Miałem okazję już "naprawiać" "nowy" mikrostyk drzwi kierowcy, jednak obawiam się że to na długo nie wystarczy bo mikrostyk nie jest w 100% szczelny. Tam gdzie jest guziczek nie ma gumki ochronnej... Gdy samochód stał na warsztacie z robotą ze skrzynią i silnikiem kazałem/ prosiłem mechaników aby zamówili i zamontowali 2 oryginalne (podobno miały kosztować ok. 900zł sztk.) zamki już z mikrostykami na przednich drzwiach. Nie patrzyłem jeszcze na zamek w lewych drzwiach. Na razie tamte drzwi funkcjonują jak należy.
Po oglądnięciu mikrostyku z drzwi kierowcy jestem zszokowany. Tak wygląda mikrostyk z zamka za ok 900zł??

Czy ktoś z was wymieniał mikrostyki? Są na allegro i innych serwisach zamienniki.
Problem jest taki że nie wiem co wybrać. Wiadomo, coś szczelnego, w miarę wytrzymałego i aby jakoś pasował do zamka.
Gdzieś widziałem podobny temat, ale nie mogę go znaleźć. Z tego co pamiętam nie było tam mowy o rodzaju zamiennika mikrostyku. Szkoda

Proszę o pomoc, bo to jednak ważne. Ostatnio były spore opady i w środku zaczęło mi migać światło w podsufitce. Próbowałem zobaczyć w których drzwiach zapalają się też podświetlenia, jednak jadąc i obserwując taką "anomalię" nie jest to bezpieczne.
Nie lubię takiej roboty... Płacę i wymagam, a ten zamek, a właściwie mikrostyk wygląda mi na jakąś taniochę...

Jak coś ma być dobrze zrobione, trzeba to samemu zrobić, temu wolę teraz większość rzeczy robić sam.