[A6 C5] Mrugające oświetlenie kabiny po otwarciu drzwi
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T AWT 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TDI 233KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
witam panów
mam podobny problem u siebie dziś rano otwarłem auto i zaczęło wariować, a dokładniej co jakiś czas słychać jak zamyka się zamek takie jakby dwa strzały i mruga mi oświetlenie w kabinie. Otwierając auto z kluczyka zaraz otwierają się wszystkie szyby a gdy chcę zamknąć to już się nie zamykają. Pod piąłem vag-a i w centralnym zamku wyskoczył błąd o nr 1557(mikro....coś i że nie ma masy) jeśli dobrze pamiętam........ możecie coś poradzić.....
mam podobny problem u siebie dziś rano otwarłem auto i zaczęło wariować, a dokładniej co jakiś czas słychać jak zamyka się zamek takie jakby dwa strzały i mruga mi oświetlenie w kabinie. Otwierając auto z kluczyka zaraz otwierają się wszystkie szyby a gdy chcę zamknąć to już się nie zamykają. Pod piąłem vag-a i w centralnym zamku wyskoczył błąd o nr 1557(mikro....coś i że nie ma masy) jeśli dobrze pamiętam........ możecie coś poradzić.....
S6C5 manual - jest
Nie bardzo rozumiem:)KamilSiedlce pisze:Panowie ja sie w najblizszym czsie dobiore do tego zamka i zobaczymy co tam w nim jest. Dziekuje kolego wifi88 za rade jak sprawdzic czy zamek jest sprawny. A wiecie moze koledzy jak otworzyc tylne drzwi bez rozcinania boczka?
Jeśli chodzi Ci o sciągnięcie tapicerki to tak jak w każdych innych- 2 śrubeczki i do góry.
U mnie nie było żadnych problemów.
KrisssA6
poczytaj to może coś CI pomoże:
http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/17978/P1570
PS: Braciak ma racje. ÂŻółta kontrolka z kluczykiem to immobilizer. Najwyraźniej coś mu dolega. Jesli masz inny kluczyk spróbuj na innym kluczyku pojeździć:) sprawdzisz czy problem będzie się powtarzał.
...Inglostadt...
One way,one love, one car... A6
-
- Forum Audi A6 / A7
elo wifi88
czytalem to co mi wyslales DOCENIAM I Z GORY DZIEKOWACzawsze cos nowa wiedza:)
ja stawiam jednak na modol bo VAG tak twierdzi....co do brata wiem ze to mozg ale i glupek bo od 3lat go namawiam zeby przyjechal do mnie a on siedzi w tej polsce marnujac sie i zarabia gowniane pieniadze:) :mrgreen:
Dozo 8-)
[ Dodano: 2011-01-20, 21:37 ]
kolego nokia62
sprawdz centralny zamek kierowcy i pasazera.jezeli otwierasz drzwi prawe lub lewe i na desce wyskakuje ze sa otwarte i lampki ci tylko miaja ale sa.mysle ze komfort czeka na suszenie lub wymiane...
szukaj na forum jest tego troche do poczytania
Dozo :-P
czytalem to co mi wyslales DOCENIAM I Z GORY DZIEKOWACzawsze cos nowa wiedza:)
ja stawiam jednak na modol bo VAG tak twierdzi....co do brata wiem ze to mozg ale i glupek bo od 3lat go namawiam zeby przyjechal do mnie a on siedzi w tej polsce marnujac sie i zarabia gowniane pieniadze:) :mrgreen:
Dozo 8-)
[ Dodano: 2011-01-20, 21:37 ]
kolego nokia62
sprawdz centralny zamek kierowcy i pasazera.jezeli otwierasz drzwi prawe lub lewe i na desce wyskakuje ze sa otwarte i lampki ci tylko miaja ale sa.mysle ze komfort czeka na suszenie lub wymiane...
szukaj na forum jest tego troche do poczytania
Dozo :-P
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TDI 233KM
- Skrzynia: Tiptronic
właśnie u mnie wszytko działa i pokazuje na Fis-ie że jest ok, tylko szyby same się opuszczają po jakimś czasie jak otworze auto i w czasie jazdy mrugają lampki i tak pstryka w zamkach ale to co jakiś czas......... a vag nie chce się połączyć z modułem komfortu więc zacznę od tego........
[ Dodano: 2011-01-21, 10:39 ]
jak jest mrozik to czasami tylko drzwi od kierowcy nie otwierają się........
[ Dodano: 2011-01-21, 10:39 ]
jak jest mrozik to czasami tylko drzwi od kierowcy nie otwierają się........
S6C5 manual - jest
- marcin_tdi
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Silnik: 1.8T AWT 150KM
- Napęd: FWD
- Paliwo: Benzyna
Koloego wifi88 chodzi o to ze tylne drzwi nie chca mi sie otworzy. Jak boczek zdjac to Ja wiem ale moze podpowiesz jak zdjac boczek kiedy drzwi sa za\trzasniete:D W mojej histori to wyglada tak ze w drzwiah pasazera z przodu wymienilem zamek bo mi migalo oswietlenie ale to nic nie pomoglo a po jakims czasie tylne drzwi od strony kierowcy jak sie zamknely to na amen. Do tej pory nie moge ich otworzyc. No i sie zastanawialem skoro wsadzilem nowy zamek i dalej migaly te przednie drzwi a po jakims czasie tylne zamknely sie na amen to czy to jest wina wiazki w przednich drzwiach i wina zamka w tylnih czy to jednak jest 1 winowajca czyli modol komfortu. Chociaz vag sie laczy z modulem komfortu i jest blad brak polaczenia z zamkiem drzwi tylnich pasazera. Co na to powiesz?
- -=Rafal=-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
KamilSiedlce, jak nie chcą Ci się otworzyć drzwi to zrób tak. Zamknij auto z kluczyka, otwórz, i naciśnij na drzwi. Tzn, dopchnij je mocno. Powinien odskoczyć bolec i powinny się normalnie otworzyć. Mi się tak zrobiło parę razy, kumplowi też i działa. Warunek, muszą się drzwi otwierać, tzn kołeczek musi wychodzić do góry 

Hmm hmm hmm... w celu otworzenia drzwi możesz wypróbować sposób -=Rafal=- lub też zrobić taki manewr:KamilSiedlce pisze:Koloego wifi88 chodzi o to ze tylne drzwi nie chca mi sie otworzy. Jak boczek zdjac to Ja wiem ale moze podpowiesz jak zdjac boczek kiedy drzwi sa za\trzasniete:D W mojej histori to wyglada tak ze w drzwiah pasazera z przodu wymienilem zamek bo mi migalo oswietlenie ale to nic nie pomoglo a po jakims czasie tylne drzwi od strony kierowcy jak sie zamknely to na amen. Do tej pory nie moge ich otworzyc. No i sie zastanawialem skoro wsadzilem nowy zamek i dalej migaly te przednie drzwi a po jakims czasie tylne zamknely sie na amen to czy to jest wina wiazki w przednich drzwiach i wina zamka w tylnih czy to jednak jest 1 winowajca czyli modol komfortu. Chociaz vag sie laczy z modulem komfortu i jest blad brak polaczenia z zamkiem drzwi tylnich pasazera. Co na to powiesz?
-otwórz sobie szybę -kierowcy
-zamknij drzwi kluczykiem
- otwierasz drzwi tylne klamką wewnętrzną i cały czas trzymasz naciągniętą linkę
-naciśnij przycisk otwarcia drzwi (ten na drzwiach kierowcy)
Powinno zaskoczyć:) Pamiętaj tylko o synchronizacji:) czyli odblokowujesz drzwi jednocześnie je otwierając od środka!
Jeśli to nie pomoże to w połączeniu z tym co mówi Ci VAG... może być kłopot...
KrisssA6 kupuje kaste polszkiego piwa i wpadam na święta

...Inglostadt...
U mnie jest podobny problem...nie mam zamków na kluczyk z pilota zamykam i otwieram...
Po otwarciu podsufitka świeci, ale gdy otwieram któreś drzwi to fis nie pokazuje żeby się otwierały nie zapala się podsufitka nogi ani w drzwiach lecz gdy wyciągane kluczyk ze stacyjki wszystkie światełka normalnie się zapalają co jest przedtem szalał zamek od kierowcy teraz raptownie wszystko wywaliło w powietrze
Mruganie usunełem przez dociśniecie kostek pod siedzeniem
Po otwarciu podsufitka świeci, ale gdy otwieram któreś drzwi to fis nie pokazuje żeby się otwierały nie zapala się podsufitka nogi ani w drzwiach lecz gdy wyciągane kluczyk ze stacyjki wszystkie światełka normalnie się zapalają co jest przedtem szalał zamek od kierowcy teraz raptownie wszystko wywaliło w powietrze
Mruganie usunełem przez dociśniecie kostek pod siedzeniem