Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[a6c5]Kluczyk z pilotem

Elektryka
januszw6666
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[a6c5]Kluczyk z pilotem

Post autor: januszw6666 » 09 wrz 2010, 15:31

Witam.Jakiś czas temu skradziono mi ze służbowego samochodu kurtkę razem z kluczami od auta na szczęście Posiadam jeszcze jeden zapasowy ale przeznaczony dla mechanika więc bez możliwości otwierania schowka i bagażnika.posiadam także plastikowy kluczyk który pasuje do wszystkiego i plastik z nr.nie mam pojęcia czego.Zapomniałbym dodać że mam jeszcze cześć drugiego z kluczka.Jest to płytka z przyciskami (można by powiedzieć pilot) próbowałem podłączyć baterie coś tan na początku działało ale trudno określić co jest zepsute ponieważ kluczyk spadł z piątego piętra i rozleciał się w kawałki.Jeżeli chodzi o tego typu sprawy nie znam się na tym kompletnie więc stąd ten opis i prośba o jakąś radę
Ostatnio zmieniony 09 wrz 2010, 23:02 przez januszw6666, łącznie zmieniany 2 razy.

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 09 wrz 2010, 15:48

januszw6666, po pierwsze regulamin.po drugie zmiana zamkow a przynajmniej przekodowanie wkladek.po trzecie kluczyk ktory masz plastikowy jest wzorcem do dorobienia kopii,blaszka z numerem potrzebna ci jest do zaprogramowania immo lub zamowienie klucza w aso.skradziono ci klucze,byc moze ktos sprobuje za toba dojsc do autka.nie teraz to za pol roku...daj do przekodowania lub inaczej do zmiany zapadek wszystkie wkladki.podobnie powinienes postapic z immo ale to jzu duzo kosztowniejsze..

januszw6666
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: januszw6666 » 09 wrz 2010, 17:46

tomkom1Nie bardzo załapałem o co chodzi z(tym po pierwsze)tego typu tematu nie znalazłem,może dlatego że forum jest bardzo rozwinięte co świadczy o jego użytkownikach.Bardzo dziękuję za radę ale nie o to mi chodzi.Moja wina bo napisałem co się stało i można powiedzieć że nie skończyłem.O kradzież się nie obawiam ponieważ nie byłem wtedy moim samochodem.Było to prawie 400km od miejsca w którym mieszkam i kradzież sprowokowałem zostawiając niedomknięte okno a na koniec to minął już prawie rok.Mieszkam teraz w Hiszpanii i chodzi o to że chciał bym jeszcze pocieszyć się możliwością otwierania auta pilotem.Tu wszyscy wysyłają mnie do serwisu Audi,a tam krzyczą sobie 300 euro za nowy scyzoryk.Chciałbym się dowiedzieć czy jest jakaś możliwość dorobienia kluczyka w Polsce.Ponoć ten numer co mam jest do transpondera,ale czy to prawda i tak nie wiem jaki teraz pilot trzeba kupić :roll: .może ktoś z forumowiczów miał podobny problem lub wie jak i czy można rozwiązać ten problem.A jeśli podobny temat już istnieje to podajcie linka i wybaczcie bo jeszcze trochę się gubię na forum.

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 09 wrz 2010, 21:14

januszw6666, na twoje glowne pytanie ci odpowiedzialem a wlasciwie odpowiedziales sobie sam...masz kluczyk wzor.wiec mozesz dorobic sobie w aso nowy klucz lub tez dorobic w innym punkcie o ile beda potrafili zaprogramowac transponder immo z tego wlasnie numeru ktory masz na blaszce przy kluczu wzorze..na pewno w polsce taka operacja bedzie tansza w aso.tam napewno po vinie dobiora ci odpowiedni klucz.pozostanie ci doprogramowanie nowego klucza do sterowania z twoim autem. podpytaj bartka19mm jak juz bedzie na forum.on zajmowal sie tez doprogramowaniem klucza zeby dzialal sterowaniem rowniez z pilota.
co do regulaminu to poczytaj i popatrz jak to wyglada u innych.poprostu na poczatku tematu w nawiasach kwadratowcyh wpisaujesz model auta np [a6c5]problem z kluczem.

januszw6666
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: januszw6666 » 09 wrz 2010, 23:57

Dzięki za pomoc.Ile +/- kosztuje programowanie transpondera a może wie ktoś jak czy można się jakoś skontaktować z kimś kto to robi tel. lub przez neta.Moi rodzice już chyba tego nie ogarną.Zastanawiam się jeszcze czy nie spróbować tego starego pilota bo jak czytałem na forum przy podłączeniu baterii mógł się zaprogramować, może kupić na allegro obudowę i spróbować :-P .A i co to jest aso.Widzę że umiałem tym samochodem tylko jeździć a teraz będzie trzeba go trochę lepiej poznać bo nie łapię niektórych rzeczy

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 10 wrz 2010, 07:56

januszw6666, aso-autoryzowana stacja obslugi.co do programowania to jest temat na forum...mysle ze najlepiej jak poczekasz az bartek naprawde wroci i wtedy wal z tym do niego.ew podpytaj ologsm bo to tez kozak w tych zeczach

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 11 wrz 2010, 22:01

olo_gsm, i dlatego w ciebie wierze jak muzulmanin w swoje minarety hehehe...jak zawsze konkretnie i do konca.lacznie z numerem fona...kolego postap wg rady o ologsm.a swoja droga nie twierdzilem ze na blaszcze jest kod immo.ale jedynie ze po tej blaszce mozna to dorobic w aso.

Awatar użytkownika
klezmer
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: klezmer » 11 wrz 2010, 22:50

januszw6666,
A wsrod tego co spadlo z 5 pietra nie uchowal sie transponder od immo?

januszw6666
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: januszw6666 » 11 wrz 2010, 23:22

Chyba polubię to forum i o ile większość forumowiczów jest tak pomocna naprawdę można poznać i polubić swoje Audi.Obudowę mam już upatrzoną na allegro,docięcie dogadane tutaj na miejscu.Jest jeden problem,jak pisałem nie jestem w Polsce a tu z dorobieniem transpondera wysyłają mnie do serwisu,tam z kolei uważają że trzeba dorobić nowy kluczyk.Odwiedziłem już chyba z pięć warsztatów i wszędzie to samo(do serwisu audi).Więc tak naprawdę to największy problem jest z najmniejszą częścią,transponderem.A te numery nic nie pomogą w zaprogramowaniu transpondera? Jeszcze jedno,jeśli kupie używany kluczyk to chyba będę musiał liczyć na szczęście żeby trafić na odpowiednią częstotliwość? http://allegro.pl/klucz-kluczyk-audi-or ... 60240.html czy ten może pod pasować?

januszw6666
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: januszw6666 » 14 wrz 2010, 13:16

olo_gsm, ponieważ odwiedziłem już dwa serwisy a te Hiszpańskie głąby nie chcą nawet słyszeć że potrzebuje sam transponder i proponują mi najoszczędniejszą wersję kluczyka (bez pilota za 80-100euro) chciałbym ciebie jako fachowca na forum zapytać czy te numery nie pomogą w dorobieniu transponderów w Polsce.
Ostatnio zmieniony 14 wrz 2010, 14:21 przez januszw6666, łącznie zmieniany 2 razy.

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 14 wrz 2010, 14:13

januszw6666, podaj mi na pw vin ustale ci co ci konkretnie potrzeba i na jakich numerach.

[ Dodano: 2010-09-14, 14:17 ]
januszw6666, kolego no i bezwzglednie usun to zdjecie z numerem
az mnei korci zeby samemu ci skroic to auto

januszw6666
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: januszw6666 » 03 paź 2010, 18:04

Cóż nie pozostało mi nic innego jak odświeżyć temat ponieważ obietnice kolegi tomkom1 pomimo moich paru próśb na pw zostały tylko potwierdzane następnymi obietnicami.Kupiłem na allegro kluczyk (scyzoryk) http://allegro.pl/orginalny-kluczyka-do ... 98410.html i grot http://allegro.pl/grot-groty-vw-skoda-a ... 00609.html został problem z transponderem,też miałem chęć kupić go na allegro ale wstrzymywałem się aż dostane potrzebny numer.Cóż jak pisałem nie ma mnie w Polsce a w Hiszpanii nawet nie ma możliwości zamówić samego transpondera.Mam nadzieje że jest na forum ktoś kto może mi pomyć.Teraz jak nie znajduje kluczyka na swoim miejscu zaczynam go szukać i powoli wpadam w panikę co będzie jak go zgubię.Tych którzy mają chęć napisać że jak mnie stać na audi to powinno być mnie stać na nowy kluczyk w serwisie informuję że kosztuje 300 euro a kryzys dotkną mnie i tu w Hiszpanii i nie mam tu pracy więc staram się jak mogę utrzymać moje autko i muszę trochę pokombinować w końcu musi się polepszyć.

MaTyS
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: MaTyS
Rocznik: 2012
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 CDYA 239KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Diesel

Post autor: MaTyS » 03 paź 2010, 18:25

Potrzebujesz Crypto48

Tutaj masz info jak dobrać się do transpondera:
https://a6klub.pl/audi-all-przelozenie-kluczyka-vt10951.htm

No i zostanie jeszcze zaprogramowanie nowego... .

akism
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: akism » 03 paź 2010, 19:43

Nie tak dawno zmieniałem obudowę kluczyka i musiałem przełożyć wszystko tzn grot,płytkę i transponder.Otóż w teorii wszystko jest proste,ale w praktyce musiałem stopić część kluczyka,żeby wyjąć flaki...Operacja zakończyła się sukcesem,ale ponownie już się jej nie podejmę.
A6C7 3.0 TDI 272 S-line(było )
A8d3 4.2

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 03 paź 2010, 19:54

Cóż nie pozostało mi nic innego jak odświeżyć temat ponieważ obietnice kolegi tomkom1 pomimo moich paru próśb na pw zostały tylko potwierdzane następnymi obietnicami
masz racje kolego poddalem sie i przepraszam.po chwili zastanowienia i rozmowie z moim zrodlem w serwisie stwierdzilem ze nie bede sie pchal w akcje w ktorej moge uzyskac wszystkie dane odnosnie twojego auta...jak to mi ktos napisal na pw lepiej sprawy kluczykow immo itp omojac z daleka.
takze z mojej strony przepraszam jednoczesnie przypominam ze podalem ci namiar na kogos kto robil to fizycznie a nie jak ja teoretycznie.
od razu zaznaczam ze nie chodzi tu o kase.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja