Może ktoś miał podobny przypadek,przełożyłem fotele w pełni elektryczne z modułem pamięci.
Po podłączeniu zasilania,chciałem sprawdzić czy wszystko działa poprawnie,w prawym fotelu działają wszystkie regulacje.
Lewy po zasileniu,działa tylko regulacja lędźwi.
Nie można przesuwać fotela,opuścić ani podnosić.
Słychać tylko dźwięk przekaźników w module pamięci ustawień ale sam fotel ani drgnie.
Osobiście nie zależy mi na pamięci foteli,chciałem aby ustawienie elektryczne działało w pełni.
Czy ktoś ma jakiś pomysł?
Może coś komuś się przydarzyło ?
[A5 C5] Fotele elektryczne z pamięcią nie działają.
-
- Forum Audi A6 / A7
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Re: [A5 C5] Fotele elektryczne z pamięcią nie działają.
Sprawdź Kolego połączenie pomiędzy modułem pamięci (konektor 14 w niebieskim 32pin złączu) a manipulatorem (konektor 1 oraz 3 w czarnym 4pin złączu) [przewód czerwony]. Ponadto sprawdź czy na moduł pamięci przychodzą sygnały +12V na konektor 12 czarnego 12pin złącza oraz GND na konektor 11 czarnego 12pin złącza.SebastianS6 pisze:Może ktoś miał podobny przypadek,przełożyłem fotele w pełni elektryczne z modułem pamięci.
Po podłączeniu zasilania,chciałem sprawdzić czy wszystko działa poprawnie,w prawym fotelu działają wszystkie regulacje.
Lewy po zasileniu,działa tylko regulacja lędźwi.
Nie można przesuwać fotela,opuścić ani podnosić.
Słychać tylko dźwięk przekaźników w module pamięci ustawień ale sam fotel ani drgnie.
Osobiście nie zależy mi na pamięci foteli,chciałem aby ustawienie elektryczne działało w pełni.
Czy ktoś ma jakiś pomysł?
Może coś komuś się przydarzyło ?
Normalnie do modułu pamięci są podłączone:
- sygnał diagnostyczny 'K' - konektor nr 29 w niebieskim 32pin złączu modułu pamięci
- sygnał z modułu komfortu (konektor 4/17) - konektor nr 12 w niebieskim 32pin złączu modułu pamięci [nie mam pojęcia co to za sygnał]
- sygnał z modułu komfortu (konektor 5/1)- konektor nr 19 w niebieskim 32pin złączu modułu pamięci [to jest sygnał otwarcia drzwi kierowcy]
jednakże nie wiem jaki one mają wpływ na działanie foteli, oraz czy są one niezbędne do poprawnej pracy
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Mam podobny problem w A8. Po odłączeniu modułu oraz ponownym podłączeniu działa tylko podnoszenie\opuszczenie fotela oraz regulacja zagłówka. W pozostałych przypadkach słychać tylko tykanie przekaźników. VCDS pokazuje następujący błąd:
1 Fault Found:
01191 - Motors for Seat Adjustment
007 - Short to Ground
Freeze Frame:
Fault Status: 01100111
Fault Priority: 2
Fault Frequency: 11
Reset counter: 96
Mileage: 944 km
Time Indication: 0
Date: 2016.05.01
Time: 16:23:00