[A6 C5] Centra Futura czy Centra Plus
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 ACK 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
[A6 C5] Centra Futura czy Centra Plus
Witam chcialbym poznac Wasze opinie na temat tych akumulatorow z tego co sie zorientowalem centra plus bedzie miala dłuzsza zywotnosc ze wzgledu na plytki ktore sa grubsze niz w futurze ,natomiast futura charakteryzuje sie wyzszym pradem rozruchu ale czy warto doplacac do futury ponad stowke?
konkretnie chodzi o centra futura CA 852 800A/85Ah oraz centra plus CB 802 700A/80Ah

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Seweryn
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 3.2 FSI 255KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
oba zacne ale na centre plus była ostatnio promocja w selgros i były naprawdę super ceny
Cześć ekipa.
Naprawy hamulców Audi A6 C5. Zapraszam.

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2006
- Silnik: 2.4 ALF 165KM
- Paliwo: Benzyna
Ja kupiłem aku ZAP i też ładnie chodzi (już drugą zimę). ZAP to firma, która wyłoniła się z PRL-owskiej "Centry" (teraz jest "nowa" Centra i ZAP). Gość w sklepie z aku powiedział mi, że ZAP-y są lepsze, bo trwalsze. I jeszcze w przyzwoitej cenie. Wyższa półka (i cena) to np. Bosch.
Kogel-mogel FB 
Fora to jest biwak.

Fora to jest biwak.

jeśli wybierasz między tymi dwoma to bierz centre plus, tak jak wspomniałeś powinna dłużej pochodzić.
Osobiście jak kolega greg25, polecam Vartę lub Boscha (ale tylko produkcji Varty). Bosch już całe szczęście sam nie produkuje akumulatorów a jedynie daje swoje logo do akumulatorów innych producentów.
Osobiście jak kolega greg25, polecam Vartę lub Boscha (ale tylko produkcji Varty). Bosch już całe szczęście sam nie produkuje akumulatorów a jedynie daje swoje logo do akumulatorów innych producentów.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Seweryn
- Rocznik: 2005
- Silnik: 3.2 FSI 255KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
centra plus w selgrosie za 370 wiec ta sama cena
Cześć ekipa.
Naprawy hamulców Audi A6 C5. Zapraszam.

-
- Forum Audi A6 / A7
Ja ZAP Piastów już przerabiałem po 2 latach i 2 miesiącach oberwała się cela i akumlator do wyrzucenia akurat 2 miesiace po gwarancji. Na razie od półtora roku mam centre future i jest OK - oby???ale ostatnio w trzech sklepach mówili właśnie o centrach że strasznie spadły z jakością odkąd część ich produkcji z Hiszpanii zalała nasz rynek, podobno jak ktoś trafi na akumulator z centry z poznania to jest OK a jak z Hiszpani to klapa. Sęk w tym że są tak dziwnie opisane że nie można odróżnić jedne od drugich wszystkie kody, symbole są te same. Więc teraz jakbym miał kupować to bym miał straszny mentlik co kupić.
- Dodek
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damian
- Rocznik: 1992
- Moje auto: A6 C4
- Silnik: 2.4 170KM
- Napęd: FWD
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
ciekawe <smuty>ryba80 pisze:Ja ZAP Piastów już przerabiałem po 2 latach i 2 miesiącach oberwała się cela i akumlator do wyrzucenia akurat 2 miesiace po gwarancji. Na razie od półtora roku mam centre future i jest OK - oby???ale ostatnio w trzech sklepach mówili właśnie o centrach że strasznie spadły z jakością odkąd część ich produkcji z Hiszpanii zalała nasz rynek, podobno jak ktoś trafi na akumulator z centry z poznania to jest OK a jak z Hiszpani to klapa. Sęk w tym że są tak dziwnie opisane że nie można odróżnić jedne od drugich wszystkie kody, symbole są te same. Więc teraz jakbym miał kupować to bym miał straszny mentlik co kupić.
ja też mam future 2.5-leltnią i dzielnie sie trzyma , plusa tez polecam bo w poprzednim aucie wytrzymał mi ten model akku ponad 8 lat
nie polecam FIRMY AUTOPART - strasznie marna jakość - oraz wykonanie - wiem bo pracowałem tam na wakacjach i widzialem na własne oczy jaką kiche sie tam składa
Łan tu sri TDI :mrgreen: