Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Moduł haka A6 C5 Quattro Kombi

Elektryka
ODPOWIEDZ
kris_tras
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Moduł haka A6 C5 Quattro Kombi

Post autor: kris_tras » 17 wrz 2013, 21:34

Witam kolegów
Założyłem sobie haka do mojego A szefa, oryginalny taki jak szedł na pierwszy montaż do Quattro (odpinany), i zacząłem jeździć z przyczepka. Spierniczyły mi się czujniki cofania, wyczytałem na forum iż musi być zamontowany moduł. Znalazłem jakiegoś Ryska na Allegro, ma do sprzedania moduł oryginalny Westfalia (nowy), twierdzi ze do jego samochodu nie pasuje bon ma sedana a moduł jest do kombi. Czy może być jakaś różnica ? Dane tego modułu (ze zdjęcia)
Wetfalia ASTM Pro V4
506499
1.021.150.01
HW:C/SW:1.3
Wie ktoś gdzie to można sprawdzić
Albo jakieś inne rady co z tymi czujnikami zrobić żeby działały z powrotem prawidłowo (teraz raz działają, dziewięć nie działają)

Awatar użytkownika
kot919
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Audi Forum
Rocznik: 2001
Moje auto: S6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 TFSI 300KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG

Re: Moduł haka A6 C5 Quattro Kombi

Post autor: kot919 » 18 wrz 2013, 11:29

kris_tras pisze:Witam kolegów
Założyłem sobie haka do mojego A szefa, oryginalny taki jak szedł na pierwszy montaż do Quattro (odpinany), i zacząłem jeździć z przyczepka. Spierniczyły mi się czujniki cofania, wyczytałem na forum iż musi być zamontowany moduł. Znalazłem jakiegoś Ryska na Allegro, ma do sprzedania moduł oryginalny Westfalia (nowy), twierdzi ze do jego samochodu nie pasuje bon ma sedana a moduł jest do kombi. Czy może być jakaś różnica ? Dane tego modułu (ze zdjęcia)
Wetfalia ASTM Pro V4
506499
1.021.150.01
HW:C/SW:1.3
Wie ktoś gdzie to można sprawdzić
Albo jakieś inne rady co z tymi czujnikami zrobić żeby działały z powrotem prawidłowo (teraz raz działają, dziewięć nie działają)
W oryginalnych instalacjach Haka holowniczego nie było żadnego modułu. Cała wiązka była wpięta w oryginalną instalację oświetlenia.
Jak to jest z tymi modułami Westfalii to nie wiem - spróbuj zajrzeć na stronę - z tego co pamiętam mieli bardzo fajnie rozpisane co ma trafić do jakiego samochodu.

Co do braku parktronika to sprawdź jak zachowuje się tylne światło przeciwmgielne w momencie zaniku działania PDC. Jeżeli również nie działa to prawdopodobnie masz problem z mikrostykiem znajdującym się w gnieździe złącza przyczepy.
Ponadto jeżeli dysponujesz interfejsem diagnostycznym, to sprawdź czy przypadkiem nie ma jakiegoś błędu w sterowniku PDC - może jego niesprawność wcale nie została spowodowana instalacją haka <okok>

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja