Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5]Dym w okolicy lampy przedniej.

Elektryka
ODPOWIEDZ
MISIEK_A6

[A6 C5]Dym w okolicy lampy przedniej.

Post autor: MISIEK_A6 » 13 wrz 2008, 17:36

Witam! Dzisiaj odpaliłem swoja Audiczke A6 C5 przejechałem poweidzmy 3-4km po czym poczułem dziwny swąd... takiego palonego plastiku... zatrzymałem sie pod domem akurat to sie stało niedaleko... Otworzyłem maske i zobaczyłem mały dymek w okolicach reflektora od strony kierowcy... przeraziłem sie i wprowadziłem szybko auto na podwórko... Jak sądzicie co to może być dym wydobywał sie z poniżej reflektorów. Posiadam zestaw Xenon HID ale to raczej nie to... chociaż sam nie wiem... Poniżej Macie załączone dwa zdjęcia jedno by umniejscowic mniej wiecej gdzie to jest pod maska. A drugie dokładniejsze z miejsca z którego mniej wiecej sie dym wydobywał
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 14 mar 2013, 14:27 przez MISIEK_A6, łącznie zmieniany 2 razy.

MISIEK_A6

Post autor: MISIEK_A6 » 13 wrz 2008, 20:37

Hmmm ostatnio miałem stłuczke z sarną... wywaloiło mi halogen własnie z tej strony.. i kupiłe nowy orginalny wszystko podłanczane w warsztacie specjalizującym sie w Audi... Boje sie odpalac bez potrzeby... Boje sie że coś sie zapali i doiero będą jaja... w Poniedziałek podjade do elektryka

MISIEK_A6

Post autor: MISIEK_A6 » 13 wrz 2008, 22:22

Hehe sarna nie miała OC :) ale ja miałem AC wiec wszystko pięknie ładnie poszło :) a Audi wyglada lepiej niz wyglądało :) A nie sprawdzałem czy bezpiecznik wywaliło... Jutro to zrobie bo po ciemku to nie robota :) Ale mam nadzieje ,że to nic poważnego... Gdyby HID-y sie paliły to by nie świeciły...

Awatar użytkownika
TURAS
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: TURAS » 14 wrz 2008, 16:28

słuchaj zagrzej samochód i popatrz jeszcze raz, może ci chłodnica ze starości leci. Ja tak miałem.

MISIEK_A6

Post autor: MISIEK_A6 » 15 wrz 2008, 13:10

Byłem u elektryka, Zdiagnozował ,że to tzw. REZYSTOR WENTYLATORA CHÂŁODNICY... Spisaliśmy numer części i niestety dostępna jest tylko w ASO AUDI CENTRUM... Cena 185zł... Ten Rezystor za bardzo sie nagrzewa i wszystkie cęśći,naklejki plastikowe na nim topią się i dymi sie... Mam nadzieje ,że po wymianie tego nic więcej nie trzeba bedzie robić...

MISIEK_A6

Post autor: MISIEK_A6 » 15 wrz 2008, 13:55

Ogólnie Tak to wygląda... Zdjęcie zrobiłem jak auto było na podnośniku... jest to zdjęcie od spodu auta... Myśle ,że z doborem części nie bedzie problemu bo spisałem numer części... Taki też podałem przez telefon zamawiając ja w ASO bez problemu dostepne jutro ma być... A z rozkrecaniem tej części to elektrycy nie chca sie bawic :( censored a Ty miałes też coś takiego czy poprostu znasz sie na elektro-mechanice :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja