[ A6 C5] Komfortowe kierunkowskazy - problem z awaryjnymi.
- Wysoczan
- Forum Audi A6 / A7
[ A6 C5] Komfortowe kierunkowskazy - problem z awaryjnymi.
Witam,
po zamontowaniu oryginalnego (choc nie dedykowanego pod ten samochod) zestawu do doposazenia w komfortowe kierunkowskazy (nr katalogowy: 000 998 229), gdy wlaczam awaryjne, to po ich wylaczeniu miga trzy razy kierunkowskaz w prawo. Dzieje sie tak niezaleznie od ilosci mrugniec swiatel awaryjnych. Problem wystepuje tylko przy wlaczonym silniku, gdy samochod jest wylaczony awaryjne dzialaja poprawnie. Poza tym modul dziala jak nalezy.
Czy ktos spotkal sie z czyms takim montujac ten zestaw w Audi A6 C5 po lifcie? Jesli tak, to co z tym zrobil?
Czy mozna cos zrobic, aby awaryjne dzialaly poprawnie, a zarazem byly aktywne komfortowe kierunkowskazy?
Z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi i pozdrawiam.
P.S.
Przepraszam za brak polskich liter.
po zamontowaniu oryginalnego (choc nie dedykowanego pod ten samochod) zestawu do doposazenia w komfortowe kierunkowskazy (nr katalogowy: 000 998 229), gdy wlaczam awaryjne, to po ich wylaczeniu miga trzy razy kierunkowskaz w prawo. Dzieje sie tak niezaleznie od ilosci mrugniec swiatel awaryjnych. Problem wystepuje tylko przy wlaczonym silniku, gdy samochod jest wylaczony awaryjne dzialaja poprawnie. Poza tym modul dziala jak nalezy.
Czy ktos spotkal sie z czyms takim montujac ten zestaw w Audi A6 C5 po lifcie? Jesli tak, to co z tym zrobil?
Czy mozna cos zrobic, aby awaryjne dzialaly poprawnie, a zarazem byly aktywne komfortowe kierunkowskazy?
P.S.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Re: Komfortowe kierunkowskazy - problem z awaryjnymi.
przekaznik masz dobryWysoczan pisze:Witam,
P.S.
napisz jak to masz podlaczone ktory pin z przekaznika z ktorym kablem
--
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
- Wysoczan
- Forum Audi A6 / A7
No właśnie też tak mi się wydaje... Dlatego jakby ktoś miał zamontowane takie coś u siebie i mógł napisać mi w jaki sposób to podłączył, żeby działało naprawdę normalnie, to byłbym wdzięczny, bo wtedy mógłbym przekazać te informacje mechanikowi, żeby skorygował podłączenie i byłoby świetnie.
P.S. Czytałem na tym forum, że koledzy z klubu A4 podłączali te przekaźniki u siebie i też mieli jakieś problemy z awaryjnymi, ale na ich forum nie znalazłem nic o tym, a tu zgłębienia tematu też nie było.
P.S. Czytałem na tym forum, że koledzy z klubu A4 podłączali te przekaźniki u siebie i też mieli jakieś problemy z awaryjnymi, ale na ich forum nie znalazłem nic o tym, a tu zgłębienia tematu też nie było.
-
- Forum Audi A6 / A7
ja mam taki przekaznik jak Twoj i nie mam takich objawowWysoczan pisze:Nie podłączałem tego osobiście, tylko robił to mechanik. Jest podłączone zgodnie z instrukcją (i rzeczywiście wszystko działa jak należy oprócz awaryjnych). W innych samochodach też się tak dzieje i jest to ponoć normalne. Właśnie dlatego pytam czy może nie znalazł ktoś na to sposobu...
--
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
- Wysoczan
- Forum Audi A6 / A7
Więc byłbym wdzięczny, gdybyś opisał mi jak go podłączyłeś (co do czego - numery i kolory kabelków, numery gniazd).axe pisze:ja mam taki przekaznik jak Twoj i nie mam takich objawowWysoczan pisze:Nie podłączałem tego osobiście, tylko robił to mechanik. Jest podłączone zgodnie z instrukcją (i rzeczywiście wszystko działa jak należy oprócz awaryjnych). W innych samochodach też się tak dzieje i jest to ponoć normalne. Właśnie dlatego pytam czy może nie znalazł ktoś na to sposobu...
Zależałoby mi, żeby jak najszybciej zlikwidować te problemy, go to trochą głupio wygląda, jak informuje innych o korku lub czymś takim na drodze awaryjnymi, a potem włącza mi się kierunkowskaz w prawo mimo, że jadę prosto...
Ostatnio zmieniony 02 cze 2011, 10:30 przez Wysoczan, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
Moja rada:Wysoczan pisze:Więc byłbym wdzięczny, gdybyś opisał mi jak go podłączyłeś (co do czego - numery i kolory kabelków, numery gniazd).axe pisze:ja mam taki przekaznik jak Twoj i nie mam takich objawowWysoczan pisze:Nie podłączałem tego osobiście, tylko robił to mechanik. Jest podłączone zgodnie z instrukcją (i rzeczywiście wszystko działa jak należy oprócz awaryjnych). W innych samochodach też się tak dzieje i jest to ponoć normalne. Właśnie dlatego pytam czy może nie znalazł ktoś na to sposobu...
Zależałoby mi, żeby jak najszybciej zlikwidować te problemy, go to trochą głupio wygląda, jak informuje innych o korku lub czymś takim na drodze awaryjnymi, a potem włącza mi się kierunkowskaz w prawo mimo, że jadę prosto... Sądzę, że może to spowodować zagrożenie w ruchu...
wyjmij przekaznik komfortowych kierunkowskazow.
Zrob sobie 5 kabelkow okolo 1m dlugosci zakonczonych z jednej strony zenska wsuwka z drugiej takimi wgryzkami zeby sie wpiac pod kable.
Wyjmij przekaznik awaryjnych (wysun go) i dla proby wepnij sie wg schematu jaki podam ponizej.
PIN oznaczony w przekazniku komfortu nr 2 wepnij rownolegle w kabel oznaczony 5 na kostce wlacznika awaryjnych.
PIN oznaczony w przekazniku komfortu nr 5 wepnij rownolegle w kabel oznaczony 7 na kostce wlacznika awaryjnych.
PIN oznaczony w przekazniku komfortu nr 8 wepnij rownolegle w kabel oznaczony 3 na kostce wlacznika awaryjnych.
PIN oznaczony w przekazniku komfortu nr 6 wepnij rownolegle w kabel oznaczony 2 na kostce wlacznika awaryjnych. (lub nr 10 jezeli chcesz na stale polecam na 2)
PIN oznaczony w przekazniku komfortu nr 4 wepnij rownolegle w kabel oznaczony 9 na kostce wlacznika awaryjnych.
--
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
- Wysoczan
- Forum Audi A6 / A7
Dziękuję bardzo, axe.
Oczywiście już kliknąłem "pomógł".
Pozdrawiam.
[ Dodano: 2011-05-11, 13:29 ]
Przygotowuję się do skorygowania podłączenia, jak już to zrobię, to dam znać jak poszło.
Jednak mam jeszcze jedno pytanie, odnośnie:
Co oznacza "na stałe"?
Oczywiście już kliknąłem "pomógł".
Pozdrawiam.
[ Dodano: 2011-05-11, 13:29 ]
Przygotowuję się do skorygowania podłączenia, jak już to zrobię, to dam znać jak poszło.
Jednak mam jeszcze jedno pytanie, odnośnie:
Czym różnią się podłączenia do kabli nr 2 i nr 10?axe pisze:PIN oznaczony w przekazniku komfortu nr 6 wepnij rownolegle w kabel oznaczony 2 na kostce wlacznika awaryjnych. (lub nr 10 jezeli chcesz na stale polecam na 2)
Co oznacza "na stałe"?