[C5 2,5 TDI] FIS za każdym razem kasuje średnie spalanie
-
- Forum Audi A6 / A7
[C5 2,5 TDI] FIS za każdym razem kasuje średnie spalanie
Nie znalazłem nigdzie na forum odpowiedzi na takie pytanie. Mianowicie ile razy auto dłużej postoji to średnie spalanie jest mierzone od nowa. Nie potrafię, albo się nie da już sam nie wiem włączyć średniego spalania np od tankowania do tankowania. Za każdym razem kiedy rano wsiadam do auta Fis na nowo liczy spalanie od tego momentu. Da się to jakoś zmienić?
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Wprawdzie post jest dosyć stary - ale może pamiętacie jak to się skończyło? Na czym polegała usterka?
Chyba, ze ktoś miał podobny problem - wsiadam rano do auta i komputer jest skasowany tzn. średnie spalanie i czas jazdy i to chyba tyle.
Różnica, co do postu, który rozpoczynał tą serię - u mnie chodzi o C6 2.0T - oczywiście benzyna.
Jak było wcześniej - nie wiem gdyż auto mam od kilku dni i wyłapałem to przypadkowo.
Jeśli wiecie, co z tym zrobić lub jaka może być przyczyna będę wdzięczny.
Piotr
Chyba, ze ktoś miał podobny problem - wsiadam rano do auta i komputer jest skasowany tzn. średnie spalanie i czas jazdy i to chyba tyle.
Różnica, co do postu, który rozpoczynał tą serię - u mnie chodzi o C6 2.0T - oczywiście benzyna.
Jak było wcześniej - nie wiem gdyż auto mam od kilku dni i wyłapałem to przypadkowo.
Jeśli wiecie, co z tym zrobić lub jaka może być przyczyna będę wdzięczny.
Piotr
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Komputer ma dwa wskazania 1 kasuje się samoczynnie po chyba 2 godzinach wylączonego zapłonu i 2 która kasuje wskazania po paru tysiącach przebiegu chyba 2tyś. w każdym momencie można skasować wskazania z kom 1czy 2 dolnym przyciskiem na manetce wycieraczek przez przytrzymanie go przez 3sek.
Jeśli wskazanie na kom 2 kasuje się jak kom 1 to wtedy jest to nieprawidłowość .
Jeśli wskazanie na kom 2 kasuje się jak kom 1 to wtedy jest to nieprawidłowość .
Pomogłem
A6 C6 brak wspomagania silnik 2.4