[C5 2.5TDI] Co to jest?
[C5 2.5TDI] Co to jest?
Witam
Wiecie może czym są i do czego służą te dwie rzeczy na zdjęciach?
Z góry sorry za fotki, robiłem je telefonem.
Wiecie może czym są i do czego służą te dwie rzeczy na zdjęciach?
Z góry sorry za fotki, robiłem je telefonem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 03 gru 2008, 10:38 przez KUKU, łącznie zmieniany 1 raz.
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Nie, o drugim zdjęciu, to jest mikrofon zestawu głośnomówiacego (zresztą już wcześniej censored, Ci to napisał.
Na pierwszym zaznacz może o którą rzecz pytasz ?
Czujnik temp cieczy chłodzącej silnika jest pod maską na lewo od pompy wtryskowej (stojąc przed autem), tak między filtrem oleju a kolektorem ssącym, przy uchu do podnoszenia silnika.
Romanie , a tobie się czasem tematy nie pomylily
Na pierwszym zaznacz może o którą rzecz pytasz ?
Czujnik temp cieczy chłodzącej silnika jest pod maską na lewo od pompy wtryskowej (stojąc przed autem), tak między filtrem oleju a kolektorem ssącym, przy uchu do podnoszenia silnika.
Romanie , a tobie się czasem tematy nie pomylily

Ostatnio zmieniony 03 gru 2008, 15:23 przez Motostacja pl, łącznie zmieniany 1 raz.
Części samochodowe online - Motostacja pl
- MR.A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2014
- Moje auto: Q7
- Nadwozie: Van
- Silnik: 3.0 CDUD 245KM
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna
Wrzucisz jakąś fotkę,bo nie mogę dojrzeć :roll: pozdrRomanS pisze: Czujnik temp cieczy chłodzącej silnika jest pod maską na lewo od pompy wtryskowej (stojąc przed autem), tak między filtrem oleju a kolektorem ssącym, przy uchu do podnoszenia silnika.
Forum internetowy a6klub.pl , a8team.pl , audi80.pl
- MR.A6
- Forum Audi A6 / A7
Ja pisałem odnośnie czujnika,wyżej zaznaczone pole na bialo,to cytat i pytanie do niego :-D ,a u Ciebie to pozostałości od zestawu głośnomówiącegoKUKU pisze:No nie kumam o co wam chodzi.
Na pierwszym zdjęciu jest taka czarna puszeczka i otoczyłem ją czerwonym kółkiem(kliknijcie na zdjęcie, żeby się powiększyło, wtedy lepiej widać). Oto właśnie urządzenie mi chodzi.
Nie zrobię dokładniejszego zdjęcia bo nie mam aktualnie czym.
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Faktycznie, to czerwone kółko troche anemiczne i nie zauważyłem :mrgreen:
Obejrzyj sobie te puszke, powinien byc jakiś napis to się dowiesz do jakiej marki telefonu się nada.
Co do czujnika temperatury to znajdziecie go po kablach do niego dochodzących. W miejscu które okresliłem wcześniej (oczywiście widoczny po zdjęciu pokrywy silnika !), nasadzona jest na niego pionowo z góry wtyczka do której dochodzi wiązka 4 cienkich przewodów zaizolowanych razem. Wychodzi ona z dużej wiązki, tej co leży na pompie wtryskowej.
No, jak teraz nie znajdziecie to zdjęcie chyba i tak nie pomoże :mrgreen:
[ Dodano: 2008-12-03, 15:38 ]
Jakas logika w tym jest ale w większości tematów jest przecież duzo większy bajzel, a tu wątek czujnika już skończony bo dokładniej sie da.
Moze chłop zdąży przeczytać zanim będzie w koszu :mrgreen:
Przepisywać drugi raz już mi sie nie chce :-P
Obejrzyj sobie te puszke, powinien byc jakiś napis to się dowiesz do jakiej marki telefonu się nada.
Co do czujnika temperatury to znajdziecie go po kablach do niego dochodzących. W miejscu które okresliłem wcześniej (oczywiście widoczny po zdjęciu pokrywy silnika !), nasadzona jest na niego pionowo z góry wtyczka do której dochodzi wiązka 4 cienkich przewodów zaizolowanych razem. Wychodzi ona z dużej wiązki, tej co leży na pompie wtryskowej.
No, jak teraz nie znajdziecie to zdjęcie chyba i tak nie pomoże :mrgreen:
[ Dodano: 2008-12-03, 15:38 ]
Czyli co, jak KUKU, będzie miał jeszcze jakieś nastepne pytania to z każdym ma zakładać osobny temat ?censored pisze:Proszę w tym temacie nie poruszać kwestii czujnika , bo nie o to ten temat. Wystarczyła jedna odpowiedź i już jest pomieszane w temacie.
Jak coś to piszcie na PW sobie odnośnie tego czujnika. Tutaj tylko i wyłącznie odnośnie tematu , reszta poleci do kosza.
Jakas logika w tym jest ale w większości tematów jest przecież duzo większy bajzel, a tu wątek czujnika już skończony bo dokładniej sie da.
Moze chłop zdąży przeczytać zanim będzie w koszu :mrgreen:
Przepisywać drugi raz już mi sie nie chce :-P
Części samochodowe online - Motostacja pl
- MR.A6
- Forum Audi A6 / A7
RomanS,chłop zdążył
,dziękówka,a censored sorry,ale jak pytałem wczoraj w temacie czujnika,patrzę dzisiaj,a już jest w koszuhttp://a6klub.pl/viewtopic.php?t=5449,a o czujkę pytał pierwszy KUKU,ja podpiąłem prośbę o fotę,także nie wiem o co cały ten raban?
[ Dodano: 2008-12-03, 16:06 ]

[ Dodano: 2008-12-03, 16:06 ]
To kto ma pisać na PW?KUKU pisze:Sorry zapomniałem zaznaczyć:D
censored wiesz może gdzie się znajduje czujnik temp. wody/cieczy?