Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[a6c5]LAMPY PRZEDNIE ANGEL EYES DEPO CHROM

Elektryka
piterm

Post autor: piterm » 01 paź 2012, 20:05

Oxygen pisze:Powiem ci tak :-/ Mam te lampy bo kupiłem je razem z samochodem i nie chce mi się już ich wymieniać. Ringi nie świecą równo dookoła. ÂŚwiecą punktowo tam gdzie są żarówki najmocniej. Jak wyjąłem żarówki to na 18 szt (T5) ok. 5 szt. świeciło. Okazało się że się strasznie grzeją w tych reflektorach i może dlatego siadły. Wymieniłem je na diody SMD (białe) ze stabilizatorami. Od miesiąca jest OK. Ale punktowe świecenie zostało. A włożenie tych żaróweczek tudzież diód wymaga wyjęcia całego reflektora. Także mam to już opanowane :mrgreen:. Tyle na temat ANGEL EYES DEPO CHROM.
Co do wymiany na diody. Dużo z tym roboty? I czy trzeba ściągać klosz aby się do tego dobrać?
Bo widzę, że fajnie ci to wyszło.

Oxygen
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Oxygen » 01 paź 2012, 20:13

ÂŻeby było lepsze dojście o tyłu, wyjmowałem tylko lampy, bo ciężko jest dobrze wsadzić te wszystkie 18 szt. Odo wymiany żadna mi nie padła <lol>

Awatar użytkownika
Toperz
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Damian
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.4 136KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG

Post autor: Toperz » 02 paź 2012, 11:10

piterm pisze:Co do wymiany na diody. Dużo z tym roboty? I czy trzeba ściągać klosz aby się do tego dobrać
Możesz odkręcić soczewkę z 3 małych śrubek i wszystko masz na miejscu i z dobrym dostępem. Ja w nie jeszcze wrzuciłem hidy i jestem bardzo zadowolony
Fuck Fuel Economy

mibimibi
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: mibimibi » 06 paź 2012, 07:16

Panowie nie kupujcie takich zamienników(depo itp.) Miałem tej firmy lampę w mondeo.Po paru regulacjach padły zębatki, klosz zrobił się żółty po 1.5 roku, badziew.
olega kupił do passata soczewki (b5 fl) ogólnie światło świeci byle jak tzn patrząc na ziemię widać plamy,że w jednym miejscu świeci mocniej w innym słabiej na oryg. żarówkach osram. Regulacja też w jenej lampie nie działa. Nie można było dobrze dopasować silniczków do regulacji wysokości.
Już nigdy takiego czegoś nie kupię. Moim zdaniem lepiej oddać do regeneracji odbłyśnik,
napylą próżniowo, wyczyścić soczewkę i mieć lampy co świecą ,a nie tylko co wyglądają.

piterm

Post autor: piterm » 06 paź 2012, 21:13

No ja też planuję xenon i te ringi. A mógłbyś podać przybliżony koszt zrobienie tych ringów w led?

Awatar użytkownika
Toperz
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Damian
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.4 136KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG

Post autor: Toperz » 08 paź 2012, 08:59

kilkanaście pln, jak kupiłem 20 sztuk na allego za jakieś 30 złotych z przesyłka...
Fuck Fuel Economy

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja