Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] Czy mam tempomat?

Elektryka
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ryh
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5] Czy mam tempomat?

Post autor: Ryh » 01 cze 2009, 20:52

Kody wyposażenia wklepałem wszystkie i nic na temat tempomatu (z resztą - wielu rzeczy nie wyświetliło). Przełącznik przy kierownicy wygląda tak:
Obrazek
Jak działa tempomat w A6? W passacie b6 po włączeniu była kontrolka na desce i ustawienie prędkości też widoczne na desce. Jak to jest w A6? Próbowałem coś tam pstrykać przy tym przełączniku, ale nic się nie zapaliło, ani nie trzymał też prędkości... Wytłumaczcie mi łopatologicznie.

magic1977
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Maciej
Rocznik: 1992
Moje auto: 80 B4
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.0 115KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: magic1977 » 01 cze 2009, 21:00

Ten przełącznik od czoła włączasz,następnie przy stałej prędkości przytrzymujesz w lewo(jak dobrze pamietam) podczas jazdy oczywiście i do momentu aż poczujesz że auto przyspiesza i puszczasz.Przełącznikiem z boku zwalniasz.Mam nadziejw że pomogłem.Wyświetlacza żadnego nie ma niestety.
Pozdro.

Awatar użytkownika
erick
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: erick » 01 cze 2009, 21:02

Manetka posiada sterowanie do tempomatu. Najpierw posiągnij suwak +/- w lewo aby odblokować tempomat. Jadąc powyżej 40 km/h wciskasz przycisk FIX. Służy do zapamiętania prędkości. Następnie suwakiem +/- możesz zwiększać lub zmniejszac prędkość. Jadąc na tempomacie po wciśnięciu hamulca tempomat przestaje działać ale zapamiętuje ostatnią prędkość, którą możesz przywołać poprzez przesuniecie suwaka w stronę +. Poćwicz, a wszystko się rozjaśni.
<quattro>

Awatar użytkownika
Ryh
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Ryh » 01 cze 2009, 21:14

Dziękuję wszystkim. Jutro popróbuję jeszcze, a jak nie zadziała, to będę jednak musiał gdzieś na VAG'a podjechać.

Awatar użytkownika
Ryh
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Ryh » 01 cze 2009, 22:10

censored - temat brzmi: "czy mam tempomat?" - nie zakładałbym nowego tematu, gdyby w którymś z nich widniała informacja: "jak masz manetkę, to masz tempomat" lub "to, że jest manetka, nie znaczy, że jest tempomat"...
Czytałem to, co jest na forum o tempomacie w A6.

marcinj611
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: marcinj611 » 06 wrz 2009, 17:28

jakos78, jakos78,
witam,
widzę że jesteś w temacie na forum odnośnie tempomatu. Mam audi a6 c5 '98r. zamontowałem tempomat wg instrukcji zamieszczonej na necie, łącznie z aktywacją. Po wejściu VAG-iem w blok 006 w okienku gdzie są wskazania aktywnych elementów, tj.: sprzęgło, i 2x hamulec, wyświetla mi się 1 przy sprzęgle- pozycja F, nie wiem co to może być- czyściłem już czujnik sprzęgła i pogiąłem w nim styki.
Zastanawia mnie to, co jest napisane na 1 z forum- żeby kostkę od czujnika sprzęgła podłączyć na krótko i ta 1 nad F zniknie, ale to u mnie też nie pomaga... - ciągle się świeci ta 1, czyli w tym okienku mam wskazania 1 0 0
Nadmieniam, że gdy włączę tempomat to w bloku 006- ostatnie okienko pokazuje że jest włączony, ale ta 1 z pozycji F ciągle się świeci. Z tego co się dowiedziałem z forum każda 1 wył. tempomat...
Co może być przyczyną tej 1 na pozycji F- może to jakiś bezpiecznik?- nie wiem co mam jeszcze sprawdzić.
Proszę o pomoc jak możesz to podaj mi swój nr tel., bądź odp na maila marcinj611@wp.pl
Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja