[a6 c5]elektryczna nagrzewnica
-
- Forum Audi A6 / A7
[a6 c5]elektryczna nagrzewnica
Witam który to bezpiecznik od elektrycznej nagrzewnicy(ogrzewanie dodatkowe tylko w dieslu)
Po nizej 5 stopni sprawdzałem i nie grzeje, kilma ustawiona na auto.Mam wyjęta nagrzewnice wodną bo cieknie i przyokazji dotknełem ręka to elektryczną nagrzewnice i była zimna.
Po nizej 5 stopni sprawdzałem i nie grzeje, kilma ustawiona na auto.Mam wyjęta nagrzewnice wodną bo cieknie i przyokazji dotknełem ręka to elektryczną nagrzewnice i była zimna.
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Tak, wodna nagrzewnica jest połączona z układem chłodzenia,obojętnie od auta czy to porsze czy merc .Paruje w aucie jak cieknie,jak masz dobry nos to czuć slodki zapach,mozesz spróbować na język,i to będzie cukier od czesia hehehehe.A w zime nie mam problemu bo jestem na wyspach.
sorry ale zacytuje;
wodna nagrzewnica jest polączona z układem chłodzenia ?
mój dziadek nawet o tym wiedział
sorry ale zacytuje;
wodna nagrzewnica jest polączona z układem chłodzenia ?
mój dziadek nawet o tym wiedział
- Doc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
niedzwiedz, zacznij od VAG'a..
2007-12-08, Doc / Andrzej - założyciel jako pierwszy, największy, znany forum Audi A6 / A7 w Polsce. Kontakt z redakcją.
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
forest - ta nagrzewnica jest po to żebyś miał cieplej w samochodzie w takie dni jak są teraz
Nie dokońca jestem pewien czy tak się ją włącza (jeśli źle mówię proszę o poprawkę) - a więc wydaje mi się, że włącza się ją tak samo jak klimę
tylko jeśli jest zimno tak jak teraz to zamiast włączania sprężarki włącza nagrzewnicę. Tylko dodam że od razu po odpaleniu nie jest ona załączana dopiero jak przestają grzać świece żarowe (a po odpaleniu trochę grzeją
)

Nie dokońca jestem pewien czy tak się ją włącza (jeśli źle mówię proszę o poprawkę) - a więc wydaje mi się, że włącza się ją tak samo jak klimę

-
- Forum Audi A6 / A7
Tak jak pisze macius17nowak.A ja temat uwazam za zakończony dzięki macius17nowak.Moja nagrzewnica działa dziś sprawdziłem przy -7stopni.W panelu klimy trzeba ustawić na Auto i włączyć Ekon a tego nie wiedziałem,wiatrak od klimy się nie załącza i agregat klimy terz przy tak niskiej temperaturze ale załącza się nagrzewnica.Wciskam ci Pomugl macius17nowak.Pozdrawiam.
-
- Forum Audi A6 / A7
Kolego niedzwiedz dzięki...
o co do włączania tej nagrzewnicy to wydaje mi się że właśnie ECON musi być wyłączony, a nie tak jak napisałeś, że włączony ale mogę się mylić dopiero też "raczkuje" jeśli chodzi o tą nagrzewnicę.
A koledzy jeszcze jedna mała uwaga gdzieś czytałem że ta nagrzewnica ma 600W co za tym idzie pobiera ok 50 Amper i jak ktoś tylko jeździ na krótkich odcinkach to żeby nie miał problemu z doładowywaniem akumulatora

A koledzy jeszcze jedna mała uwaga gdzieś czytałem że ta nagrzewnica ma 600W co za tym idzie pobiera ok 50 Amper i jak ktoś tylko jeździ na krótkich odcinkach to żeby nie miał problemu z doładowywaniem akumulatora

-
- Forum Audi A6 / A7