[a6 c5] drzwi nie chca sie otworzyc
-
- Forum Audi A6 / A7
[a6 c5] drzwi nie chca sie otworzyc
Dzisiaj z rana probowalem otworzyc auto. Wszystkie drzwi ladnie sie otworzyly po za tylnymi lewymi. Zaczytalem bledy z vag:
Control Module Part Number: 4B0 962 258 D
Component and/or Version: Zentralverriegelung D33
Software Coding: 04673
Work Shop Code: WSC 02325
2 Faults Found:
01561 - Left Rear Door
59-00 - Can't Unlock
01561 - Left Rear Door
61-00 - Won't De-Safe
Probowalem wielokrotnie otowrzyc i zamykac centralny jednak drzwi caly czas pozostaja zablokowane. Zamiast zwyklego jednego "tykniecia" przy otwieraniu, w tych drzwiach slychac dwa (tak jakby komputer probowal dwa razy je otworzyc). Zna ktos jakis sposob na naprawe tego?
Control Module Part Number: 4B0 962 258 D
Component and/or Version: Zentralverriegelung D33
Software Coding: 04673
Work Shop Code: WSC 02325
2 Faults Found:
01561 - Left Rear Door
59-00 - Can't Unlock
01561 - Left Rear Door
61-00 - Won't De-Safe
Probowalem wielokrotnie otowrzyc i zamykac centralny jednak drzwi caly czas pozostaja zablokowane. Zamiast zwyklego jednego "tykniecia" przy otwieraniu, w tych drzwiach slychac dwa (tak jakby komputer probowal dwa razy je otworzyc). Zna ktos jakis sposob na naprawe tego?
Witam
miałem ten sam problem pare miesięcy temu. W serwisie zaproponowano zerwanie tapicerki i dojście do mechanizmu zamka od wewnątrz - koszt + sprowadzenie nowej tapicerki ok. 1600 zł. Więc sam to naprawiłem w 30 sekund. Od zewnątrz odgiąłem trochę uszczelkę gumową i wsadziłem do środka drut którym tak długo grzebałem aź się drzwi otworzyły. Wcześnierj popsikałem trochę olejem silikonowym. Pomogło. Spróbuj. Może się uda.
miałem ten sam problem pare miesięcy temu. W serwisie zaproponowano zerwanie tapicerki i dojście do mechanizmu zamka od wewnątrz - koszt + sprowadzenie nowej tapicerki ok. 1600 zł. Więc sam to naprawiłem w 30 sekund. Od zewnątrz odgiąłem trochę uszczelkę gumową i wsadziłem do środka drut którym tak długo grzebałem aź się drzwi otworzyły. Wcześnierj popsikałem trochę olejem silikonowym. Pomogło. Spróbuj. Może się uda.
-
- Forum Audi A6 / A7
Drzwi mi sie w koncu otworzyly i dzilaly pol dnia normalnie jednak znowu sie niechca otwierac
Wolal bym zlikwidowac przyczyne. Ma ktos moze jakis schemat jak sie dobrac do tego zamka?
[ Dodano: 2008-10-06, 21:26 ]
No i nadal nie dziala... Widz ze bede musial podjechac do elektryka idac mu pokombinowac....

[ Dodano: 2008-10-06, 21:26 ]
No i nadal nie dziala... Widz ze bede musial podjechac do elektryka idac mu pokombinowac....
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcel
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.8 FSI 210KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
HeHe to ładna beka ja z tym byłem u mechaniora i też drutem próbował tylko że czekałem 1.5 godziny i nicdudek pisze:Witam
-
- Forum Audi A6 / A7
to podjedz pod jakiś złom,bo nówki i tak nie dostaniesz, ja mam z rozbiórki po angliku :mrgreen:birdman pisze:Taki mam zamiar. Problem tylko taki ze siedze teraz w Czechach i jak mam dogadywac sie z tutejszymi mechanikami i dac sie naciagnac to wole poczekac az do Polski wroce.

znaczy dostaniesz ale tylko w ASO-AUDI pytałem ok 600-800zł
AUDI-inni czują respekt <kijem><hura>
- robertas1.8
- Forum Audi A6 / A7
Ja kiedyś sam sobie zatrzasnąłem drzwi po robotach przy zamku. Normalnie wtedy struchlałem...ale po chwili tak jak kolega dudek, poszło sie po drut i sie otworzyło,raptem minuta grzebania. Swoją drogą to sam sie zdziwiłem że tak łatwo można to auto otworzyć :-?
A8 audi wkracza na teren, nic nie poradze, jestem szpanerem
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Wojtek
- Rocznik: 2014
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 CDUD 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Tak przy okazji mi chyba tez pada zamek od kierowcy.
Jak mocniej trzasne drzwiami to sie zmkna tylko "na raz" a jak delikatnie to sa dobrze zamkniete.
Czy to oznaka jego zgonu powolnego czy moze jakas sprezynka pekla?
Nie chcial bym walczyc z drutem przy drzwiach lub szukac tapicerki
Mial ktos z was takie oznaki
Jak mocniej trzasne drzwiami to sie zmkna tylko "na raz" a jak delikatnie to sa dobrze zamkniete.

Czy to oznaka jego zgonu powolnego czy moze jakas sprezynka pekla?
Nie chcial bym walczyc z drutem przy drzwiach lub szukac tapicerki

Mial ktos z was takie oznaki

-
- Forum Audi A6 / A7
U mnie chyba to jakis problem ze stykami. Ostatnio wymienilem akumulator. Nowy akumulator naladowalem prostownikiem przez noc. Gdy wlozylem go do auta to zamek zaczal dziala.c Jednak gdy pojezdzilem caly dzien to nastepnego dnia zamek ponownie nie chcial sie otworzyc. Moze wystarczy rozkrecic te drzwi i przeczyscic styki. Czy zeby dobrac sie do zamka wystarczy odkrecic te pare srubek ktore trzymaja bok drzwi? Czy tez jest to jakas bardziej skomplikowana akcja?
Podłączę się bo ostatnio to przerabiałem -nie mogłem otworzyć drzwi pasażera.na AKP ktoś opisał wraz ze zdjęciami metodę odblokowania zamka poprzez odkręcenie śruby zamka widocznej po otwarciu tylnych drzwi,zaniechałem tego i otworzylem drutem ale usunąłem oczko przycisku blokady -zrobiło się miejsca na tyle że można bylo przyświecić i pogrzebać drutem.