[ A6 C5] Jak rozpoznać generacje Immo w liczniku?
[ A6 C5] Jak rozpoznać generacje Immo w liczniku?
Witam
Zabieram się od jakiegoś czasu za wymianę licznika pół FIS(4B0 920 900 D) na pełen FIS. Auto jest z 2000 r. z białym podświetleniem zegarów. Problem polega na tym że nabyłem licznik z 2001 roku, ale okazało się że z Immo 3 generacji. Po czym można rozpoznać że zegary mają Immo 2 generacji?
Z góry dziękuje za pomoc.
Pozdrawiam
Zabieram się od jakiegoś czasu za wymianę licznika pół FIS(4B0 920 900 D) na pełen FIS. Auto jest z 2000 r. z białym podświetleniem zegarów. Problem polega na tym że nabyłem licznik z 2001 roku, ale okazało się że z Immo 3 generacji. Po czym można rozpoznać że zegary mają Immo 2 generacji?
Z góry dziękuje za pomoc.
Pozdrawiam
...pamiętam, nie zapomnę...
Podlacz pod VAG jesli po podlaczeniu licznika z kompem w informacjach o liczniku bedzie nr VIN to jest to IMMO3. Nr licznika - 920 (srodkowy) wydaje mi sie ze o tym swiadczy.siwydym pisze:Crypto4 to jest transponder, tzw.pestka w kluczyku.
Jesli tak to moj licznik bedzie pasowal bez wiekszego problemu - tylko zakodowac IMMO - kluczyki i przekodowac z 6 na 4 cylindry.
Twoj ori ma srodkowe liczby 920 i jest IMMO 2? Jestes pewien?
Google i elektroda (predzej google i forum passata jak i golfa) - tam jest opisane jak mozna zakodowac taki licznik do naszych kluczykow... wiem ze sie da nie wiem tylko czy bez kosztow.siwydym pisze:Tak, po podłączeniu VCDS nie wyświetlił się VIN. A gdy podłączyliśmy nowy 4B0 920 932 L (taki jak Twój), to już wyświelił się VIN. I mam teraz problemKANAL pisze:Twoj ori ma srodkowe liczby 920 i jest IMMO 2? Jestes pewien?
Witajcie,
odgrzeje kotleta, może komuś się przyda jak rozpoznac generacje immo
a więc tak, włączamy vag-com lub vcds, wybieramy silnik bądź zegary i jeżeli wyświetli nam się 17 cyfrowy VIN to znaczy mamy immo 2 generacji, a jeżeli pokaże się 17 cyfrony VIN i 14 cyfrowy nr ID IMMO to oznacza że mamy 3 generacji.
Pozdrawiam.
odgrzeje kotleta, może komuś się przyda jak rozpoznac generacje immo
a więc tak, włączamy vag-com lub vcds, wybieramy silnik bądź zegary i jeżeli wyświetli nam się 17 cyfrowy VIN to znaczy mamy immo 2 generacji, a jeżeli pokaże się 17 cyfrony VIN i 14 cyfrowy nr ID IMMO to oznacza że mamy 3 generacji.
Pozdrawiam.