[A6 C5 AKE]Dziwny kolor żarników żarówek ksenon D2S Philips?
[A6 C5 AKE]Dziwny kolor żarników żarówek ksenon D2S Philips?
Witam. Zakupiłem dzisiaj żarniki ksenonowe d2s firmy Philips. Moje pytanie brzmi czy ksenony powinny dawać poświatę żółto/zieloną w górnej parti wiązki światła., ba na tych ksenonach tak mam. Dodam że tak miałem wcześniej i dlatego wymieniłem na nowe a tu taki sam efekt. ÂŚwiatło jest białe ale w punkcie centralnym i w liniach bocznych widać kolory żółto/zielone.? Czy tak ma być? Spróbuje jutro dodać zdjęcia. Po wyjęciu żarnika starego jego środkowa część w takiej napuchniętej bańce jest właśnie takich kolorów.
PS ksenon ORYGINAÂŁ
Może VAGiem da się to sprawdzić?
PS ksenon ORYGINAÂŁ
Może VAGiem da się to sprawdzić?
Ostatnio zmieniony 27 gru 2010, 21:30 przez Brysiu, łącznie zmieniany 3 razy.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Seweryn
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.2 FSI 255KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
http://allegro.pl/d2s-35w-85122-philips ... 02780.html
Kupiłem na tej aukcji tyle ze w pudełku VW niby oryginały za 124zł
Czy da sie vagiem zdiagnozować ksenony?
Na zdjęciu widac stary żarnik z widocznym żółtym proszkiem...![Obrazek]()
Poniżej zdjęcia nowych ksenonów z widocznymi odcieniami.
![Obrazek]()
![Obrazek]()
Kupiłem na tej aukcji tyle ze w pudełku VW niby oryginały za 124zł
Czy da sie vagiem zdiagnozować ksenony?
Na zdjęciu widac stary żarnik z widocznym żółtym proszkiem...
Poniżej zdjęcia nowych ksenonów z widocznymi odcieniami.
Niestety podróba :!: Na tej aukcji zdjęcie w powiększeniu-ori żarnik, następne foty to już podróby...ładne opakowanie nie problem zrobić...wszystko by było dobrze, żeby one jakoś przyzwoicie świeciły a tu k...a
w starej A6ce mam ori philipsy d2s, które mają już ok.7 lat i aż miło popatrzeć jak się załączą...bialutkie światełko i ostre.
w starej A6ce mam ori philipsy d2s, które mają już ok.7 lat i aż miło popatrzeć jak się załączą...bialutkie światełko i ostre.
S6 C5 4.2 manual
A6 C4 2.8 manual
A6 C4 2.8 manual
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 ALF 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Nie często podjeżdżam pod jakąś ścianę, ale nie zauważyłem, żeby świeciły żółto czy jakoś inaczej.Brysiu pisze:I jakim swiatłem świeci twój Philips jak podjedziesz pod ścianę białawyo/błekitnym czy masz jakieś inne kolory. Widać to dopiero po podjechaniu pod ścianę lub inny pojazd.
Chyba że kupiłem Philipsa lewego
Kogel-mogel FB 
Fora to jest biwak.

Fora to jest biwak.

Przemcio - pewnie chodzi Ci o tego linka:
http://www.motonews.pl/forum/?op=fvt&t=223141&c=0&f=9
Co do zoltego proszku to jednak wszystkie tak maja, bo poszedlem sprawdzic do dwóch hurtowni gdzie te zarniki kosztuja 250 - 350 zl/szt. i wygladaly identycznie.
Moje wygladaja tak jak et oryginalne z linku ktory podalem, a kosztowaly 120zl/szt.
Swieca ladnie, co ciekawe oryginalne zarniki w mojej A6 nie byly ani osrama ani philipsa ... :P
http://www.motonews.pl/forum/?op=fvt&t=223141&c=0&f=9
Co do zoltego proszku to jednak wszystkie tak maja, bo poszedlem sprawdzic do dwóch hurtowni gdzie te zarniki kosztuja 250 - 350 zl/szt. i wygladaly identycznie.
Moje wygladaja tak jak et oryginalne z linku ktory podalem, a kosztowaly 120zl/szt.
Swieca ladnie, co ciekawe oryginalne zarniki w mojej A6 nie byly ani osrama ani philipsa ... :P
282KM 570Nm
I'v got petrol in my veins
I'v got petrol in my veins
te kolorkia na jakie świecą Twoje xenony to efekt załamania światła przez soczewkę. cos na zasadzie pryzmatu.
Przy zwykłych żarówkach halogenowych jest to nie widoczne, ale przy xenonie gdy światło jest białe - zachodzi takie właśnie zjawisko. Miałem to przy każdej soczewce po włożeniu xenonu. To się dopiero zauwarza jak się dojedzie do ściany
Przy zwykłych żarówkach halogenowych jest to nie widoczne, ale przy xenonie gdy światło jest białe - zachodzi takie właśnie zjawisko. Miałem to przy każdej soczewce po włożeniu xenonu. To się dopiero zauwarza jak się dojedzie do ściany