Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] Miga oświetlenie wnętrza, ledwo się jarzy

Elektryka
OamdW
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: OamdW » 12 kwie 2010, 20:46

Witam chciał bym się podłączyć do tematu mam podobny problem i nie mogę sobie z nim poradzić
Od niedawna mam upragnioną A6 z 2003r i przejrzałem trochę to forum ale nie znalazłem odpowiedzi na mój problem jak kupiłem już tak było.
Jak stacyjka jest wyłączona to przy otwarciu którychkolwiek drzwi zapala się podsufitka i dodatkowo tylko przy tylnych, pod fotelami. Nic w tym dziwnego by nie było gdyby nie to że po upływie jakiegoś czasu powinno zgasnąć mimo otwartych drzwi. A tu na sekundę przygasa i świeci dalej i tak w kółko. Jeśli chodzi o podświetlenie z przodu nad nogami to sprawdziłem nie dochodzi + do żarówek. Natomiast jak włączę stacyjkę wtedy tylne drzwi działają prawidłowo nawet dodatkowo na fisie pokazuje które drzwi otwarte. Z przodu zaś czy to lewe czy prawe drzwi są otwarte fis nic nie pokazuje :-( , dodatkowo pulsują światła na podsufitce i lampki w drzwiach i nie działa gong przy zapalonych światłach. W pierwszym momencie pojechałem do Aso powiedzieli mi że oba zamki mają zwarcie do masy i naprawa będzie się wiązać z wymianą zamków Więc przyjechałem do domu i rozebrałem zamki jak opisane było w różnych postach które znalazłem. Sprawdziłem wtyczki i krańcówki zamków ale działają prawidłowo .Później zamieniłem dla sprawdzenia moduł komfortu na taki sam ale objawy nie ustąpiły. Może ktoś z Was miał taki problem a może ma ktoś schemat z opisem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja