Witam,
planuję montaż zestawu głośnomówiącego bluetooth typu Parrot (lub zbliżony) w miejsce fabrycznego telefonu (telematic). Pomyślałem, że można by wykorzystać fabryczny mikrofon aby nie ciągnąć dodatkowego kabelka i pozostawić wnętrze w stanie jak najbardziej zbliżonym do fabrycznego. I tu mam dwie prośby do Szanownych Forumowiczów:
1) Jakie macie doświadczenia w takim temacie? Gdzie najlepiej "wyłapać" mikrofonowe kabelki w okolicy schowka pasażera (tan będzie centralka)
2) Czy dysponuje ktoś schematem elektrycznym telematica (najchętniej do Audi 2003 r lub zbliżony)?
Z góry dziękuję.
Fabryczny mikrofon do zestawu głośnomówiącego bluetooth
- bendzji
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2018
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
Jeśli masz mikrofon w lampce podsufitki to jego kable idą w wiązce dachu do złącz na słupku koło nóg kierowcy , szukaj wśród tych kostek szarej 17 pinowej wtyczki na środku na samym dole ( przynajmniej u mnie jest w 2001 roczniku ) , że by znaleźć które piny musiałbyś porównać kolory z tymi które wychodzą z mikrofonu
Albo po prostu pociągnij nową wiązkę od mikrofonu do miejsca gdzie ci pasuje, jak tak zrobiłem przy montażu ori bluetootha.
Audi 80 B2, 1981r., 1.6D, Sedan, FWD
Audi 80 B4, 1991r., 2.0 ABT, Avant, FWD
Audi A4 B6, 1.9TDI AWX, Avant, FWD
Audi A6 C5, 2.5TDI BAU, Avant, Quattro, Tip
Audi A6 C6, 3.0TDI CDYA Avant, Quattro, Tip
Audi 80 B4, 1991r., 2.0 ABT, Avant, FWD
Audi A4 B6, 1.9TDI AWX, Avant, FWD
Audi A6 C5, 2.5TDI BAU, Avant, Quattro, Tip
Audi A6 C6, 3.0TDI CDYA Avant, Quattro, Tip