Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[Allroad 2.7Bit Avant] Mikrostyk w zamku klapy bagażnika

Elektryka
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
xtr3mist
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[Allroad 2.7Bit Avant] Mikrostyk w zamku klapy bagażnika

Post autor: xtr3mist » 10 kwie 2014, 18:49

Witajcie,
mam problem, nie działa mi mikrostyk w zamku w klapie bagażnika.
Wymontowałem już zamek i zastanawiam się jak dostać się do mikrostyku. Czy jedynym wyjściem jest rozbicie nitów i dzięki temu rozpołowienie obudowy zamka na pół i wyjęcia ze środka mikrostyku?

Obrazek

Łukasz1981
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Łukasz
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.4 163KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG

Re: [Allroad 2.7Bit Avant] Mikrostyk w zamku klapy bagażnika

Post autor: Łukasz1981 » 11 kwie 2014, 00:54

xtr3mist pisze:Witajcie,
mam problem, nie działa mi mikrostyk w zamku w klapie bagażnika.
Wymontowałem już zamek i zastanawiam się jak dostać się do mikrostyku. Czy jedynym wyjściem jest rozbicie nitów i dzięki temu rozpołowienie obudowy zamka na pół i wyjęcia ze środka mikrostyku?

[url=http://i.imgur.com/y5T4uc4l.jpg]Obrazek[/URL]

Dokładnie , jedynym wyjściem jest rozbiórka zamka , mikrostyk jest w środku , .. aczkolwiek jak poszperasz to zobaczysz jego łepek w zakamarku :) U siostry też nie działał , wystarczyło wyczyścić styki , spsikać go wd 40 i działał . Jak się przypatrzysz to zobaczysz , że tam jest taka mała dźwigienka która naciska łepek mikrostyka . Weź miernik , podłącz pod końcówki kabli zamka , i naciśnij za pomocą cienkiego wkrętaka łepek mikrostyka , jak zanotujesz na mierniku odczyt , to znakiem jest on dobry , i na 99 % jest wytarta powierzchnia dźwigienki którą wduszany jest łepek owego mikrostyka . podczas wciskania powinieneś usłyszeć taki specyficzny "klik" .

powodzenia ;)

Józefoo
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Józefoo » 22 paź 2016, 20:29

Ja tez mam z tym problem auto niedawno kupiłem, nie działa też wycieraczka ale tam muszę wymienić cały mechanizm bo już patrzyłem jak zaglądałem pod wygłuszenie to do zamka nie było w ogóle żadnych kabelków a wydaje mi sie ze powinny być 2 bo w zamku klapy jest jakby miejsce na kostkę 2 pinową do tego fis nie widzi otwartej klapy a po otwarciu i zamknięciu bagażnika auto się zamyka czy może nie powinno być tam kabli bo nigdzie ich nie znalazłem a czujnik zamknięcia jest w tym plastikowym mechanizmie pod silniczkiem wycieraczki?
Polonez Caro/Audi 80sedan/Passat B3 sedan/2xTransporter T4-> Audi A6C5 Avant

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl