klimatyzacja
-
- Forum Audi A6 / A7
klimatyzacja
jakies osiem miesiecy temu w czasie jazdy wylaczyla mi sie klima i nie dalo sie jej wlaczyc. po powrocie schowalem auto do garazu. nastepnego dnia klima zaczela dzialac i dzialala do przedwczoraj. myslalem ze tym razem bedzie tak samo ale nie dziala. moze ktos mial podobna sytuacje i moze mi pomoc. zgory dziekuje za pomoc
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2002
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7T 230KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Zobacz czy wentylator od klimy pracuje 10s pod uruchomieniu klimatyzacji. Jeżeli ten wentylator nie działa to klima się włącza ale na chwile a później się rozłącza. Ja tak miałem. No chyba że u Ciebie w ogóle się nie włącza... Może vag coś na ten temat powie. 

Piotrku... spójrz, to jest naprawdę proste z ustawieniem profilu auta: nowosci-i-komunikaty/poprawki-nowe-foru ... 00518.html
TYSIAK1980, przeskanuj autko VAGiem tak jak Ci kolega powyżej podpowiedział... Jeśli nie ma błędów (wtedy raczej jest to problem mechaniczny), to problem może leżeć po stronie zbyt małej ilości czynnika, czy też niesprawnych zaworów np. na sprężarce... być może jest problem ze sprzęgłem w sprężarce... Obawiam się jednak, że bez sensownej diagnostyki się nie obejdzie...