kontrolka minimum oleju w a6
kontrolka minimum oleju w a6
witam wszystkich.mam pytanie poniewaz od pewnego czasu zapala mi sie kontrolka min oleju .sprawdzilem stan i bylo ok ale dolalem 200ml ale kontrolka nie zgasla wiec odpielem aku na 5 min dopiero wtedy zgasla.i za jakis czas miej wiecej 100 km zapala sie ponownie zapala olej jest ok wymienilem czujnik poziomu oleju w misce a to nic nie pomoglo.czy ktos juz sie spotkal z czyms takim? dziekuje i pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Jeśli wymieniłeś czujnik na nowy i nie ma poprawy to następnym krokiem jest poprawienie połączeń, wyczyszczenie mikro styku w zamku, bo może to on właśnie powoduje te problemy.
Po zaświeceniu kontrolki niskiego poziomu oleju powinno się go dolać, a zamknięcie maski poprzez właśnie ten mikro styk powinno skasować świecenie kontrolki.dawid83 pisze:a jaki to ma udzial w kontrolce min oleju?
Mam podobny problem - nieraz mniej wiecej po 100km swieci sie olej minimum... otwieram maske sprawdzam bagnet i jest 3/4... zamykam kontrolka gasnie... czujnik mam wymieniony
W moim przypadku zaczelo sie od wymiany licznika - licznik ten sam (rodzaj) wsad przerzucony ze starego... od tego czasu mam co jakis czas olej minimum i nie dziala mi temp oleju - wskaznik - mimo ze po przejechaniu kilku kilometrow - zagrzany olej - po ponownym zapaleniu silnika pokazuje temp oleju przez chwile po czym wskazowka opada...
Moim zdaniem nie ma nic do tego mikrostyk w masce jak i czujnik oleju - moj jest sprawny na bank... ostatnio podmienialem licznik na jeszcze inny i tez jest to samo...
Pomyslow brak...
W moim przypadku zaczelo sie od wymiany licznika - licznik ten sam (rodzaj) wsad przerzucony ze starego... od tego czasu mam co jakis czas olej minimum i nie dziala mi temp oleju - wskaznik - mimo ze po przejechaniu kilku kilometrow - zagrzany olej - po ponownym zapaleniu silnika pokazuje temp oleju przez chwile po czym wskazowka opada...
Moim zdaniem nie ma nic do tego mikrostyk w masce jak i czujnik oleju - moj jest sprawny na bank... ostatnio podmienialem licznik na jeszcze inny i tez jest to samo...
Pomyslow brak...