jak wyłączyć całkowicie esp asr abs i wszystkie inne systemy w c5
mimo wyciągnięcia 4 bezpieczników nadal pracują w tle
chcę podnieść tył i uruchomić napęd w celu sprawdzenia przeniesienia tylniego napędu-(drgania nadwozia )
ale niestery pompa abs zaciska tylnie klocki
dezaktywacja systemów
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T AJL 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
nie uszkodzi i nie pojedzie bo moment zostanie przekazany na koła bez obciążenia
jedynie co to tylnie zaciski próbóją wyrównać obroty tyłu z stojącymi kołami przednimi i można spalić sprzęgło mi lekko przyśmierdziało torsen to nic innego jak mechanizm róznicowy tylko nie na przekładni planetarnej a ślimakowej
był taki model audi v8 tam w tylnim dyferencjale był zastosowany torsen zamiast kosza satelit -jedyny model posiadający 2 torseny
jak to wyłączyć???? jedyne co przychodzi do głowy to odpięcie 4 czujników abs na wtyczkach
i odpięcie czjnika prędkościomierza
być możę któryś z ukrytych bezpieczników odpowiada za tę funkcję pod kierownicą albo w obudowie ecu
ten układ musi być zabezpieczony bezpiecznikiem
poszukałem i znalazłem główny bezpiecznik pompy abs nr 24 pod deską rożdzielczą na płycie przekażników
jedynie co to tylnie zaciski próbóją wyrównać obroty tyłu z stojącymi kołami przednimi i można spalić sprzęgło mi lekko przyśmierdziało torsen to nic innego jak mechanizm róznicowy tylko nie na przekładni planetarnej a ślimakowej
był taki model audi v8 tam w tylnim dyferencjale był zastosowany torsen zamiast kosza satelit -jedyny model posiadający 2 torseny
jak to wyłączyć???? jedyne co przychodzi do głowy to odpięcie 4 czujników abs na wtyczkach
i odpięcie czjnika prędkościomierza
być możę któryś z ukrytych bezpieczników odpowiada za tę funkcję pod kierownicą albo w obudowie ecu
ten układ musi być zabezpieczony bezpiecznikiem
poszukałem i znalazłem główny bezpiecznik pompy abs nr 24 pod deską rożdzielczą na płycie przekażników
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damian
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T AJL 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna