czujniki iotwartych drzwi
- Jigitt
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomi
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T AWT 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
czujniki iotwartych drzwi
Witam!!! Mój problem jest tego typu, że na FIS-ie nie wyświetla mi się żadna informacja o otwarciu drzwi przednich zarówno lewych jak i prawych. Tylne są OK. Poza tym jak otworzę tylne drzwi to automatycznie włącza się podświetlanie pod nogami, z przodu po otwarciu drzwi nic się nie włącza...
Dodatkowo przy otwarciu drzwi kierowcy nie ma sygnału zapalonych świateł.
Czy to wina uszkodzonych czujników otwartych drzwi?? Czy to może wina innego podzespołu?
Rozumiem że taki czujnik znajduje się w samym zamku tak?? Jakie są koszty wymiany takich czujników??
Z góry dzięki za pomoc!!
Dodatkowo przy otwarciu drzwi kierowcy nie ma sygnału zapalonych świateł.
Czy to wina uszkodzonych czujników otwartych drzwi?? Czy to może wina innego podzespołu?
Rozumiem że taki czujnik znajduje się w samym zamku tak?? Jakie są koszty wymiany takich czujników??
Z góry dzięki za pomoc!!
Mówisz QUATTRO...
Myślisz AUDI...
Było: 80-B2, 100-C3, 100-C3, 100-C4, C5, C5FL, C6,
jest znów C5FL :D
Myślisz AUDI...
- Jigitt
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomi
- Rocznik: 1999
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T AWT 150KM
- Napęd: FWD
Dzięki olo_gsm za odp, a możesz jakieś konkretne linki podesłać?? Masz taką możliwość??olo_gsm pisze:Zamki do wymiany - koszt ponad 500zł/szt. Ewentualnie możesz pobawić się w wymianę samych krańcówek w zamkach. Pamiętaj, że krańcówki muszą być hermetyczne bo te zwykłe za 5-6zł długo nie podziałają. No i trzeba trochę porzeźbić żeby coś dopasować bo oryginałów nigdzie nie dostaniesz. W TME mają takie biało czerwone SAIA-BURGESS i te się chyba najlepiej sprawdzają w tej roli. Koszt - kilkanaście złotych/szt.
I o czym mówisz pisząc "No i trzeba trochę porzeźbić żeby coś dopasować", wszelkie zamienniki nie będą pasować, niezbędne będą jakieś przeróbki??
Mówisz QUATTRO...
Myślisz AUDI...
Myślisz AUDI...
Czujnik
Witam, ja mam podobny problem ale u mnie wiem na pewno jest przelamany przewód w wiazce która idzie od drzwi. Jeśli mogę coś poradzić to zanim coś zaczniesz wymieniać to najpierw dobrze posprawdzaj. Wiem to na własnym przykładzie .
rozumiem, że oświetlenie w podsufitce po otwarciu drzwi przednich również nie działa... jeśli tak to ja obstawiam krańcówki w zamkach. Miałem ten sam problem u siebie w drzwiach kierowcy. Zamontowałem wyłącznik krańcowy pochodzący z A6 C4 a jedynym problemem był zbyt długi bolec wyłącznika (przycinałem go do skutku). Tu masz link a6-c5-naprawa-wylacznika-krancowego-wla ... vt7118.htm i uważaj na bolec wkładki zamka w drzwiach kierowcy bo lubią pękać. Na str. 5 masz fotostory.
Powodzenia.

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jan
- Rocznik: 2001
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: Quattro
Jigitt, nie baw się w żadne rzeźbienie tylko kup zamiennik http://allegro.pl/zamek-drzwi-centralny ... 39179.html
ja tak zrobiłem i wszystko działa na
razie poprawnie
ja tak zrobiłem i wszystko działa na

-
- Forum Audi A6 / A7