Witam uporałem się z jednym to zaczeło się chrzanić drugie a mianowicie wczoraj przestało mi działać
- Otwieranie szyb z środka
- Otwieranie szyb z kluczyka
- Otwieranie szyberdachu
- Oświetlenie w środku podsufitka jak i pod siedzeniami
- samochód się otwiera i zamyka z pilota i kluczykiem (przy otwarciu mrugają kierunki a przy zamknięciu nie)
- po zamknięciu nie mruga djoda na drzwiach od alarmu
- po zamknięciu po jakieś minucie zaczynają mrugać awaryjne ale to nie zawsze się dzieje
- wcześniej nie działała sygnalizacja włączonych świateł po wyciągnieciu kluczyka a teraz działą to akurat dobrze ale dziwne
Tyle zauważyłem, oczywiście sprawdziłem bezpieczniki nic mi nie zalało samochodu jak to się zdażało na innych postach i teraz nie wiem od czego zacząć w sobote podepne go pod kompa ale nie wiem czego szukać i gdzie znajduje się ten moduł?
[ A6 C5] Chyba moduł komfortu padł nic nie działa
-
- Forum Audi A6 / A7
jest duże prawdopodobieństwo ze masz zatkany przewód odprowadzający wodę z klimatyzacji to co pisał wyżej daniel1997 poszukaj na forum jest tego sporo
ja bym na samym początku zajrzał od dołu i sprawdził czy końcówka tej rurki co odprowadza wodę ze środka nie jest przy końcu zatkana bo ona na końcu ma zwężenie i może jakiś paproch siedzi i skutecznie blokuje
-tu jest temat o lokalizacji tej rurki od dołu
https://a6klub.pl/-a6-c5-odplyw-z-klimatyzacji-pod-autem-gdzie-szukac-vt34142.htm?postdays=0&postorder=asc&highlight=odp%B3yw&start=15
ja bym na samym początku zajrzał od dołu i sprawdził czy końcówka tej rurki co odprowadza wodę ze środka nie jest przy końcu zatkana bo ona na końcu ma zwężenie i może jakiś paproch siedzi i skutecznie blokuje
-tu jest temat o lokalizacji tej rurki od dołu
https://a6klub.pl/-a6-c5-odplyw-z-klimatyzacji-pod-autem-gdzie-szukac-vt34142.htm?postdays=0&postorder=asc&highlight=odp%B3yw&start=15
No i lipa, faktycznie dostanie się do modułu zajeło mi jakieś 5 min, wszędzie suchutko ani grama wody czy nawet wilgoci . Posprawdzałem wszystkie stylki wyglądaja jak nuweczki tak samo jak wiązki i kable.
I teraz dalej nie wiem za co się brać musze podłączyć go pod kompa może cały moduł padł ? jak dotknełem go ręką po wyciągnięciu był ciepły.
A może to mikro styk w zamku ? bo czytałem na forum że też może dawac podobne objawy ale okna też by się nie otwierały ? bo na alarm może mieć wpływ no sam nie wiem za co się zabrać jakieś pomysły ?
I teraz dalej nie wiem za co się brać musze podłączyć go pod kompa może cały moduł padł ? jak dotknełem go ręką po wyciągnięciu był ciepły.
A może to mikro styk w zamku ? bo czytałem na forum że też może dawac podobne objawy ale okna też by się nie otwierały ? bo na alarm może mieć wpływ no sam nie wiem za co się zabrać jakieś pomysły ?
ściągnełem tapicerke odpiełem centrala i dalej to samo, ale jak miałem to na zawnącz to z ciekawości sprawdziłem miernikiem czy jakiś prąd jest na krańcówkach przy szybie i nic nie było tak samo jak na przewodach które wchodzą do przełącznika też nic nie było.
Wcześniej sprawdzałem bezpieczniki 2 razy i było ok, ale jak już miałem miernik to prześwietliłem wszystkie bezpieczniki i trafiony zatopiony na oko wyglądał ok, a na mierniku nie przewodził, wymieniłem i wszystko działa
bezpiecznik nr 14 ten mały 10A
Temat do zamknięcia dziękuje wszystkim za porady i pomoc
[ Dodano: 2011-05-18, 10:37 ]
I znowu problem się pojawił, odrazu sprawdziłem bezpiecznik i spalony czyli pewnie gdzieś zware robi tylko gdzie ?
Jednak po wymianie nie wszystko wróciło do normy tzn. alarm śwatła itp działają ale szyby i szyber dach dalej nie działają i co to może byc teraz ? jakies pomysły zrobiło sie gorąco i troche lipa się robi czuje się jak w szklarni zanim klima schłodzi auto
Zrobione wszystko tutaj : x
Wcześniej sprawdzałem bezpieczniki 2 razy i było ok, ale jak już miałem miernik to prześwietliłem wszystkie bezpieczniki i trafiony zatopiony na oko wyglądał ok, a na mierniku nie przewodził, wymieniłem i wszystko działa

Temat do zamknięcia dziękuje wszystkim za porady i pomoc
[ Dodano: 2011-05-18, 10:37 ]
I znowu problem się pojawił, odrazu sprawdziłem bezpiecznik i spalony czyli pewnie gdzieś zware robi tylko gdzie ?
Jednak po wymianie nie wszystko wróciło do normy tzn. alarm śwatła itp działają ale szyby i szyber dach dalej nie działają i co to może byc teraz ? jakies pomysły zrobiło sie gorąco i troche lipa się robi czuje się jak w szklarni zanim klima schłodzi auto

Zrobione wszystko tutaj : x