Kodowanie modułu komfortu
Kodowanie modułu komfortu
Witam,
Proszę o pomoc w celu przekodowania modułu komfortu. Zakupiłem nowy moduł komfortu i uruchomilem sobie gong. okazało się ze moduł komfortu jest zapewne z anglika, bo po uruchomieniu gongu otwartych drzwi dziala on od strony pasazera.
prosze o pomoc.
Proszę o pomoc w celu przekodowania modułu komfortu. Zakupiłem nowy moduł komfortu i uruchomilem sobie gong. okazało się ze moduł komfortu jest zapewne z anglika, bo po uruchomieniu gongu otwartych drzwi dziala on od strony pasazera.
prosze o pomoc.
jak otwieram drzwi to nie zaplaja sie wskazania licznika.
Dzisiaj byłem żeby dorobić grot kluczyka, bo chcialem zakodowac pilota rowniez i okazalo sie ze jest jakis inny problem. Facet probowal nawszystkie sposoby i nie chce kluczyk sie zakodowac. Przed wymiana modułu komfortu wszystko działało, teraz jest problem. Nawet jak podepne stary modul to tez juz nic nie działa.
Poparało sie cos mocno widze z tym wszystkim.
Dzisiaj byłem żeby dorobić grot kluczyka, bo chcialem zakodowac pilota rowniez i okazalo sie ze jest jakis inny problem. Facet probowal nawszystkie sposoby i nie chce kluczyk sie zakodowac. Przed wymiana modułu komfortu wszystko działało, teraz jest problem. Nawet jak podepne stary modul to tez juz nic nie działa.
Poparało sie cos mocno widze z tym wszystkim.
- bendzji
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2018
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
ale jaki ma numer? i co z ta wlepką? jak nie chcesz na forum to podeślij na PW
[ Dodano: 2017-11-13, 22:08 ]
z bloku pomiarowego wynika że są da klucze zapisane ( w 3 okienku 1100 , czyli klucze zapisane na pozycji 1 i 2 , pozycja 3 i 4 wolna ) , 2 okienko pokazuje jaki przycisk jest uruchomiony ( miejsce 1 to otwarcie , miejce 2 to zamknięcie , 3 to klapa ) , 1 okienko pokazuje który pilot jest przy wciśnieciu użyty ( 0 to pilot niedodany , 1,2,3,4 -pokazuje z której pozycji z pamięci )
[ Dodano: 2017-11-13, 22:08 ]
z bloku pomiarowego wynika że są da klucze zapisane ( w 3 okienku 1100 , czyli klucze zapisane na pozycji 1 i 2 , pozycja 3 i 4 wolna ) , 2 okienko pokazuje jaki przycisk jest uruchomiony ( miejsce 1 to otwarcie , miejce 2 to zamknięcie , 3 to klapa ) , 1 okienko pokazuje który pilot jest przy wciśnieciu użyty ( 0 to pilot niedodany , 1,2,3,4 -pokazuje z której pozycji z pamięci )
Sprawdze to jutro i napiszę, czy pomogło.
A jaka jest właściwa metoda na to żeby od nowa zakodować pilota, jesli mam grot i kluczyk z pilotem?
[ Dodano: 2017-11-13, 23:18 ]
tzn osobno mam grot od kluczyka oraz
cały kluczyk z pilotem i grotem.
czyli jakby 2 rzeczy.
[ Dodano: 2017-11-13, 23:20 ]
jeszcze wyskakuje mi taki bład:
1370 Alarm od czujek ultradźwiękowych
zwarcie do masy
A jaka jest właściwa metoda na to żeby od nowa zakodować pilota, jesli mam grot i kluczyk z pilotem?
[ Dodano: 2017-11-13, 23:18 ]
tzn osobno mam grot od kluczyka oraz
cały kluczyk z pilotem i grotem.
czyli jakby 2 rzeczy.
[ Dodano: 2017-11-13, 23:20 ]
jeszcze wyskakuje mi taki bład:
1370 Alarm od czujek ultradźwiękowych
zwarcie do masy