Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[A6 C5] moduł komfortu objawy uszkodzenia

Elektryka
ODPOWIEDZ
grand57
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Konrad
Rocznik: 2004
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 ASN 220KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

[A6 C5] moduł komfortu objawy uszkodzenia

Post autor: grand57 » 09 maja 2009, 17:17

Witam, proszę o radę gdzie szukać usterki przy następujących objawach ( opis może być trochę długi):
1. brak oświerlenia wnętrza nad pasażerami(tylną kanapę i główne światło nad kierowcą i pasażerem),
2. syganlizacja otwartych drzwi ( sygnał o otwarych wszystkich drzwiach).
Sugerując się wskazówkami z foum zamówiłem moduł o identycznym numerze, literę końcową "D" w zamiennym module występuje litera "L".
Po wymianie modułu sygnalizacja drzwi otwarych zaczęła wskazywać poprawnie otwarte drzwi. Jednak po odkodowaniu i uruchomieniu radia usterka powróciła, znów sygnalizuje wszystkie drzwi otwarte, na dodatek pilot central zamka na nowym module nie działa.
Kolejna zmiana - powrót do pierwszego modułu pilot działa, a sygnalizacja nadal pokazuje "wietrzenie" samochodu. Aby nie było nudno dołączył jeszcze sygnał w postaci kółka z wpisem km/h i 1 w lewym rogu nad kółkiem (opis tego symbolu może mało precyzyjny). Prośba o radę od czego zacząć, może zdać się na serwis lub jakiś solidny warsztat?

KamilSiedlce
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Kamil
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 1.8T AWT 150KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna

Post autor: KamilSiedlce » 15 sty 2011, 11:58

Witam wszystkich:)
Mam problem najprawdopodobniej z modułem komfortu. Poczatkowo przy otwarciu drzwi pasazera przy wlaczonym zaplonie w srodu wigalo oswietlenie, wymienilem zamek i nic sie nie zmienilo. Odpuscilem to soboie ale teraz centralka nie otwiera mi tylnych drzwi od kierowcy. Wg mnie to tez wina modułu a mechanik powiedzial ze oswietlenie i centralny ie maja nic ze soba wspolnego i trzeba wymienic zamek. Kto ma racje on mowiac ze zamek i ze wiazka jest pewnie uszkodzona od drzwi pasazera czy ja ze to pewnie modul? Prosze o podpowiedzi. Nadmienie ze vag sie laczy z modulem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl