witam,
mój problem polega na tym, że brzęczyk sygnalizujący zapalone światła przy otwieraniu drzwi kierowcy załącza się sam z siebie - w trakcie jazdy, na postoju, przy włączonych i wyłączonych światłach. kiedyś było to incydentalne - zdarzało się raz na kilka miesięcy. dzisiaj po wymianie akumulatora brzęczy prawie non stop.
podejrzewam jakieś zwarcie, ale nie mam pewności. kiedy przy zapalonych światłach i wyłączonym silniku otwieram drzwi brzęczenie na sekundę zanika, ale zaraz wraca - to samo dzieje się również przy wyłączaniu świateł.
będę wdzięczny za pomoc i sugestie - sprawa jest dość pilna.
pozdrawiam.
[allroad c5 2,5tdi] brzęczyk od świateł - brzęczy cały czas
hej,
brzęczydło bez zmian - piszczy natrętnie jak piszczało. na to brzęczenie nie ma wpływu odłączenie włącznika świateł, nie pomogły również manipulacje w okolicach zamka oraz ruszanie przewodami przechodzącymi z drzwi do słupka.
dodatkowo dziś zupełnie bez powodu nagle pojawił się odczyt wzrostu temperatury płynu do ok. 110 stopni, zasygnalizował wyświetleniem kontrolki i piskiem, a po ok. 15 sekundach wszystko wróciło do normy - termometr z powrotem opadł do 90 stopni. płyn w normie - bez wycieków.
czy może być tak, że mam jakieś pęknięcie tej płytki z zegarami - stąd pojawia się brzęczenie i taki kwiatek jak ten z temperaturą?
czy ktoś wie jak wyłączyć ten brzęczyk VAGiem?
pozdr!
brzęczydło bez zmian - piszczy natrętnie jak piszczało. na to brzęczenie nie ma wpływu odłączenie włącznika świateł, nie pomogły również manipulacje w okolicach zamka oraz ruszanie przewodami przechodzącymi z drzwi do słupka.
dodatkowo dziś zupełnie bez powodu nagle pojawił się odczyt wzrostu temperatury płynu do ok. 110 stopni, zasygnalizował wyświetleniem kontrolki i piskiem, a po ok. 15 sekundach wszystko wróciło do normy - termometr z powrotem opadł do 90 stopni. płyn w normie - bez wycieków.
czy może być tak, że mam jakieś pęknięcie tej płytki z zegarami - stąd pojawia się brzęczenie i taki kwiatek jak ten z temperaturą?
czy ktoś wie jak wyłączyć ten brzęczyk VAGiem?
pozdr!