Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5 1.9TDI AFN] Klima Dziwne dzwieki

Elektryka
ODPOWIEDZ
bieniu
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5 1.9TDI AFN] Klima Dziwne dzwieki

Post autor: bieniu » 09 kwie 2009, 18:07

Witam prosze was o pomoc poniewaz moj klimatronic wydaje dziwny rezonans dzwiekowy podczas jazdy, jak wylacze to wszystko gra a jak wlacze odrazu slychac jakis dziwny dzwiek, malo tego moja klima sama reguluje nawiew co chwila przyspiesza np. jak ustawie III kreski po chwili zaczyna leciec w gore IIIIII i musze co chwile zmniejszac, nie wiem co jest tego wszystkiego przyczyna, ponad to, bardzo duzo wody z niej leci porownywalem z passatem to kaluza wody jest wieksza.

.. nie wiem moze trzeba ja nabic, czy tez rolka mi sie konczy.. nie mam pojecia prosze o jakas recepte.. bo dzwiek jest bardzo wqr....cy ;-)

Awatar użytkownika
MR.A6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 2014
Moje auto: Q7
Nadwozie: Van
Silnik: 3.0 CDUD 245KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Multitronic
Paliwo: Benzyna

Post autor: MR.A6 » 10 kwie 2009, 00:10

Z tym dźwiękiem to nie rozumiem za bardzo,bo nie piszesz jaki on jest,a to,ze dajesz 3 kreski a robi Ci się 5 to normalne,jak masz na auto i nastawione nie wiem,np.po 18 stopni,no chyba,ze dzieje Ci się tak,jak masz włączone nawiewy na kratki,górę i nogi,więc jak?
Forum internetowy a6klub.pl , a8team.pl , audi80.pl

bieniu
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: bieniu » 10 kwie 2009, 12:15

Ten dzwiek jest ciezki do wyjasnienia, dziwny rezonans dzwiekowy troche jak by metaliczny roznosi sie po calej kabinie, naprawde pierwszy raz takie cos slysze a przyspiesza mi klima niezaleznie od tego co mam wlaczone czy na same nogi czy na szybe i nogi czy tez na twarz.. nie ogarniam tego w passacie nie mialem takich dziwnych sytuacji

Awatar użytkownika
MR.A6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 2014
Moje auto: Q7
Nadwozie: Van
Silnik: 3.0 CDUD 245KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Multitronic
Paliwo: Benzyna

Post autor: MR.A6 » 10 kwie 2009, 14:15

A sprawdzałeś VAGiem?Ja miałem chyba z 5 błędów,skasowałem i narazie wsio gra,a tez mi fiksowała,a ten dźwięk to może coś z wentylatorem,jakby co,masz tu fote gdzie jest i jak on wygląda
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Forum internetowy a6klub.pl , a8team.pl , audi80.pl

bieniu
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: bieniu » 10 kwie 2009, 14:42

MR.A6, VAG-a bede mial dopiero w maju ale dzieki wielkie za fotke postaram sie sprawdzic czy moze to tak brzeczy.. dzwiek jest naprawde dziwny :-D

[ Dodano: 2009-04-11, 15:05 ]
MR.A6, Sprawdzalem dzisiaj czy to nie wentylator brzeczy i to raczej nie on bo jak wlozylem glowe gleboko pod deske, to dzwiek wydawal sie isc z komory silnika, moze rolka mi sie konczy????

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja