Chcę zamontować czujniki parkowania.
Początkowo myślałem o komplecie na przód i tył, ale chyba jednak dam sobie spokój i poszukam czegoś tylko na tył (wyświetlacza też specjalnie nie chcę bo nie wyglądają IMO zbyt atrakcyjnie).
Problem jest taki, że chciałem zamontować czujniki w tej dokładce do zderzaka (zderzak przedliftowy).
Listwa ta jest na wysokości ~36 cm.
Od sprzedawcy na allegro dowiedziałem się jednak, że absolutne minimum to 45 cm...
Czyli zamontować mógłbym, ale wiercąc czujniki w samym zderzaku, nie dokładce...
Wiem, że temat był niejednokrotnie poruszany, ale linki są już daaaawno nieaktywne.
Wyczytałem, że montowaliście czujniki na tej listwie i nie wykrywają asfaltu :mrgreen:
Możecie podać jakieś linki - jakie konkretnie czujniki kupić?
Pozdrawiam
[A6] [C5] Jakie czujniki cofania?
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: MARIUSZ
- Rocznik: 2010
- Moje auto: Allroad C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TDI 233KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Fajny gadżet wyświetlacz jak w oplu,ale brak regulacji czułości co wyklucza zastosowanie na dokładce zderzaka.robert229 pisze:Ja też szukam dobrego zestawu,przeglądając aukcje natrafiłem na taki zestaw http://moto.allegro.pl/it..._lcd_y2688.html
Co sądzicie?Moim zdanie sprzedawca za bardzo wychwala :-?
-
- Forum Audi A6 / A7
U mnie dokładnie tak samo.robert229 pisze:Co do tego zestawu,mogę go polecić tylko jest troszkę za bardzo czuły ale teraz muszę go odpowiednio wyregulować
Kupiłem zestaw 6 czujników STIG.
Trochę niepotrzebnie :mrgreen: bo w końcu zamontowałem tylko na tył.
Rzeczywiście trzeba nieco zmniejszyć czułość - u mnie po drobnej regulacji zrobiło się