Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[allroad c5 2,5tdi] brzęczyk od świateł - brzęczy cały czas

Elektryka
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
miquel
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[allroad c5 2,5tdi] brzęczyk od świateł - brzęczy cały czas

Post autor: miquel » 01 kwie 2010, 22:06

witam,

mój problem polega na tym, że brzęczyk sygnalizujący zapalone światła przy otwieraniu drzwi kierowcy załącza się sam z siebie - w trakcie jazdy, na postoju, przy włączonych i wyłączonych światłach. kiedyś było to incydentalne - zdarzało się raz na kilka miesięcy. dzisiaj po wymianie akumulatora brzęczy prawie non stop.

podejrzewam jakieś zwarcie, ale nie mam pewności. kiedy przy zapalonych światłach i wyłączonym silniku otwieram drzwi brzęczenie na sekundę zanika, ale zaraz wraca - to samo dzieje się również przy wyłączaniu świateł.

będę wdzięczny za pomoc i sugestie - sprawa jest dość pilna.

pozdrawiam.

Awatar użytkownika
miquel
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: miquel » 02 kwie 2010, 13:01

hej,
brzęczydło bez zmian - piszczy natrętnie jak piszczało. na to brzęczenie nie ma wpływu odłączenie włącznika świateł, nie pomogły również manipulacje w okolicach zamka oraz ruszanie przewodami przechodzącymi z drzwi do słupka.
dodatkowo dziś zupełnie bez powodu nagle pojawił się odczyt wzrostu temperatury płynu do ok. 110 stopni, zasygnalizował wyświetleniem kontrolki i piskiem, a po ok. 15 sekundach wszystko wróciło do normy - termometr z powrotem opadł do 90 stopni. płyn w normie - bez wycieków.
czy może być tak, że mam jakieś pęknięcie tej płytki z zegarami - stąd pojawia się brzęczenie i taki kwiatek jak ten z temperaturą?

czy ktoś wie jak wyłączyć ten brzęczyk VAGiem?

pozdr!

Awatar użytkownika
miquel
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: miquel » 03 kwie 2010, 19:53

Hej,
Sprawdziłem wiązki - brak zwarcia, zamek - wydaje się ok. Podejrzewam uszkodzenie brzęczyka lub jakieś zwarcie na płytce. Póki co wylutowałem ustrojstwo. Dziękuję za pomoc.
Pozdr!

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl