jechałem sobie wczoraj na trasie i najpierw zaświeciła mi się kontrolka zawieszenia, później kontrolka od regulacji świateł. Samochód nic nie był przechylony, więc stwierdziłem, że dojadę i zobaczę dzisiaj, czy się zaświeci - może coś mu tam przymarzł czujnik, czy coś.
Zawieszenie działało, góra, dół, więc luz.
Dzisiaj z rana było wszystko ok, ale z godzinę temu wsiadłem do samochodu i po chwili zaświeciła się kontrolka od zawieszenie,a ta kontrolka od wysokości świateł co chwila się zapalała i gasiła (tak jakby przy przyspieszaniu się zapalała, ale nie wiem, czy to reguła)
oczywiście przy każdym zapaleniu się, kontrolka piszczy..
Samochód za każdym razem parkowany w garażu, albo na parkingu podziemnym.
A no i jeszcze taki objaw, że ESP nie można wyłączyć, a taaaaki ładny śnieg..
Jakieś pomysły, co to może być?
[allroad c5] kontrolka zawieszenia + wysokości świateł
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2012
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 170KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Podpięcie pod VAG'a jasno wskazało na czujnik przy lewym tylnym wahaczu (właściwie, to Sant0 powiedział to bez podpinania :D).
Zdjąłem dzisiaj koło, myśląc, że może tak jak u Carlosa, że coś się połamało, ale nie.
Czujnik został zalany, (co potwierdza próba włożenia bezpiecznika - iskrzy się i zaczyna "strzelać" w okolicy czujnika).
Będę próbował go osuszyć i może się coś uda.
Zdjąłem dzisiaj koło, myśląc, że może tak jak u Carlosa, że coś się połamało, ale nie.
Czujnik został zalany, (co potwierdza próba włożenia bezpiecznika - iskrzy się i zaczyna "strzelać" w okolicy czujnika).
Będę próbował go osuszyć i może się coś uda.