Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

migajaca kontrolka esp

Elektryka
ODPOWIEDZ
adrian055

migajaca kontrolka esp

Post autor: adrian055 » 28 lis 2012, 19:23

mam taki problem że po kilku kilometrach jazdy zapala się i gasnie kontrolka esp po jakims czasie swieci się juz na stałe niewiem w czym moze tkwic problem pomózcie

zastanawiam się czy czujnik esp z C6 będzie pasował do c5 bo mam taki na stanie

Awatar użytkownika
kot919
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Audi Forum
Rocznik: 2001
Moje auto: S6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 TFSI 300KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG

Re: migajaca kontrolka esp

Post autor: kot919 » 28 lis 2012, 23:21

adrian055 pisze:mam taki problem że po kilku kilometrach jazdy zapala się i gasnie kontrolka esp po jakims czasie swieci się juz na stałe niewiem w czym moze tkwic problem pomózcie

zastanawiam się czy czujnik esp z C6 będzie pasował do c5 bo mam taki na stanie
Kolego sugeruję podpięcie się pod interfejs diagnostyczny. Ja u siebie dopatrywałem błędu ESP w czujnikach prędkości obrotowej kół, a okazało się, że pękł wężyk regulujący pracę turbiny. Na podstawie kodu zwróconego błędu będzie prościej coś poradzić.
Poza tym, gdyby było coś z czujnikami to powinna zapalić się również kontrolka ABS.

adrian055

Post autor: adrian055 » 02 gru 2012, 13:32

dopiero w tygodniu będe miał mozliwość podpięcia się pod vag dodam jeszcze że gdy zapali się kontrolka ESP samochód przy około 1800-1900obr nie reaguje na gaz mozna cały wciśnać i brak reakcji po chwili gdy przekroczy w żółwim tępie ten zakres obrotów łapie moc na przykład żeby uniknać tego braku reakcji na gaz musze na chwile puścić cały pedał gazu i z powrotem go nacisnąć wtedy jest normalnie

[ Dodano: 2012-12-12, 21:32 ]
wreszcie szczytałem błedy i wyskakuje:

550 kąt wtrysku mam na 2,6 autko pali super czy zimne czy ciepłe nawet w mrozy i ma moc więc nie wiem co to może być gdy wywala 550 podczas jazdy zapala się esp pózniej esp pali sie cayły czas usuwasz błąd esp pali się dalej do momentu wyłączenia i włączenia zapłonu
08-10 to to niewiem co to jest?
18265 ten jest jak łącze się z abs wszystko się łączy ale pokazuje właśnie to

[ Dodano: 2012-12-13, 14:18 ]
wreszcie szczytałem błedy i wyskakuje:

550 kąt wtrysku mam na 2,6 autko pali super czy zimne czy ciepłe nawet w mrozy i ma moc więc nie wiem co to może być gdy wywala 550 podczas jazdy zapala się esp pózniej esp pali sie cayły czas usuwasz błąd esp pali się dalej do momentu wyłączenia i włączenia zapłonu
08-10 to to niewiem co to jest?
18265 ten jest jak łącze się z abs wszystko się łączy ale pokazuje właśnie to

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja