłem w sprzedaży .
Czekam na wasze rady jak usunąć taka małą usterkę.
[A6 C5 ] naprawa ścieżki podgrzewania tynej szyby
Kupujesz coś takiego i jazda: http://allegro.pl/item812035743_klej_el ... _szyb.html
- Naprawa Audi A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Jeśli zlokalizowałeś przerwę i nie jest ona wielka to zanim coś znajdziesz możesz zastosować prowizorkę: kup miękki ołówek (b7 na przykład) i połącz brzegi przerwy ołówkiem. W ołówku masz grafit, a ten jak wiadomo super przewodzi prąd. Robiłem tak nie raz kolegom - dopóki tego nie ruszysz, nie zetrzesz będzie grzało jak ori. Mam nadzieję że pomogłem - na deszczowe dni nim coś znajdziesz. 

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
z praktyki polecam klej tez na bazie srebra ale dwuskladnikowy ( w elektronicznym okolo 11 pln)tomekkk1 pisze:Jeśli zlokalizowałeś przerwę i nie jest ona wielka to zanim coś znajdziesz możesz zastosować prowizorkę: kup miękki ołówek (b7 na przykład) i połącz brzegi przerwy ołówkiem. W ołówku masz grafit, a ten jak wiadomo super przewodzi prąd. Robiłem tak nie raz kolegom - dopóki tego nie ruszysz, nie zetrzesz będzie grzało jak ori. Mam nadzieję że pomogłem - na deszczowe dni nim coś znajdziesz.
sciezke mozesz najpewniej zdiagnozowac omomierzem mierzac opor co jakies np 5 cm ( jezeli zblizony zeru fragment ok)
mozesz tez wlaczyc ogrzewanie i zobaczyc najlepiej na zaparowanej od srodka szybie miejscie przerwania - wokol niego bedzie okrag na ktorym nie ma pary (tak jakby podgrzany i odparowany)
--
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
- Naprawa Audi A6