[A6 C5]Dym w okolicy lampy przedniej.
[A6 C5]Dym w okolicy lampy przedniej.
Witam! Dzisiaj odpaliłem swoja Audiczke A6 C5 przejechałem poweidzmy 3-4km po czym poczułem dziwny swąd... takiego palonego plastiku... zatrzymałem sie pod domem akurat to sie stało niedaleko... Otworzyłem maske i zobaczyłem mały dymek w okolicach reflektora od strony kierowcy... przeraziłem sie i wprowadziłem szybko auto na podwórko... Jak sądzicie co to może być dym wydobywał sie z poniżej reflektorów. Posiadam zestaw Xenon HID ale to raczej nie to... chociaż sam nie wiem... Poniżej Macie załączone dwa zdjęcia jedno by umniejscowic mniej wiecej gdzie to jest pod maska. A drugie dokładniejsze z miejsca z którego mniej wiecej sie dym wydobywał
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 14 mar 2013, 14:27 przez MISIEK_A6, łącznie zmieniany 2 razy.
Byłem u elektryka, Zdiagnozował ,że to tzw. REZYSTOR WENTYLATORA CHÂŁODNICY... Spisaliśmy numer części i niestety dostępna jest tylko w ASO AUDI CENTRUM... Cena 185zł... Ten Rezystor za bardzo sie nagrzewa i wszystkie cęśći,naklejki plastikowe na nim topią się i dymi sie... Mam nadzieje ,że po wymianie tego nic więcej nie trzeba bedzie robić...
Ogólnie Tak to wygląda... Zdjęcie zrobiłem jak auto było na podnośniku... jest to zdjęcie od spodu auta... Myśle ,że z doborem części nie bedzie problemu bo spisałem numer części... Taki też podałem przez telefon zamawiając ja w ASO bez problemu dostepne jutro ma być... A z rozkrecaniem tej części to elektrycy nie chca sie bawic
censored a Ty miałes też coś takiego czy poprostu znasz sie na elektro-mechanice 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.