[ A6 C5 ] Jakie żarniki xenon kupić
- Levuss
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI 140KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
[ A6 C5 ] Jakie żarniki xenon kupić
Niestety. W mojej AudiuFFce padł prawy żarnik xenonowy
. Możecie mi doradzić jakie żarniki kupić?. Jest tego sporo i naprawdę nie już pogubiłem. Stare xenony nie wiem jaką posiadały temp. ponieważ do nich nie zaglądałem, ale teraz będę musiał. Ma pewno świeciły jasnym światłem z lekką otoczką niebieskiej powłoki. Z daleka dawały niebieskie światełko a jak stało się blisko barwa wpadała w biel. Chciałbym mieć znowu podobne zjawisko w moich "oryginalnych" xenonkach. Jakie żarniki polecacie?

Ostatnio zmieniony 20 sty 2009, 11:33 przez Levuss, łącznie zmieniany 1 raz.
Termostat--120zł
Wałki rozrządu--1500zł
Hydraulika--1200zł
W pełni sprawny V6 Tdi --bezcenny
AUDI WYDATKI DZIęKI TECHNICE
Wałki rozrządu--1500zł
Hydraulika--1200zł
- eneron
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.0TDI CAHA 170KM
Jeśli miałes fabryczne xenony to na 99% żarniki miały barwę 4300k, jeśli HIDy to z opisu barwy świecenia cieżko co kolwiek wywnioskować.
Moim zdaniem jak już kupujesz żarniki to odrazu kupuj kpl czyli dwa. Nawet jak trafisz w odpowiednią temp światła to nowy żarnik będzie świecił inaczej niż stary. To tak jak z amortyzatorami, pocieknie jeden a wymieniamy zawsze parami
Moim zdaniem jak już kupujesz żarniki to odrazu kupuj kpl czyli dwa. Nawet jak trafisz w odpowiednią temp światła to nowy żarnik będzie świecił inaczej niż stary. To tak jak z amortyzatorami, pocieknie jeden a wymieniamy zawsze parami
A6 C6 2.0TDI 170KM, 2011 Avant, Octavia 1 VRS 180KM, Touran 1.9 TDI oraz nieśmiertelne, pancerne, wiecznie żywe, bezawaryjne A6 C5 1,9TDI AFN 110KM - najlepsze jakie do tej pory miałem
Nie wiem czy dużo jeździsz nocą Kolego (trasy) jeśli tak to polecam 4300 optymalnie białe światło najbardziej zbliżone do słonecznego - oczki dużo mniej się męczą i w deszczu naprawdę dużo lepiej widać niż np na 6000 czy 8000. Jeśli upierasz się przy obecnym efekcie żarniki 6000 to właśnie jest temp światła pseudo białego w niepieskiej poświacie.
Seryjnie w Twojej niuni montowane są 4300. Aaaaaaaa jeszce jedno ponieważ żarniki wypalają się w trakcie świecenia wymień sobie kpl. (drugi żarnik też nie długo już pewnie pociągnie) i żeby nie było niemiłej niespodzianki ze reflektor z nowym żarnikiem świeci mocniejszym światłem. Z żarników mogę Ci polecić z czystym sumieniem Osram albo jakąś inną firmówkę - faktycznie dużo wolniej się wypalają niż chińskie tandety te "po pieniądzach" .
pozdrawiam
Seryjnie w Twojej niuni montowane są 4300. Aaaaaaaa jeszce jedno ponieważ żarniki wypalają się w trakcie świecenia wymień sobie kpl. (drugi żarnik też nie długo już pewnie pociągnie) i żeby nie było niemiłej niespodzianki ze reflektor z nowym żarnikiem świeci mocniejszym światłem. Z żarników mogę Ci polecić z czystym sumieniem Osram albo jakąś inną firmówkę - faktycznie dużo wolniej się wypalają niż chińskie tandety te "po pieniądzach" .
pozdrawiam
- Levuss
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Panowie ja o tych informacjach doskonale wiem. ÂŻarniki wymieniam 2 na raz i po sprawie. Audi oryginalnie montuje 4300K i ja właśnie myślę nad 6000K. Czy na żarnikach będzie napisane jaką temperaturę posiadają?. Xenony mam oryginalne, żeby nie było nieporozumień.
Termostat--120zł
Wałki rozrządu--1500zł
Hydraulika--1200zł
Wałki rozrządu--1500zł
Hydraulika--1200zł
-
- Forum Audi A6 / A7
Panowie skorzystam z okazji i podepnę się pod temat. Mianowicie jakieś pół roku temu zakupiłem na allegro dwa nowe żarniki ponieważ jeden padł. Były to żarniki niby Philips'a 4300K , ale do dnia dzisiejszego i świecą dość tandetnie i według mnie bardzo żółto i obawiam się, że to jakieś podróbki były... Bardzo Was proszę podpowiedzcie mi w kwestii zakupu żarników o barwie między 5000-6000K oczywiście jakieś sprawdzonych firmowych.... Słyszałem o Philips'ah Color match, które maja coś ok 4800-5000K ( różne źródła różnie podają) i jeden znajomy mówił że w Skodzie Octavi miał założone Philips bluevision 5500K i były ponoć kozackie ale tak już kupił auto i nie wie gdzie można takie nabyć, Ja przetrzepałem allegro i nic takiego nie znalazłem. Proszę doradźcie mi dobre, markowe żarniki miedzy 5000 a 6000K
To moze i ja dorzuce swoj "kamyczek " do dyskusji .
Przerabiałem ostatnio tez wymianę zarników w swoim aucie , miałem podobne dylematy jak Wy jaka barwa ! Lecz zadałem sobie inne pytanie , nie jaka barwa tylko jaka efeltywność oświetlenia drogi - wydaje mi sie bardziej porządanym efektem jaki mają spełniać reflektory .
I doszedłem do wniosku , ze zukupię orginały które swoją cieplote zarnika określają na temperaturę światła wynoszącą 4300 kalwinów .
Jest to barwa najbardziej zblizona do białego krsytalicznego światła , nie jset to barwa niebieskich czy też fioletowych śiwateł HID .
Jest taka jaka powinna byc moim zdaniem i co najwazniejsze mam 2 letnia gwarancje , czego dochodzic na allegro będzie Wam ciezko .
Przerabiałem ostatnio tez wymianę zarników w swoim aucie , miałem podobne dylematy jak Wy jaka barwa ! Lecz zadałem sobie inne pytanie , nie jaka barwa tylko jaka efeltywność oświetlenia drogi - wydaje mi sie bardziej porządanym efektem jaki mają spełniać reflektory .
I doszedłem do wniosku , ze zukupię orginały które swoją cieplote zarnika określają na temperaturę światła wynoszącą 4300 kalwinów .
Jest to barwa najbardziej zblizona do białego krsytalicznego światła , nie jset to barwa niebieskich czy też fioletowych śiwateł HID .
Jest taka jaka powinna byc moim zdaniem i co najwazniejsze mam 2 letnia gwarancje , czego dochodzic na allegro będzie Wam ciezko .
Usunięto - Pkt. 29. Regulaminu Forum
-
- Forum Audi A6 / A7
Dzięki censored za tego linka z allegro, całkiem ciekawa propozycja. Ma ktoś takie żarniki u siebie założone?? Ciekawi mnie jak swiecą i czy jkest duża różnica między nimi, a zwykłymi Philips'ami 4300
Może ktoś jeszcze poleci mi jakieś dobre żarniki w barwie między 5000-6000K??
[ Dodano: 2009-01-22, 00:25 ]
Możecie mi Panowie powiedzieć gdzie prócz allegro można kupić na pewno oryginalne żarniki no i prócz ASO, bo tam ok 600zł za szt. chcą, a to według mnie to trochę dużo
Może ktoś jeszcze poleci mi jakieś dobre żarniki w barwie między 5000-6000K??
[ Dodano: 2009-01-22, 00:25 ]
Możecie mi Panowie powiedzieć gdzie prócz allegro można kupić na pewno oryginalne żarniki no i prócz ASO, bo tam ok 600zł za szt. chcą, a to według mnie to trochę dużo

- Levuss
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Ja jestem już po zakupie żarników 6000K, ale niestety nie oryginały. Poprzednie były oryginalne OSRAM i świeciły OK, te nowe 6000K świecą jak na razie bdb. Zobaczymy jak się dopalą jak będa świecić. Na razie mam pięknie jasno niebieskie światło i nie powiem, te 6000K jak na razie lepiej świecą niż poprzedni OSRAM, albo mi się zdaje
. Tak czy siak efekt niebieskiej poświaty jest i o to mi chodziło bo do mojego auta taki kolorek wyjątkowo pasuje.

Termostat--120zł
Wałki rozrządu--1500zł
Hydraulika--1200zł
Wałki rozrządu--1500zł
Hydraulika--1200zł