mam następujące objawy:
- brak oświetlenia pod osłonami przeciw słonecznymi
- brak oświetlenia z przodu - te małe lampki / duża lampka z przodu działa/
- brak oświetlenia dla pasażerów
- brak oświetlenia w drzwiach kierowcy oraz pod nogami kierowcy / inni pasażerowie mają /
- nie można ani domknąć ani otworzyć okien z pilota.
Pytanie brzmi czy szukać jakiś zmurszałych czy utlenionych przewodów przy module komfortu czy może to coś innego?
Czy jak podłączę auto pod VAGa to coś mi to wyjaśni?
[ Dodano: 2010-09-22, 21:20 ]
Nie ma to ja zgłębianie forum, sam sobie odpowiadam na część pytań
okazuje się że braki oświetlenia spowodowane są prozaicznym brakiem żarówek które ktoś wyjął / tylko po co?/ brakuje 6 sztuk.
co do braku oświetlenia pod osłonami przeciw słonecznymi to podejrzewam że po prostu ktoś odłączył przewód który znalazłem luźny po wymontowaniu plastiku z lampkami z przodu / też nie wiem po co?/
- co do domykania z pilota i braku oś. od strony kierowcy to raczej wina mikrostyku w drzwiach kierowcy bo na wyświetlaczu brak sygnalizacji otwartych drzwi kierowcy.
[A6 c5] czy winić moduł komfortu?
dzięki
[ Dodano: 2010-09-23, 18:06 ]
więc rozebrałem dzisiaj cały zamek od strony kierowcy przód / niestety trzeba zdjąć ramę wraz z szybą. i co się okazuje że wszystko niby ok, tylko że cypek od mikrostyku wydaje się że jest starty i nie sięga żeby się przełączyć i w ten sposób nie ma sygnalizacji że drzwi są otwarte. Mam nadzieję że dostanę go jutro u nas w Toruniu /mam taki sklep że może się uda/ bo mam całe auto rozbebeszone a nie chce mi się go składać i znów rozkładać.
[ Dodano: 2010-09-23, 21:41 ]
potrzeba matką wynalazków ... nadlałem przy pomocy kropelki o milimetr ten wytarty mikrostyk i wszystko jest już ok, zdaję sobie sprawę że może to nie będzie wieczne ale zaraz zamawiam ze 2 styki na przyszłość a auto już złożone i wreszcie po zakupie mam doprowadzone do porządku nie licząc tylnej wycieraczki i tapicerki klapy tylnej na które czekam bo już zamówiłem.
[ Dodano: 2010-09-23, 18:06 ]
więc rozebrałem dzisiaj cały zamek od strony kierowcy przód / niestety trzeba zdjąć ramę wraz z szybą. i co się okazuje że wszystko niby ok, tylko że cypek od mikrostyku wydaje się że jest starty i nie sięga żeby się przełączyć i w ten sposób nie ma sygnalizacji że drzwi są otwarte. Mam nadzieję że dostanę go jutro u nas w Toruniu /mam taki sklep że może się uda/ bo mam całe auto rozbebeszone a nie chce mi się go składać i znów rozkładać.
[ Dodano: 2010-09-23, 21:41 ]
potrzeba matką wynalazków ... nadlałem przy pomocy kropelki o milimetr ten wytarty mikrostyk i wszystko jest już ok, zdaję sobie sprawę że może to nie będzie wieczne ale zaraz zamawiam ze 2 styki na przyszłość a auto już złożone i wreszcie po zakupie mam doprowadzone do porządku nie licząc tylnej wycieraczki i tapicerki klapy tylnej na które czekam bo już zamówiłem.
AUDI A6 C5 2003 AVANT 1,9 TDI AWX 131KM@163KM / 296Nm@365Nm/ CHIP by TDI - TUNING.