Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] Mrugające oświetlenie kabiny po otwarciu drzwi

Elektryka
KrisssA6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: KrisssA6 » 19 sty 2011, 22:58

spoko
ja jutro jade na vaga wiec postaram sie polaczyc z komfortem i zobaczmy czy cos wyjdzie...zamki oba mam nowe jak pisalem wczesniej wiec zostaje chyba tylko komfort do sprawdzenia. :?:

KamilSiedlce
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Kamil
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 1.8T AWT 150KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna

Post autor: KamilSiedlce » 19 sty 2011, 23:09

Kris ja jednak radze sprawdzic te zamki i wiazke ktora do nich idzie bo juz sie przekonalem ze nowe nie znaczy sprawne.

mily

Post autor: mily » 20 sty 2011, 10:10

W większości problem dotyczy krańcówki w zamku:

http://www.turbo-diesel.pl/zrob_to_sam/35/

KrisssA6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: KrisssA6 » 20 sty 2011, 15:39

siema Mily

zamki mam nowe 100%
ale dzis bylem na diagnostyce no i wyszlo:)
MODOL KOMFORTU nie zyje:(

ciekawe czy jak wstawie modol od europejskej wersji do anglika czy bedzie pasowal? :?:

nokia62
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Tomasz
Rocznik: 2011
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 TDI 233KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

Post autor: nokia62 » 20 sty 2011, 19:33

witam panów
mam podobny problem u siebie dziś rano otwarłem auto i zaczęło wariować, a dokładniej co jakiś czas słychać jak zamyka się zamek takie jakby dwa strzały i mruga mi oświetlenie w kabinie. Otwierając auto z kluczyka zaraz otwierają się wszystkie szyby a gdy chcę zamknąć to już się nie zamykają. Pod piąłem vag-a i w centralnym zamku wyskoczył błąd o nr 1557(mikro....coś i że nie ma masy) jeśli dobrze pamiętam........ możecie coś poradzić.....
S6C5 manual - jest

wifi88
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: wifi88 » 20 sty 2011, 20:52

KamilSiedlce pisze:Panowie ja sie w najblizszym czsie dobiore do tego zamka i zobaczymy co tam w nim jest. Dziekuje kolego wifi88 za rade jak sprawdzic czy zamek jest sprawny. A wiecie moze koledzy jak otworzyc tylne drzwi bez rozcinania boczka?
Nie bardzo rozumiem:)
Jeśli chodzi Ci o sciągnięcie tapicerki to tak jak w każdych innych- 2 śrubeczki i do góry.
U mnie nie było żadnych problemów.

KrisssA6
poczytaj to może coś CI pomoże:
http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/17978/P1570

PS: Braciak ma racje. ÂŻółta kontrolka z kluczykiem to immobilizer. Najwyraźniej coś mu dolega. Jesli masz inny kluczyk spróbuj na innym kluczyku pojeździć:) sprawdzisz czy problem będzie się powtarzał.
...Inglostadt...
One way,one love, one car... A6

KrisssA6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: KrisssA6 » 20 sty 2011, 22:33

elo wifi88
czytalem to co mi wyslales DOCENIAM I Z GORY DZIEKOWACzawsze cos nowa wiedza:)
ja stawiam jednak na modol bo VAG tak twierdzi....co do brata wiem ze to mozg ale i glupek bo od 3lat go namawiam zeby przyjechal do mnie a on siedzi w tej polsce marnujac sie i zarabia gowniane pieniadze:) :mrgreen:

Dozo 8-)

[ Dodano: 2011-01-20, 21:37 ]
kolego nokia62
sprawdz centralny zamek kierowcy i pasazera.jezeli otwierasz drzwi prawe lub lewe i na desce wyskakuje ze sa otwarte i lampki ci tylko miaja ale sa.mysle ze komfort czeka na suszenie lub wymiane...

szukaj na forum jest tego troche do poczytania

Dozo :-P

nokia62
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: nokia62 » 21 sty 2011, 10:34

właśnie u mnie wszytko działa i pokazuje na Fis-ie że jest ok, tylko szyby same się opuszczają po jakimś czasie jak otworze auto i w czasie jazdy mrugają lampki i tak pstryka w zamkach ale to co jakiś czas......... a vag nie chce się połączyć z modułem komfortu więc zacznę od tego........

[ Dodano: 2011-01-21, 10:39 ]
jak jest mrozik to czasami tylko drzwi od kierowcy nie otwierają się........
S6C5 manual - jest

Awatar użytkownika
marcin_tdi
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: marcin_tdi » 21 sty 2011, 11:00

spróbuj z centralnym zamkiem 35 się połączyć i zczytać.
AVF + prawie jak RS6

nokia62
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: nokia62 » 21 sty 2011, 11:28

to chyba jednak zamek......
odpiąłem prąd od zamka i wszytko jest ok tzn z centralki nie zamykają się tylko drzwi kierowcy wiec pozostaje zamykanie kluczykiem....... co zrobić prze lutować ten mikro styk od nowa czy nowy zamek od razu??????
S6C5 manual - jest

KrisssA6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: KrisssA6 » 21 sty 2011, 16:04

nokia 62

jezeli masz kogos kto umnie ten mikrostyk przelutowac to spoko.ale nie dawaj partaczom
moze sie uda

Dozo :-P

[ Dodano: 2011-01-21, 15:05 ]
osobiscie wymienilbym na nowy :lol:

KamilSiedlce
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Kamil
Silnik: 1.8T AWT 150KM
Napęd: FWD
Paliwo: Benzyna

Post autor: KamilSiedlce » 21 sty 2011, 17:34

Koloego wifi88 chodzi o to ze tylne drzwi nie chca mi sie otworzy. Jak boczek zdjac to Ja wiem ale moze podpowiesz jak zdjac boczek kiedy drzwi sa za\trzasniete:D W mojej histori to wyglada tak ze w drzwiah pasazera z przodu wymienilem zamek bo mi migalo oswietlenie ale to nic nie pomoglo a po jakims czasie tylne drzwi od strony kierowcy jak sie zamknely to na amen. Do tej pory nie moge ich otworzyc. No i sie zastanawialem skoro wsadzilem nowy zamek i dalej migaly te przednie drzwi a po jakims czasie tylne zamknely sie na amen to czy to jest wina wiazki w przednich drzwiach i wina zamka w tylnih czy to jednak jest 1 winowajca czyli modol komfortu. Chociaz vag sie laczy z modulem komfortu i jest blad brak polaczenia z zamkiem drzwi tylnich pasazera. Co na to powiesz?

Awatar użytkownika
-=Rafal=-
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Silnik: 2.5TDI BFC 163KM

Post autor: -=Rafal=- » 21 sty 2011, 17:43

KamilSiedlce, jak nie chcą Ci się otworzyć drzwi to zrób tak. Zamknij auto z kluczyka, otwórz, i naciśnij na drzwi. Tzn, dopchnij je mocno. Powinien odskoczyć bolec i powinny się normalnie otworzyć. Mi się tak zrobiło parę razy, kumplowi też i działa. Warunek, muszą się drzwi otwierać, tzn kołeczek musi wychodzić do góry :)

wifi88
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: wifi88 » 21 sty 2011, 19:01

KamilSiedlce pisze:Koloego wifi88 chodzi o to ze tylne drzwi nie chca mi sie otworzy. Jak boczek zdjac to Ja wiem ale moze podpowiesz jak zdjac boczek kiedy drzwi sa za\trzasniete:D W mojej histori to wyglada tak ze w drzwiah pasazera z przodu wymienilem zamek bo mi migalo oswietlenie ale to nic nie pomoglo a po jakims czasie tylne drzwi od strony kierowcy jak sie zamknely to na amen. Do tej pory nie moge ich otworzyc. No i sie zastanawialem skoro wsadzilem nowy zamek i dalej migaly te przednie drzwi a po jakims czasie tylne zamknely sie na amen to czy to jest wina wiazki w przednich drzwiach i wina zamka w tylnih czy to jednak jest 1 winowajca czyli modol komfortu. Chociaz vag sie laczy z modulem komfortu i jest blad brak polaczenia z zamkiem drzwi tylnich pasazera. Co na to powiesz?
Hmm hmm hmm... w celu otworzenia drzwi możesz wypróbować sposób -=Rafal=- lub też zrobić taki manewr:

-otwórz sobie szybę -kierowcy
-zamknij drzwi kluczykiem
- otwierasz drzwi tylne klamką wewnętrzną i cały czas trzymasz naciągniętą linkę
-naciśnij przycisk otwarcia drzwi (ten na drzwiach kierowcy)

Powinno zaskoczyć:) Pamiętaj tylko o synchronizacji:) czyli odblokowujesz drzwi jednocześnie je otwierając od środka!

Jeśli to nie pomoże to w połączeniu z tym co mówi Ci VAG... może być kłopot...

KrisssA6 kupuje kaste polszkiego piwa i wpadam na święta !!
...Inglostadt...
One way,one love, one car... A6

Radek:)
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Radek:) » 21 sty 2011, 19:36

U mnie jest podobny problem...nie mam zamków na kluczyk z pilota zamykam i otwieram...
Po otwarciu podsufitka świeci, ale gdy otwieram któreś drzwi to fis nie pokazuje żeby się otwierały nie zapala się podsufitka nogi ani w drzwiach lecz gdy wyciągane kluczyk ze stacyjki wszystkie światełka normalnie się zapalają co jest przedtem szalał zamek od kierowcy teraz raptownie wszystko wywaliło w powietrze

Mruganie usunełem przez dociśniecie kostek pod siedzeniem

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja