Witam!
Mam mały problemik, otóż zauważyłem, iż nie działa mi szyba pasażera z tyłu. Jedyne co sie dzieje po wcisnieciu przycisku (obojetnie ktorego czy u kierowcy czy na drzwiach z tyłu) to charakterystyczny dzwiek "tyk". Pojedyńcze tyknięcie i nic się nie dzieje. Pomyślałem więc, że może coś się zacięło, wyciągnałem ten silniczek z szyny i próbowałem nim ruszyć bez dÂźwigania szyby, ale dalej to samo. Tyka ale nie startuje. Co może być powodem?
To silniczek padł, czy może szukać powodu gdzie indziej?
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
El. Szyba z tyłu, za kierowcą nie działa.
El. Szyba z tyłu, za kierowcą nie działa.
2.4 V6 Tiptronic <3
- Naprawa Audi A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Wygląda na to że silnik powiedział dość, pytanie tylko co sprawiło, że dokonał żywota
Ciężko działający mechanizm windy szyby, nadmierne luzy
Elektryka działania szyb o ile pamiętam nie ma bezpiecznika - zamiast tego, podobnie jak w przypadku regulacji wysokości foteli, jest wyłącznik termiczny - raczej powinien zadziałać gdy któryś silniczek zostanie nadmiernie obciążony (czyli gdy wzrośnie natężenie prądu). Pytanie więc, dlaczego mechanizm ochronny nie zadziałał, doprowadzając do uszkodzenia silniczka...

Elektryka działania szyb o ile pamiętam nie ma bezpiecznika - zamiast tego, podobnie jak w przypadku regulacji wysokości foteli, jest wyłącznik termiczny - raczej powinien zadziałać gdy któryś silniczek zostanie nadmiernie obciążony (czyli gdy wzrośnie natężenie prądu). Pytanie więc, dlaczego mechanizm ochronny nie zadziałał, doprowadzając do uszkodzenia silniczka...
- Naprawa Audi A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
grzana przednia szyba
czesc
moze mi ktos powiedziec czy w a6 c5 byly kiedykolwiek grzane elektrycznie przednie szyby? jezeli nie to czy takowa mozna jakos podlaczyc?
moze mi ktos powiedziec czy w a6 c5 byly kiedykolwiek grzane elektrycznie przednie szyby? jezeli nie to czy takowa mozna jakos podlaczyc?
dzieki. szkoda bo taka szybe mialem w mondeo i powiem ze bylo to bardzo mile udogodnienie w zime i nie chodzi tylko o drapanie rano na postoju tylko czesto gesto w czasie jazdy fantastycznie sie sprawdzala. a tak na marginesie jestem ciekaw czy gdzies taka szybe mozna byloby dostac, nie wiem, z innego modelu albo czy w ogole jest jakis sposob zeby cos takiego sobie zamontowac.Michałł pisze:robert78, nie było takiego czegoś w audi tylko i wyłącznie nadmuch