[A6 C5 Avant] Czujniki parkowania
[A6 C5 Avant] Czujniki parkowania
Witam mam zamiar kupic czujniki parkowania
chcialbym kupic takie zeby zamontowac w miejscu gdzie oryginalnie jest parktronik
Slyszalem opinie ze niektre czujniki z allegro zamontowane na miejscu oryginalnych czujnikow odczytuja asfalt albo kraweznik jako przeszkode
Macie moze jakies sprawdzone i polecane czujniki za rozsadna cene?
chcialbym kupic takie zeby zamontowac w miejscu gdzie oryginalnie jest parktronik
Slyszalem opinie ze niektre czujniki z allegro zamontowane na miejscu oryginalnych czujnikow odczytuja asfalt albo kraweznik jako przeszkode
Macie moze jakies sprawdzone i polecane czujniki za rozsadna cene?
witajcie panowie;
ja kupiłem pare dni temu to;
czujniki i sprawuje sie doskonale, zamontowałem to w oryginalne miejsce i gitara :mrgreen: . Na wskażniku pokazuje idealnie co do cm, trzeba co prawda uważać na mniejsze przeszkody, ale mnie chodziło akurat na możliwe precyzyjne zaparkowanie (w ÂŁodzi koreczki mamy niezłe :evil: ), ale odległość od przeszkody (drugiego auta, ściany czy nawet latarni)- bez zarzutu. Co fajne- to zestaw bezprzewodowy (nie łączy sie centralki z wyświetlaczem kablem), więc nie ma problemy ciągnięcia kabla w aucie. Podłączyłem to pod oświetlenie wew, a wyświetlacz jest na lusterku wstecznym.
Specjalnie podłączyłem to tak, że aby włączyć należy włączyć jeden z przycisków od oświetlenia dla pasażera (nie chciałem mieć tego aktywnego przez cały czas, i nie zawsze sygnał dźwiękowy jest mi potrzebny, a czasami wręcz niepożądany-mam małe dziecko, które często zasypia w saochodzie i nie chciałem go budzić). Ale ogólnie wszystko gra :mrgreen:
ja kupiłem pare dni temu to;
czujniki i sprawuje sie doskonale, zamontowałem to w oryginalne miejsce i gitara :mrgreen: . Na wskażniku pokazuje idealnie co do cm, trzeba co prawda uważać na mniejsze przeszkody, ale mnie chodziło akurat na możliwe precyzyjne zaparkowanie (w ÂŁodzi koreczki mamy niezłe :evil: ), ale odległość od przeszkody (drugiego auta, ściany czy nawet latarni)- bez zarzutu. Co fajne- to zestaw bezprzewodowy (nie łączy sie centralki z wyświetlaczem kablem), więc nie ma problemy ciągnięcia kabla w aucie. Podłączyłem to pod oświetlenie wew, a wyświetlacz jest na lusterku wstecznym.
Specjalnie podłączyłem to tak, że aby włączyć należy włączyć jeden z przycisków od oświetlenia dla pasażera (nie chciałem mieć tego aktywnego przez cały czas, i nie zawsze sygnał dźwiękowy jest mi potrzebny, a czasami wręcz niepożądany-mam małe dziecko, które często zasypia w saochodzie i nie chciałem go budzić). Ale ogólnie wszystko gra :mrgreen:
1,9 TDI -115KM...sacreble...
LIVE is 2fast 2be SLOW...sacreble...
absolutnie żadnego problemu, czujnik zachowuje sie normalnie, pomimo że, napisane było aby montować je na wysokości ok 50-70cm, a listwa jest na ok 38 cm. Tak samo odleglość międzi nimi (czujkami) powinna być po ok 25 cm, ja dałem dwa środkowe rzeczywiście co 25cm, a dwa skrajne w max zasięgy oryginalnej listwy. Nawet dziś cofałem do ławeczki o wysokości ok 20 cm i co do cm pokazywał :mrgreen:sadzik65439 pisze:sacreble, piszesz wiec ze nie ma zadnych problemow jesli zamontujesz czyjniki w miejsce oryginalnego parktnika tzn.ze nie wykrywa ci jezdni jako przeszkody?
sacreble powiedz mi na jakiej wysokosci sa u ciebie te czujniki
bo jak przymierzalem usiebie to beda strasznie nisko a wskazane jest umieszczac je na 70-90 cm
boje sie ze jak je umieszcze w miejscu oryginalnych czujnikow to bedzie za nisko tymbardziej ze w avancie listwa na parktonika jest nizej niz w sedanie
bo jak przymierzalem usiebie to beda strasznie nisko a wskazane jest umieszczac je na 70-90 cm
boje sie ze jak je umieszcze w miejscu oryginalnych czujnikow to bedzie za nisko tymbardziej ze w avancie listwa na parktonika jest nizej niz w sedanie
dokładnie 38cm od ziemi (u mnie w instrukcji czujników była min wysokość 50cm od podłoża)sadzik65439 pisze:sacreble powiedz mi na jakiej wysokosci sa u ciebie te czujniki
no lwasnie mam ten zestaw ktory ty poleciles
u mnie tez listwa zaczyna sie na wysokosci 36 a konczy na 41 cm wiec moglbym je tam umiescic boje sie jednak ze moze byc za nisko
ale skoro u ciebie nie ma probelmow to moze u mnie tez nie bedzie
a powiedz mi jeszcze jak zaontowales to na lusterku wstercznym?
na gorze lusterka?
Chyba zaraz pojde to przymierzyc
u mnie tez listwa zaczyna sie na wysokosci 36 a konczy na 41 cm wiec moglbym je tam umiescic boje sie jednak ze moze byc za nisko
ale skoro u ciebie nie ma probelmow to moze u mnie tez nie bedzie
a powiedz mi jeszcze jak zaontowales to na lusterku wstercznym?
na gorze lusterka?
dokładnie przykleiłem to na górze lusterka, kabelek pod podsufitówką do lampek od oświetlenia. Musisz tylko sie zastanowić kiedy chcesz aby się włączał i zależnie od tego podłączyć podd zasilanie (jak pisałem ja wymuszam włączenie, włączając lampkę do "czytania map" od strony kierowcy) i wszystko gitara. Pamiętaj o jednej rzeczy, o której zazwyczaj większość zapomina; aby to poprawnie działał należy cofać z odpowiednią prędkością -po malutkusadzik65439 pisze:a powiedz mi jeszcze jak zaontowales to na lusterku wstercznym?
na gorze lusterka?